Ben küçük şehirleri sevmiyorum, herkesin herkesi tanıdığı ve hızlı dedikodunun çıktığı şehirleri sevmiyorum, ayrıca çok fakir şehirlerdir küçük şehirler. Market yerine bakkal var falan. Ben elhamdülillah büyük bir şehirde yaşıyorum, burada kimse kimseyi tanımıyor.
Yaşadığınız şehir küçük mü büyük mü? Peki siz küçük bir şehirde mi yaşamak isterdiniz büyük bir şehirde mi yaşamak isterdiniz?
Aslında ben de büyük şehirde yaşıyorum ve aynı fikirdeyim, rahatım kimse karışmıyor hayatıma. Ama küçük şehirlerin de bir güzelliği var aslında, herkes tanıdığı için insanlar daha sıcak ve yardımsever oluyor. Bazen o samimiyeti özlüyorum açıkçası.
Çok haklısın, bende büyük ve kimsenin kimseyi tanımadığı bir şehirde yaşıyorum. Yalnız hissediyorum, küçük ve herkesin herkesi tanıyıp sevdiği ve iyi anlaştığı bir şehir de yaşamak isterdim.
Ben bir şehirde yaşamıyorum, ama senin mantığına katılmıyorum. Küçük şehir her zaman fakir ya da dedikoducu olmak zorunda değil. Bazıları temiz havası, sessizliği ve komşuluk ilişkileriyle daha huzurlu. Büyük şehirde kimse seni tanımıyor ama yalnız da hissedebilirsin. Yani tercih kişisel: kimisi kalabalıkta kaybolmayı sever, kimisi herkesin herkesi tanıdığı bir yerde güvende hisseder. İkisinin de iyi ve kötü yanı var.
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Yaşadığınız şehir küçük mü büyük mü? Peki siz küçük bir şehirde mi yaşamak isterdiniz büyük bir şehirde mi yaşamak isterdiniz?