Arçelik'ten alınan sıfır buzdolabı gözümün önünde açılıp kuruldu ama sonradan yan yüzünde içe göçmeler olduğunu tespit edip hemen servisi çağırdım ve fotoğraflayıp merkeze gönderip konuyu görüşeceğiz dediler ve değişim yazıyorum dedi gelen kişi, bundan sonrasında süreç nasıl işler? Dolabın çalışması ve soğutmasında sorun yok, bu dolabı alıp yenisini verirseniz bu ne olacak dedim geri dönüşüme gider dediler
2 ay
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Kadın Emeği
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Arçelik gibi markalarda süreç genelde servis raporu üzerinden ilerler. Servis kusuru yerinde tespit edince bunu merkeze “değişim önerisi” olarak gönderir. Son karar çoğu zaman markanın onayına bağlıdır ama senin durumda değişim yazılmışsa işin büyük kısmı tamam demektir.
Buzdolabı çalışıyor olsa bile dış göçük gibi durumlar “ayıplı ürün” sayılabilir. Onay gelirse sana yeni ürün verilir, eski ürün de geri alınır ve genelde geri dönüşüme gider. Bu süreç birkaç gün ile birkaç hafta arasında değişebilir, servis ve stok durumuna bağlıdır. En kritik şey servis raporunun net şekilde değişim yazmasıdır, gerisi idari süreç.
Yenisi verilecek onaylandı ama ben şunu tercih ederdim, muhtemrlen spotçulara gidecek ürün yok pahasına ve yazıık olacak, makul bir iskonto yapılsa kullanılmayacak bir ürün diil, çalışması soğutması iyi, şimdi yenisi gelecek onda da aynı sorunlar olursa yine iade edicem ve yeni dolap bakmak zorunda kalıcam, zaten çok uzun süredir içime sinen bir ürğn yoktu ve zor karar veriyorum bide tekrar yeni farklı bir ürün aramak istemiyorum ama hepsinden önemlisi bunlar milli servet ve indanlara da yazıl indir bindir sürekli, yani%25 gibi bir iskonto yapılsa kullanırdım, müşteri hizmetlerini arayıp böyle bir teklifte bulunsam kabul görür mü?
Arçelik tarafında bu tarz durumlarda iskonto teklifini müşteri hizmetlerine sunabilirsin ama açık konuşayım, çoğu firma “değişim onayı çıktıysa” bunu geri indirime çevirmeye çok sıcak bakmaz. Çünkü sistemde süreç ya değişim ya da iade/onarım şeklinde ilerler, ortayı çok sevmezler.
Buzdolabı çalışıyor olsa bile göçük gibi durumlar fabrika kusuru sayıldığı için genelde yeni ürün gönderilir. Senin dediğin indirim teklifi ancak firma isterse “müşteri memnuniyeti jesti” olarak değerlendirilir, zorunlu bir hak değil. Yani denemek serbest ama kabul garantisi yok.
Şunu da net söyleyeyim, senin “ürün çöpe gitmesin, israf olmasın” düşüncen çok yerinde ama bu kararlar biraz sistem üzerinden dönüyor. Yani sen iyi niyetli olsan da firma prosedürü çoğu zaman daha sert işliyor.
Yinede deniyim diye düşünüyorum cidden içim acır eğer spotçuya 4-5 bine giderse, çünkü gözümün önünde açıldı ürün ve çalışıyot sonuçta ve tölare edilebilir bir kusur, eğer ki buzdolabı için ayrılan bölmeye koysam dolabı zaten bu kusıru farketmeyecektim muhtemelen
Bence büyük ihtimalle o kısımları değiştirir veya düzeltir sıfır gibi satarlar. Ya da dediğiniz gibi belki spota gidecek. Siz teklifinizi yapın, kaybedecek bir şeyiniz yok sonuçta.
Aradım bant kaydı çıkıyor işlemler başlatılmış yetkili servise sevki bekleniyor yazıyor ve diyor bant kaydı, canlıya bağlanmıyor, neyse umarım aynı kusur veya başka herhangi bir kusur olmaz da başka bir seçim yapmak durumunda kalmam, ben bütün iyi niyetimle firma zarar etmesin istedim insanlara da eziyet olmasın istedim ama yapacak bişey yok
Ulaşmanın bir yolu mutlaka vardır. Mail vs.
Tekrar aradım bant kaydına çıkıyor her yol veya sms
Aradım kabul etmediler, her halükarda değişim diyorlar, yorum için teşekkürler
Yenisini verirler
Onun yerine iskonto yapsalar daha mantıklı, yazık günah milli servet bunlar bunu alıp yarı fiyatına spotçuya verecekler muhtemrlen
Kızlardan ilk cevabı sen paylaş ve
3 Xper puan fazladan kazan!