120-140 metrekare arası diyelim bi kat üst kata çıkılacak üst katta çatı tek var yani sıfırdan betonlar örülecek vs 130 metrekare anahtar teslim ne kadar olur sizce?
3 ay
120-140 metrekare arası diyelim bi kat üst kata çıkılacak üst katta çatı tek var yani sıfırdan betonlar örülecek vs 130 metrekare anahtar teslim ne kadar olur sizce?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
6Cevap
Eşim bu işi yapıyor sordum tüm malzeme ve işçilikle beraber 850-900 tutar Max dedi
Bazıları riskli yazmış gözüm korktu sizce ne göre yapılıp yapılmamali eşinize sorabllri misniz üst kat çıkmak ne kadar riskli
Temel kontrolü yapıp kat cikabilir dedi riski azaltmak için temele ek kolon yapılabilir dedi hep yapıyoruz bunu diyor
Mecbur yapicaz ya artık en kötü bir ev almaya kalksak 5 milyon diyorlar saçmalık bence
Evet öyle canım cidden her şey pahalı artık hayat yaşanılacak gibi değil hangi sehirdesin
Bursa siz
aaa gerçekten mi bizde osmagazi altınovadayiz
Yaa ne güzel canım belki seni tanıyorumdur
Bilmiyorum olabilir belkide sen neresinde yaşıyorsun
boş ver canım orası da bende kalsın
Peki canım
Proje ve harç ücretleri ile 2 yi bulur mu peki
her şey dahil 1.5-1.6 civarı olur proje imar elektrik projesi vs harçlar dahil
İyi ya canım 2 bile kötü değilken 1,5 çok iyi bunu duyduğuma sevindim. Yardımların için teşekkür ederim
Ne demek canım her şey gönlünüzce olsun
Birincisi belediyeden izin alin yapabilir misiniz diye ikincisi statiği kurtaracak mı? Sonra yaparsınız masraf edersiniz belediye kaçak işlemi yapıp yıktırir
Tahminim imarlı yaptığımız için belediye onay verir diye düşünüyorum 2 kat çıksak kurtamayabilirdi belki ama 1 katta çokta bir şey olacağını düşünmüyorum
Yaşadığın yere göre değişir ama ortalama 2milyon civarı kullanacağım malzemeye göre düşer veya artar
1 milyonu bulmazmiş
1milyonu geçerde baban kardeşin işten iyi kötü anlıyorsa baya fiyat düşer şu an işçilik çok pahalı umarım geçmez ama Allah'ım en güzelini nasip etsin inşAllah hayırlısı olsun
Kolonlar var mı beton m3 ü demir tuğla sıva tesisstlar vs 1 milyonu geçebilir kaliteli bir daire
Kolonlar yok maalesef yukarısı sadece çatı
Biraz pahalıya patlar ve pek de sağlıklı olmaz
Neden sağlıkli olmaz ki
Taşıyıcıların sıkıntılı üstüne binaya yük bindiriyorsun yapabileceğin tek şey aşapdan demir destekler atıp onları alçıpanla kapatmak hafif malzeme kullanmak tavsiyem dış cephe bordexlerden kullanman ve sadece dış çevreye tuğa kullanman elinden geldiğince az tuğla hatta gaz beton kullan hafiftir ve yalıtım yapar
Mecbur yapicaz ya artık en kötü bir ev almaya kalksak 5 milyon diyorlar saçmalık bence
Hayırlısı
Deprem ülkesinde bunu yapmak hiç mantıklı değil. Aşağıdaki bina ne karkas mi yığma mi, parasını falan geçtim büyük risk. Taşıyıcılar uzun süre taşımaz
Eğer mühendis ve mimar yapılır onayı veriyorsa sıkıntı olmaz bence Türkiye de hangi ev doğru düzgün yapılıyor ki
Görünüşe göre bu alana biraz uzaksınız. Hem belediye hem de iş takibi yapan mimar, mühendis soruşturması gerekir daha işe başlamadan. Büyük bir risk bunu yapmak. Resmi olarak zor bir iş.
Bizim ev imarlı kaçak Göcek evlerle karıştırma lütfen
Daha yeni 6 senelik bina
6 senelik bina en iyi ihtimalle diyelim ki karkas olsun, o taşıyıcılar 2 Kat hesap edilmiştir. Bir kat hem de üçüncü çıkacaksın. Kolon, kiriş analizi, belediye süreci derken masrafı çok olur bir yana, bu iş de kolay değil. Belediyeye gidip neden sormuyorsun?
Yeteri kadar birimimiz olunca onunda zamanı gelecek inşallah
Bu senin kullanacağın malzemeye ustalara bağlı
Ortalama bir şey dersek peki
Ne çok kötü ne çok iyi
Arkadaşın tekisi yazmış onunla aynı fikirdeyim 1myi bulmaz ama
Yaklaşık 4 milyon
Tutmaz ya o kadar
Tutar daha fazla bile tutar