Bunu bir cmden daha kısa alcipana vidalamak istiyordum. Ama sonuç böyle. Vida ve dubeli takım olarak aldım.

Bunu bir cmden daha kısa alcipana vidalamak istiyordum. Ama sonuç böyle. Vida ve dubeli takım olarak aldım.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
2Cevap
Sen bunu nasıl attın alçıpanın bir yüzünden Vida attın akrasından bunu mu tutturdun
Hayır. İnce alcipana attim. Sonra dübel düştü zaten. Dübel içerde kelebek gibi acilmadi. Zaten yukarıdaki arkadaş ince alcipan taban 6 kilo taşımaz dedi. Ben akustik panel asacaktim 6 kilo
Aküstik panel kaça kaç cm
60x120
Tavan 3 metreye 2.5 metre civari. Ondan üç tane asmam lazım 18 kilo
3 sansın var ya alçıpan u demirleri sıksa onlara atacaksın vidaları uzun düz Vida
ya da panelin geniş panelin kapatacagı kadar bir yeri kesip arka duvara destek destek atacaksın o desteğe vidala
ya da yine panelin kapatacagı kadar yerler açıp alçıpana destekler atacaksın
Ama en saglıklısı 2. Si
Tamamdır teşekkür ederim çok hayırlı akşamlar
2. Dediginde dikey duvarlara mi vida ile destek at dedin yoksa tavandan mi destek al dedin
Alçıpan yumuşak bir malzeme. Dübel tutmaz. Sen daha uzun bir dübel kullanman gerek.
6 kilo levhayi tasir mi ince alcipan? 3 e dört metre alcipan.
Ama üç tane asılacak o levhadan 3x4 alcipana
Alçıpan kaya gibi sert mi yoksa kurumuş tebeşir tozu mu?
Eğer kaya gibi ise dubel için deliği dar delmen gerek. Tebeşir tozu gibi yumuşak ise tutmaz.
Tebeşir tozu gibi evet. Deldigimde toz gibi dağılıyor
Alçıpanı alçı ile tutarsım anca. Başka yöntem bulmaya çalışır. Ya. Olarak ne yapmaya çalıştığını bulsaydım belki yardımcı olurdum.
Akustik panel takacağım odayı yalitmam gerekiyor, çünkü duvardan yansıyan ses mikrofona geliyor. Odanın icinin kuru olması icin de tavana falan o akustik panelleri asmam gerekiyor.
Akustik panellerin içinde yalıtım malzemesi var. Sesi adeta bir sünger gibi emiyor ki ses odada muhafaza olsun. Esyali odada yankı olmaz ya aynı hesap. Alçıpan tavani deldigimde de bir cm e yakın dediğin gibi tebeşir alçıpan olduğunu gördüm.
Abim iç peyzas ustası. Fayans filanla uğraşır. Eğer Avrupa yakasında isen direkt sana yönlendirirm. Yarın veya sonraki gün müsait olunca sana yardımcı olur. Basit bişi ise fazla almaz. İstersen konuşayım. Gelir bakar.
Ben de görmeden bişey diyemem.
O usta olduğu için bu tür malzemeleri daha iyi tanır..
Avrupa'da değilim ki maalesef. Onun gelmesi gitmesi çok masraf olur
Valla tadilat süper bir şey ama hiç bilgim yok
Zevkli, baslamalisinnn
Ben mi 🙄🙄
Ben de öyle diyordum da ahşap vidalama falan yapıyorum kendim ogrendim