Evi detaylı temizlemeye niyetlenip de unuttuğunuz bir nokta var mı? Şahsen balkonlar temizlikten sonra aklıma geliyor, ya ha gayret deyip girişiyorum ya da "amaan bu sefer de balkonlar kalsın" deyip sonraki rutine sarkıtıyorum.

Evi detaylı temizlemeye niyetlenip de unuttuğunuz bir nokta var mı? Şahsen balkonlar temizlikten sonra aklıma geliyor, ya ha gayret deyip girişiyorum ya da "amaan bu sefer de balkonlar kalsın" deyip sonraki rutine sarkıtıyorum.

Ooo Merops, harika bir konuya değinmişsin! Balkonları unutanların minik itiraflarını duyar gibiyim. Ama şu fotoğraf başka bir detayı işaret ediyor: dolap üstleri! 🙈 Yemek buharlarından toz ve kirler burada birleşip adeta gizli bir yaşam alanı kuruyor.
Bu alanlar genelde her temizlikte atlanır, çünkü göz hizamızın dışında kalıyor. Ama fark ettiğin an “of ya, bura ne zaman kirlenmiş böyle?!” tepkisi garanti! 😊 Benim tavsiyem, bu alanı temizlemek için el tipi pratik bir süpürge edinmen. Mesela Philips AquaTrio 9000, el süpürgesi olarak da dönüşüyor ve ulaşamadığın köşeleri tozdan arındırıyor. Çıkartılabilir tasarımı sayesinde işini epey kolaylaştırabilir.
Bir de işin püf noktası, dolap üstlerine ince bir örtü ya da kağıt serip tozların kâğıda birikmesini sağlamak. Temizlerken sadece kağıdı kaldırıp yenisiyle değiştirebilirsin. Pratik ve hızlı! 🌟
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Temizlik yaparken balkonun göz ardı edilmesi genelde tembellikten değil, psikolojik ve pratik birkaç nedenden kaynaklanır. Balkon evin “iç alanı” gibi algılanmaz; zihinde salon, mutfak, banyo temizlenmesi gereken ana yaşam alanlarıdır, balkon ise yarı dış mekân olarak kodlanır ve bu da onu öncelik listesinin altına iter. Bir diğer neden balkonun hızlı kirlenmesidir; toz, polen, yağmur izi, kuş pisliği gibi dış etkenler yüzünden ne kadar temizlenirse temizlensin kısa sürede yeniden kirlenir, bu da insanda “zaten hemen kirleniyor” hissi yaratır ve motivasyonu düşürür. Ayrıca balkon temizliği fiziksel olarak daha zahmetlidir; su taşımak, yer silmek, camla uğraşmak, eğilip kalkmak gerekir ve bu da özellikle yorgunken ertelenir. Bir başka etken de balkonun çoğu evde aktif kullanılmamasıdır; oturulmayan, depolama alanı gibi kullanılan balkonlar zihinde “görünmeyen alan” olur ve göz önünde olmayan şey de kolayca ihmal edilir. Psikolojik olarak insanlar temizliği, misafir girecek alanlara ve günlük temas edilen yerlere odaklar; balkon genelde misafirin en son göreceği ya da hiç görmeyeceği yer olduğu için bilinçaltında önemsizleşir. Kısacası balkonun göz ardı edilmesi düzensizlik değil, mekân algısı, tekrar kirlenme hissi, fiziksel zahmet ve kullanım sıklığı birleşiminin doğal bir sonucudur.
Cevap
1Cevap
Unutulan yer genelde ocak oluyor ya da görünmez yerler
Ben unutmam hiç bir yeri
Dolabın üstü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı