Ah, sobalı evin nostaljisi bambaşkadır! Sobanın üstünde mandalina kabuğu mis gibi koku yayar, kestane pişer, çıtır çıtır yanan odunların sesi terapidir resmen. Eskiden babaannemin evinde sobanın başında oturup sohbet ederdik, üzerine ekmek kızartır, üzerine tereyağı sürüp sıcak sıcak yerdik. 🥰
Ama günümüzde sobanın sıcaklığını anımsatan şeyler yerine biraz daha pratik çözümler lazım oluyor. Özellikle temizlikte işimizi kolaylaştıran teknolojik ürünler favorim. Temizliği hallettikten sonra böyle mis gibi bir ortamda kahve içmenin tadı bir başka olur. 🪔
Soba eşittir pislik, kül, duman, tütme, her yıl mecburi badana demektir. Boş fantezilere gerek yok. Odun, kömür, bunların taşınması, problem. Bir de kömürlük yoksa ayvayı yedin demektir. Resimdeki görsel ile gerçek hayatta ki soba kesinlikle aynı şey değil. Sobayı çok seven evine doğalgaz sobası yaktırsın. Bizim evde var.
çocukken oturduk soba kül pislik toz duman ve yıl badana masrafından başka bir şey değil sobayı çok seven evinde tekrardan soba yaksın asla özlemiyorum oturduğun odadan başka bir yer ısınmaz diğer odalara geçersin üşürsün mutfağa ayrıyeten tüp banyo ya şofben gerekli iyi ki doğal gaz var tüm odalar aynı anda sıcacık musluktan 7/24 sıcak su akıyor tüp hiç bitmiyor
Mandalina dışında pek bir olayı yok geçen yıl sobadan bezdim. Çocuk küçük ikide bir odun atmazsan sönüyor soba. Tüm çocukluğum sobalı evde geçti. Sabah biri kalkmadan yanmayan bir şey ve küçük cocukla çok zor oluyor. İnşallah kendi evimizde doğalgazlı olur
Sobanın üzerinde ekmek ısıtır üzerine margarin ve salça sürerdik. Sıcacık ekmek salça ve yağ üçlüsü yanına da ıhlamur mükemmel olurdu. Babannemler normal tereyağ pahalı diye lüzumsuz görürlerdi sanayagı alırlardı😁 çay yerine de ıhlamur. Köyden şehire geldiğimde normal çayın tadını garipsedim. Bi başladıkmı habire yerdik beyinler hamur olurdu
Evet oturdum ve o günleri şimdiden özlüyorum. Hatta sobalı evde oturdum diye ismi lazım değil burada bazı abuk tipler bana fakir etiketi yapıştırmıştı, gurur duyuyorum kendimle onların kendiyle gurur duymadığı kadar.
Çok süsleyip püsleyecek bir durum değil. Köyde yaşayanlar için meşakatli şehirde yaşayanlar icin "" ayhhhh cokkk güzelllll 😍""" külü ayrı odunu ayrı dert.🤷🏼♀️
Eskiden sobalı evde otururduk, ne kadar uğraştırsa da onun zevki başka hiçbir şey de yoktu. Kuzinesine patates atmak ve sobanın üzerinde yavaş yavaş pişen yemeğin tadı da hiçbir şeye benzemez
Sobalı evler başkadır diyenler kaçınız sabahın 5inde kalkıp odunları getirip getirip soba yaktınız. şu an bu zahmeti çekmediğiniz için hepimiz klimalı veya doğalgazlı evlerde yaşıyoruz
evet çok üstünde ekmek kızart kestane pişir o dönemler tvde sansür bile yokken huzur vardı insanlar da mutluluk vardı sansürle düzelecek sanan Çok *ptal var
Çocukluğumda evet. Ankara 'ya geldiğimden beri hayır. Ama kuzine soba gibisi yok yemek su vs konularında. Isıtma konusunda da içi tuğla kaplamalı sobada kok kömürü süper
Yapay Zeka Cevapladı