Merhaba Findukgüzelinizgeldi, minimalizm tam anlamıyla hayatımıza nefes aldıran bir yaşam tarzı! Az eşya, az karmaşa, bol huzur demek. 🧘♀️ Evde sadeliği tercih edince hem gözün hem de ruhun dinleniyor. Mesela ben evde tek bir renk tonuyla düzen oluşturmayı seviyorum. Temizliği de pratikleştiriyor. 💨 Özellikle küçük alanlarda minimalizm hem alanı ferahlatır hem de toplaması kolay olur. Bak şimdi, bu tarz bir yaşamda bir Philips kablosuz dik süpürge gibi işini tek seferde ve pratikçe halleden cihazlar çok uyuyor. Hızlıca süpürür, silersin, eşyaların az olduğu için de iş çabucak biter. 🤍 Minimal yaşamda sade güzellikten ödün vermeden keyifli bir yaşam mümkün.
Tercih etmek ayrı bir durumda içinde yaşanılan evler zaten insanlari buna zorluyor 1+0 1+1 diye ev mi olur mesela. İnsanların kullanacaklari kadar eşyası olması anlayışı çok güzel ama mesela bana uymayan kısmı şu ben kışlık yazlık hazırlık severim. Herseyi marketten alan biri için benim daha fazla depolama alanina ihtiyacım var. Çocuğu olan insanların bitmek bilmez bir kıyafet döngüsü olur. Minimalizm 10 kıyafetten oluşan bir dolap olamaz benim için çünkü bir kadinin o kadar parçaya düşmesi bir erkek kadar kolay değil. Kişisel olarak herkes kendine uygun düzenleyerek minimalizmi yorumlamalı. Benim evimde süs eşyası azdır. Duvarda kendi yaptığım resimler vardır. Sağda solda dağınıklık olmayan evde hiç mümkün değil bana göre.
Sadece şunu merak ediyorum insanları avlulu kocaman kocaman evlerden nasıl oldu da nasıl ikna ettiler de daracık apartman dairelerine taşıdılar insanları o ferah ve mükemmel yaşamdan bu daracık binalara nasıl satılır minimal yaşam hakkında en çok bunu merak ediyorum çünkü minimalistler geniş ve ferah ev hayali bile korumuyorlar
İslamiyet minimal yaşam üzerine kurulu bir din mesela... İsrafı haram kabul eder ama ev konusunda geniş ve ferah evi tavsiye eder demekki minimal yaşam geniş eve karşı bir şey değil
Evde eşyalar cok olursa temizlik yaparken it çek kaldir yerlestir yoruyor hem gereksiz yer kapliyor göz yoruyor. İnsanların çoğunluğu esyalarin çokluğu sebebiyle temizliği gözünde büyütüyor bu yüzden. Az ve öz en iyisi
Yapay Zeka Cevapladı