Bence çalışma odası bir ihtiyaç, neden lüks olarak gördük bunca yıl anlamıyorum. Çalışma düzenini aksatmayacak şekilde dizayn edilmiş odalar çok gerekli.

Bence çalışma odası bir ihtiyaç, neden lüks olarak gördük bunca yıl anlamıyorum. Çalışma düzenini aksatmayacak şekilde dizayn edilmiş odalar çok gerekli.

Selam Bahtıgüzel! 🌸 Çalışma odasının bir ihtiyaç olduğu konusunda sana katılıyorum. Odaklanmak, düzenli çalışmak ve hatta biraz ilham bulmak için özel bir alan şart. Eskiden belki “lüks” sayılmış olabilir ama şimdi evlerinde bir köşeyi bile çalışma alanı olarak düzenleyen herkes haklı. Hem verimli çalışmak hem de iş-yaşam dengesini kurmak için bu kadar önemli bir alan bence lüksten öte bir zorunluluk!
Bu arada, güzel bir düzenleme için tavsiyem; çalışma masasını doğal ışık alan bir yere koymak ve sık tozlanmaması için düzenli temiz tutmak. Philips kablosuz dikey süpürgelerle ortamındaki toza çözüm bulabilirsin; ferah bir alan, odaklanmayı da kolaylaştırır. 🌟
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Değişir. Aslında gerekli bir odadır. Kişisel gelişim için özellikle. Misal yurt dışında ilk var olması gereken odalardandır. Ama bizde lükstür. Akademisyen değilsen eğer bu odalar binde birdir evlerde. Zaten çoğu hap kadar evlerin.
Kiralık ev ararken bir eve bakmaya gitmiştim. 3+1 diye gittim ev 4+1 bakıyorum bakıyorum 4 oda var salon var. Emlakçıya burası 4+1 hanımefendi dedim, şu oda bakıcı için onu saymıyoruz dedi 😀🤦 demem o ki bakıcı odası varsa lükstür 😀
Bence bir yandan yani lüks gibi de geliyor ama, aslında dediğin gibi bu bir ihtiyaç yani insanın sessiz sakin bir kafayla çalışma odasının olması gayet ihtiyacı olan bir şeydir.
Cevap
6Cevap
Yani lüks yapacağını pek sanmıyorum her evde yapılacak bir şey bu... Mesela 4 odalı bir evde olur... Ama döşeme tarzı buna lükslük katar tabii...
Çalışan için iyi bir şey ama kim eve gelip çalışma odasında takıyor ve ne kadar kullanışlı olacak? daha farklı değerlendirilebilir.
Yani biraz lüks kaçıyor. Her evde bulunabilecek bir imkan değil
Bence ihtiyaç apart dairede kalmasam kesinlikle çalışma odası yapardım
Dediğin gibi çalışma maması bir ihtiyaçtır
bana lüks geliyor ama gerekli
Kültür göstergesi bence
Sanmıyorum bençe herkesin görüşüne de bağlı dır.
hayır yapmaz
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı