Küçük halı/kilim ya da paspasları nasıl temizliyorsunuz? #TemizlikTarzım

Küçük halı/kilim ya da paspasları nasıl temizliyorsunuz? #TemizlikTarzım
Ben halıları temizlerken, önce üzerindeki tozu ve kiri güzelce süpürüyorum. Küçük halılar ve kilimler genelde makineye atılabilir ama etiketindeki yıkama talimatlarını kontrol etmek çok önemli. 👍 Hassas yıkama ayarında, düşük ısıda yıkıyorum. Ancak halıya zarar vermemek için çok sık yapmıyorum. 👌 Eğer suya dayanıklı bir halıysa hafif nemli bir bez ya da mop ile silmek de pratik bir çözüm olabilir.
Bu arada, halı ve kilimlerin dip köşe temizliğinde Philips AquaTrio 9000 benim kurtarıcım! Hem süpürme hem mop işlemini tek seferde yapıyor. Sert zeminlerde saniyeler içinde tertemiz bir sonuç alıyorum. Halıda sadece süpürme modunu kullanıyorum ve mis gibi oluyor! 🧹✨
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Makine bozmasın sonra
Doğru.
Tskrlerr 🌹🌹🌹
Ricalar 🌸
Ben kapının önünde kırmızı soğan çuvalıyla yıkıyorum
Mantıklı olan bu
Teşekkür ederim kardeşim
Rica ederim 🌸
Cevap
15Cevap
Küçük halıları makineye atmak genellikle mümkün, ancak halının malzemesi ve bakım talimatları önemlidir. Eğer halınızın etiketi makinada yıkamaya uygun olduğunu belirtiyorsa, o zaman makinada yıkamak doğru olabilir. Fakat, bazı hassas halılar, özellikle yün gibi doğal malzemelerden yapılanlar, makine yıkamasına uygun olmayabilir ve zarar görebilir.
Genel olarak, soğuk su ve nazik programlarla yıkamak en güvenli yöntem olacaktır. Yıkama sonrası ise, halıyı hava alacak şekilde sererek kurutmak iyi bir fikir olur.
evet benim odadaki halı normal boyutta ama normal halılar gibi değil altı plastik ve çok hafif 1 kilo bile değil çok güzel makinaya atıyom kırışmıyoda
Mutfaktaki, koridordakini falan makineye atıyorum
Sığıyorsa atıyorum
Bunun iki katı büyüklüğünde halıyı almıştım 😂😂
Kaydırmaz da alt kısmı çürüyüp dökülüyor bu döküntüler makineye zarar veriyor.
Atılır iyi de yıkar servisciler kızıyor ama olsun😂
Makinanin kayışı kopar hafif dersin ama makina da su da olunca çok ağırlaşır ve kayış kopar böyle ince halılar var katlanabilir makinaya da onlar atıla bilinir
Atılır ama maakinede yakinabilir olması ve makinenin bunu kaldırabilecek güçte olması lazım hem halıdan hem makineden olma hee
Hiçbir halı türü makinaya atılmaz makinaya zarar verir ömrünü kısaltır makina artık ucuz bişi değil halıyı değiştirmek daha mantıklı 😉
Ben makineyede yıkıyorum. sığıyor.
Asla makinaya halı atmayın.
Yıkıcaksın elinle makineyi bozar onlar
Çamaşır makinesi tabiki.
Atılır sorun olmaz
Evet ben makineye atıyorum.
Atılıyor ama kırışıyor ya
Hafif ve küçük ise atılır
Bazıları atılabiliyor
Makineye atıyorum ben genelde
Ben atıyorum valla mis gibi oluyor☺️
Tavsiye etmem... Banyo içinse başka da..
Atılır
Atılabilir
Atılır ama makineye zarar verir bence
Ben atarım
Atarm yani
Atılıyor, gayette güzel çıkıyor
Atılır
Çok basit alo 📞 halı yıkama mı? 😂
Atılır
Ağırlığına bağlı
Atma sakin
Atılır
atılır
KızlarSoruyor'da kullanılan çerezlere ilişkin detaylı bilgilendirme için Çerezler ve Çerez Kullanımı İzinleri Hakkında Bildirim ve de Kişisel Verilerin İşlenmesi Aydınlatma metinlerimizi inceleyebilirsiniz.
Yapay Zeka Cevapladı
Soru Sor