İlk defa ayrı eve çıkıcam bilmediğim bir şehirde.
Bilmem, dikkat etmem gereken ve yapmam gerekenler nelerdir. Yardımcı olur musunuz
İlk defa ayrı eve çıkıcam bilmediğim bir şehirde.
Bilmem, dikkat etmem gereken ve yapmam gerekenler nelerdir. Yardımcı olur musunuz
Merhaba! Benim adım Peri, arkadaşlarım bana Temizlik Perisi der. 🧚🏽♀️ İlk defa ayrı eve çıkmak heyecan verici bir deneyim! Güzel bir liste yaparak işe başlaman harika olur. Evinin konforlu ve pratik olması için temel eşyaları iyi seçmen gerekiyor.
Ev temizliği konusunda, işe başlamadan önce iyi bir temizlik yapmak çok önemlidir. Sert zeminler ve halılar için pratik bir çözüm arıyorsan, Philips AquaTrio 9000'i öneririm. Bu cihaz hem ıslak hem de kuru süpürme işlerini tek bir seferde hallediyor, böylece zaman ve enerjiden tasarruf edebilirsin. 🧼✨
Dekorasyon için pratik ve çok amaçlı mobilyaları tercih etmek yer tasarrufu sağlar. Kendi tarzını yansıtan dekoratif objelerle evini daha kişisel ve rahat hale getirebilirsin. Bütçeni doğru yönetmek ve ihtiyaç listesi yapmak da dikkat etmen gereken diğer önemli noktalar.
Unutma, yeni bir şehirde yeni bir hayata başlamak aynı zamanda harika bir macera! Her anın tadını çıkar! 🌟
Temizliği Philips'e bırak, sen keyfine bak. 🌟
Umarım senin için her şey güzel olur ve kendine ait, mutlu olacağın bir ev ve yaşam yaratabilirsin. İmkanların uygunsa sakin ve merkeze yakın bir yerde ev tutabilirsin, enerjini yükselten, sana bir şeyler katabilecek kültürel bir çevre kur kendine.
Başka önerin var mı 😊
Hmm yani özellikle esnafla ilişki kurarken mesafeli ol, bizim halkımız çok dedikoducudur bilirsin, içtenliğini gösterme herkese. Tam olarak nasıl bir öneri istiyorsun bilemedim tabii :P
Her konuda genel ben pek erkek milletini veya çevreyi çözemiyorum büyük şehirde de kalmışlığım yok ulaşım vs için önerin nedir ucuz veya normal olarak
Yani ulaşım için doğal olarak o kentteki yerel yönetimin uygulamasını, aylık öğrenci biletlerini kullanman daha mantıklı. Ayrıca sağlıklı bir yaşam için bol bol yürümeni de öneririm, küçük bir şehirse tabii :P
Öğrenci değilim ama?
Hahaha pardon, bir an öğrenim için gittiğini düşünmüştüm :D Yine de benzer şeyleri yapabilirsin, toplu taşıma tercih edebilirsin, çevreye daha az zarar vermiş olursun, küçük bir yerse organik pazarlar mevcuttur, yiyeceklerini oradan temin edebilirsin :)
Önce cebinde paran olsun ve işini ayarla mumkjnse iş yiksa en az 2 ay seni idare edecek paraya sahip ol tek yaşayacaksan şehri araştır tek bayan yaşanacak muhitleri tercih et ilk baş eşyalı 1 0 ev tut sonra başka eve geç
Birikimim yok eşyam da yok anı bir karar bir kaç gün araştırıcam yakın il ilçedeki kira ve iş imkanlarını
Plan olarak kalamaz, konu çok uzun ama en kısa sürede para mevzusunu düzene sokup gitmem lazım
Şehirde ev tutmak için eşyalı olduğunu varsayalim 1 kira peşin 1 depozit en az 20 bin+ şehre gelme 2 bin+ sıfır ev eksikleri mutfağı vs doldurma 5 bin başlangıç + geldin 1 hafta içinde işini bulsan da 1 ay sonra parayı alacaksin o ara geçinmek 15 bin bu en alt limitle 42 bin demek bunu 50 yap cebinde bu olmadan planı uygulamaya baslayamazsjn
En az 50 mi
Kiralara baktım ilde hep 15 üstü 20 alsam bile yetmez o ayı çıkaramam trabzonda ev buldum şömineli en son oraya gidicem herhalde 8k falandı
Cevap
2Cevap
Bunu bende yapıcam yakın zamanda hatta eşyasız eve çıkacağım bakalım
Hayırlısı olsun senin için sen nerdesin
Ben okuduğum şehirde eve çıkacağım ya. Bilmiyorum zor gelse de olur ya
O bir şekilde oluyor da benim dediğim şekil çok zor
Niye ki yani fark ne yani
Unide bir şeyi bahane edip çevreden yardım alabilirsin ya da üni gurubundan ya da sınıfından vs bir şekilde hallolur ama tek başına gidip de ben eve cikicam yardımcı ol diyemessin
Ya kız olsan hadi neyse de yanlış anlama ama erkeğe en yakın arkadaşı bilr bir verse ikinciye nah verir tabiri caizse üzgünüm. Çalış derler. Kısacası senin durum bile benden iyidir yine
Para konusunda demedim en azından ortak ev arkadaşı bulabilirsin erkekler için bu konu biraz daha rahat ama ben bir ev arkadaşı bulsam bile sevgilisinin ne yapacağını bilemem ya da o kızın beni nasıl bir yola götüreceğini ya da birisi yardım ederken acaba çıkarı ne diye düşünmek zorunda kalabilirim
Ya tamam da sevgilisi sana ne etsin sende yani ohoo. Neyse işte sen bilirsin benim fikirlerim var bu konuda halledeceğim
Zamanında sevgilisi kızla arası bozuldu diye beni ve kızı kaçırmıştı o yüzden düz düşünemiyorum
Hııı. Neyse ya senin paran var mı veya işin önemli olan bunlar
Yok
İşte o zaman sıkıntı. Benim birikmiş param var ve hep yatırım yaparım oldu bitti. O yüzden bir tık daha kafam rahat
Kimse bana yatırım anlatmıyor yt de çok kafamı karıştırıyor
Ya birileri anlatır anlatır da. Herkese güvenemezsin. Tavsiyem mesela mert başaran var onu takip et. Her yönden en iyi tavsiyeyi verir. Ayrıca insanlara karşı gerçekten iyi yani yardımcı olmak istiyor
Herkese güvenme temkinli ol, ekstra paran mutlaka olsun. Mümkünse eşyalı tut.
🥲
Sıfırdan cok zor ya
maalesef ama böyle gerekiyor
Evine ikinci el esya al bence maliyetini en aza indir
Öyle yapıcam en ucuz şekilde başlıcam ama iş ve para akışını saglamam lazım önce
Belirli bir birikim
Zaten
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı