Karım hiç ev işi yapmak istemiyor, ne yapmalıyım?

Merhaba kardeşlerim ablalarım. 36 yaşında 9 yıldır evli ve 2 çocuk sahibiyim. Sizlere danışmak istediğim bir konu var. Karım hiç ev işi yapmak istemiyor. 9 yıldır bu konuda karıma yardım ederim. Hatta yukarda Allah var çoğu ev işini ben yaparım. Çünkü karım umursamaz, zamanında yapmaz, mesela çamaşırlar birikir dağ olur ancak gelirse aklına öyle gelir. Sonrası yine günler haftalar alır o çamaşırları toplamak katlamak. Dayanamam ben toplarım. Sırf çocuklarım dağınık düzensiz ve pis bir evde büyümesin, örnek almasın, böyle görmesin öğrenmesin, ileride bunların normal bir şey olduğunu düşünmesinler diye. İlk başlarda bu durum beni çok yormazdı. Çocuk yoktu, sonrasında tek çocuk, derken ara sıra kavga atışma telkin uyarılarla buraya kadar geldik. Ama artık çok yoruldum. Karımı düzeltemiyorum. Defalarca konuşup anlatmaya çalıştım kendisine. Hep bir bahane buldu. Vaziyetini kabullenmedi ve bu yüzden geçici çözümler (kavga atışma veya konuşma sonrası birkaç gün veya 1-2 hafta biraz ilgilendi ev işleriyle) dışında nihayi çözümü bulamadık. Kendisi çok iyi birisidir. Kayınvalidem sağolsun o kızının bu durumunu bildiğinden her fırsatta koşar yardıma. Birde şu durumu söylemem lazım; İkimizde çalışıyoruz ve ben karımdan bütün ev işlerini yapmasını beklemiyorum. En azından yarı yarıya paylaşsak kafiyim. Ama 9 sene de %30 a ulaştığını gördüğüm anlar işte o bahsettiğim geçici çözüm anlarıdır. Karımı seviyorum, ailemi seviyorum. Ama artık çok yorumdum herşeye koşturmaktan. şu an 2-3 gündür evden uzağım, durumun artık bende ne kadar ciddi bir boyuta geldiğini farketmesi için. Ne yapabilirim? Bana yardımcı olun fikir verin.

Karım hiç ev işi yapmak istemiyor, ne yapmalıyım?