İkisinde de yaşayan biriyim, ayvalıkta oturuyorum bilirsiniz sahil kasabası deniz kenarı, herşeyi bulabileceğiniz lüksü yaşayabileceğiniz biyer ancak hep gider, Bi iş ortamı olsa da çay olmuş 30 tl, 30 km yukarıda köyde de evim var bahçesine istediğim sebzeyi ekebildiğim, bağdaki üzümden şarap yapabildiğim, meyveleri mevsiminde dalından yiyebildiğim, herkesi tanıdığım, çayın 3 tl olduğu hatta 😂 ve şu an da dışarıdan rağbetin çok olduğu bir çok ünlünün yer aldığı bir çok yabancının ev yapıp tatile geldiği biyer, konum olarak gayet iyi, hem şehirde hem köyde belli işlerim var bu yüzden iki tarafta da hakimim ve ikisinide severim :)
03 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılBu pahalılıkta tabiyki köy hayatını tercih ederim ama evden çalışabileceğim bir işim olmalı ve altımda arabam bu ikisi varsa şehirden kaçmayı tercih ederim çünkü köyde yaşamak daha ucuz her daim
00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
125Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,4b cevap paylaştı.
u +1 yılŞehirde güzel
10 Yorumla
+1 yılİkisininde iyi ve kötü yanları var köyde yaşamak sakindir doğaldır. Kafan rahat olur trafik olmaz. İnsanlar daha samimidir. Şehirde ise herşeye ulaşımın çok daha kolaydır, daha lüks yaşarsın.
40 YorumlaKöy diyenler köyde hiç yaşamamış belli :D kendinize gelin orası köy. İnsanları şehirli insanlardan çok daha acımasız. Hayat çetin, ısıncan soba, market işi zor kalk bahçe yap. Para? Bu zamanda çiftçilik yapılacak şey değil. O güneşin altında çapa yapçan tarla sulucan hortum çekçen, kışın buz gibi toprakta sebze toplucan. Farmville oynamaya benzemez bu işler gençler :D
46 Yorumla- +1 yıl
Sende benim gib köyde yaşıyorsun ben şu yaşıma kadar köyde yaşadım ne bir sosyal aktiviten var, bir ihtiyacın oldu mu yol parası ver şehire git gel sınavın olur köyde şehire uzak bir fabrika da iş bulduğunda ikametin köy oldu mu iş vermiyorlar ya ev kirala ya da gelme diyorlar kiralar asgari ücretin yarısını geçti çocuğum olsa köyde yetiştirmem
- +1 yıl
Yaşadım, şimdi şehirde yaşıyorum. Bunlar sanıyo ki şehirdeki gibi 8 10 saat çalışsalar yeter. Haftasonu tatil de var sanıyorlar :D yüzlerce dönüm arazin yoksa ki 100 dönüm arazide şu an çok zor bi eve bakamaz, yapılmaz bu işler. Ordan 50 100 metre bi hobi bahçesi tutarsan o olabilir belki :D
- +1 yıl
Köyde rahat etmek için emekli olacaksın paran olacak yazlık yaptıracaksın bağ bahçe ile uğraşmayacaksın ya da yüzlerce dönüm bağın olacak emrinde amelelerin olacak
- +1 yıl
Bizim köyde (Derebey çocukları) var yüzlerce dönüm arazileri bağları var emrinde her sene Güney doğudan amele gelir bakarlar kendileri hiçbir şey yapmaz sene sonunda hasat dan Milyar TL ler kazanır sadece kişi başına yılda 500 bin /750bin düşer köy onların sayılır hayatında babaları onlara toplu taşımaya bindirmez kendi arabaları vardır köyde yaşlandıklarında köy de muhtar adayı olurlar haricinde köyde yerli olmayan kişiler muhtar adayı olamaz onlar ile muhatap bile olamazsın biz onlara beyaz köylü deriz biz köyde yaşıyoruz ama yerlisi olmadığımız için baba anne amele gelmiş
+1 yılDoğa ile iç içe yaşamak kendi meyveni sebzeni yetiştirmek tavuklarının olması kendi hayvanlarından süt sağmak doğada zaman geçirmek temiz hava mis gibi ter temiz oksijen araba gürültüsü yok işe geç kaldım derdi yok trafik stresi yok sinirli mutsuz insanlar yok oh mis gibi. Doğa ile iç içe olduğun evine yılda 1 toplu alışveriş yap tamamdır. Arabanda varsa yeri geldiğinde 5 yıldızlı otelde davete bile topuklu ayakkabını giyip gidebilirsin. Yani şehirde yaşamak aptallık.
10 YorumlaŞu anki yaşam şartlarında ve durumlarına bakılırsa bence en güzeli köyde doğada iç içe insanlarla. Sabahları uyandığında mis gibi çiçek kokusu sahil kokusu ufak bir kasaba gibi düşün işte içinde küçük bir fırın taptaze sebzeler meyveler ve içten samimi bir günaydın 😀 gerçek insanlar.
10 Yorumlaİkisininde ayrı ayrı avantajları ve dezavantajları var. Biraz senin ne istediğinide bağlı. Hareketli kalabalık bi hayat istiyosan şehirde, yok ben sessiz sakin bi hayat yaşayım istiyosan köyde. Ha sessiz sakin olması yan gelip yatabileceğin anlamına gelmiyo. Günlük yapman gerek işler olacak ve bunların çoğu fiziksel aktiviteye dayalı. Şehir hayatında da bi iş sahibi olup bi şekilde para kazanmak zorundasın. O da hem fiziksel hem de zihinsel yorar seni. Yani her ikisinde de benzer zorluklar var. En iyisi kısa süreli dahi olsa ikisini de deneyimle ona göre karar ver.
10 YorumlaKöy de yaşamak ne kadar cazip görünse de bi çok zorluğu vardır şehir merkezine uzaktır, kışları en ufak yağmur da elektrik kesilir, kışın sıcak su bulma imkanınız olmaz, evlerin çoğu rutubet aldığı için boyalar dökülür, ulaşım zordur ve arabanız yoksa başkalarının arabasına muhtaç olursunuz...
10 Yorumlaulasim güç olmayacaksa koy tarzi yerler daha iyidir. eskiden sehir insaniydim ama yad aldikca doga insani olmaya basladim 😂
22 Yorumla- +1 yıl
Saçların güzelmiş bu arada 🦂
Sen ne istiyosun aradığın şey ne ihtiyaçların doğrultusunda buna cevap vermek hiç zor değil bence. trafikten bunalmissindir, kalabalığı sevmiyosundur, kendini şehirde güvende hissetmiyorsundur ya da karmaşanın içinde yalnız hissediyorsunuz, köye taşınayim diye düşünebilirsin... veya başka önceliklerin varsa ona gore davranırsın.
10 Yorumla
+1 yılKöyde yaşamak komşuluk ilişkileri olarak ve havası bakımından güzel. Ama imkan olarak şehir hayatı. Ben kalabalık olmayan sakin bir şehiri tercih ederdim.
30 Yorumla
+1 yılKöyde yaşamak istiyorummm. Şehir hayatının 1 tane güzel yanı yok.
11 YorumlaBen köy hayatından yeterince nasibini almış biri olarak şehir hayatını tercih ederim. Ama doğma büyüme İstanbullu olan arkadaşlarım var, kalabalıkta sıkılmış dolayısıyla insanlar köy hayatına imreniyorlar.
10 Yorumla
+1 yılBelli bir yaştan sonra köy hayatı daha cazip geliyor insana şehrin kalabalığından uzakta stres az doğal yaşam daha iyi olur bence köy hayatı tabiki
10 Yorumla
+1 yılŞehirde yaşıyorum ama artık bıktım , köyde yeni ev yaptım 3 katlı ilerleyen zamanda köye gitmeyi planlıyorum gelen kira bana yeter istanbuldan , yeter bu kadar artık hayatımı yaşayacağım 😀
10 Yorumla
+1 yılHerseyin bi tık ötede olduğunu isteyen biri olarak şehir merkezi isterim. Sadece bi yer olsun ama bi tık ötede arada uğramalık keyfe bi yer olabilir gene yaşadığım şehirde koy evi olarak
10 Yorumla
+1 yılNe Büyükşehir’de yaşamak isterdim ne de küçükköy gibi bir yerde köy olur nasıl olur biliyor musunuz Almanya’da köyler var ya orlarda oralar işte iyi yer
10 YorumlaUzun yıllar şehirde yaşadıktan sonra köye taşındım şu an köydeyim. Ve şehirden çok çok iyi... Sıfır stres. Gerçi yalnız yaşıyorum bu biraz zor ama. Yinede şehir hayatından daha iyi
10 YorumlaŞehirde yaşayacaksın ama güzel bi ege köyünde de prefabrik evin olacakkkk hayali saç beyazlatır
20 YorumlaEv & Yaşam konusunda 433 cevap paylaştı. köy var köy var yani gidip iç anadolunn bi köyünde yaşamak istemem ama doğu karadenizin köylerinde olabilir
20 Yorumla
+1 yılEn güzeli şehir bence. Ben köyde yaşıyorum çocukluğumdan beri hiç bir sosyal aktiviten yok köye yaşlı olduğunda geleceksin
20 Yorumla
+1 yılBen köyü sevmiyorum, benim için şehirdir, köy sadece tatil için kafa dinlemek için el dost akraba Çevre için temiz doğada vakit geçirmektir
10 YorumlaEmekli olduysan güzel bir kasabaya yerleşmek iş hayatından stresten kurtulmak güzel olur bence
10 Yorumla
+1 yılŞehirde yaşamak önceliktir. Lakin köy hayatı da güzeldir. Köy evimiz olduğu için arada kafa dinlemek için oraya giderim vs. 😊
11 Yorumla- +1 yıl
Sakin
+1 yılKöy şartlarının şehre nazaran daha zor olduğunu düşünüyorum, ben modernliği çok seven biriyim o yüzden şehir diyorum
10 YorumlaŞehirde yaşamayı alışan biri olarak şehir derim ama gördüğüm öyle köyle var ki şehir gibi olmuşlar artık onlar da olabilir :)
10 YorumlaBen köyde uzun vade yaşayamam, yaşarım diyip polyana olmaya gerek yok.
20 YorumlaŞehir dışında merkeze çok uzak olmayan müstakil evde yaşamak isterdim.
20 YorumlaKeşke köyde yaşasam ama asla köy işleri yapmadan, tatil gibi yaşasam. Arınırdım
10 Yorumla
+1 yılHayattan beklentine bağlı bu sorunun çabanı.
şehirciyim ben10 YorumlaKöy iyidir değişiklik gezmek için ara ara büyük şehir
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılSehir
Çünkü hersey hemen hemen daha yakın şebeke sorunu olmuyor market sorunu olmuyor elektrik internet kesilmesi gibi sorunlar olmuyor daha rahat benim için şehir10 YorumlaŞehir diyorum köyde de yaşanır ama ben bir süre sonra sıkılırım bilemedimm.
10 Yorumla
+1 yılKöyde yaşamayı tercih ederdim ya sevmiyorum şehir hayatını.
10 Yorumla
+1 yılbeş senedir köy hayatı yaşıyorum hayatı çok ertelemişim anladım
10 Yorumla
+1 yılKöyde yaşamak ama güzel bir evin varsa şehirdeki evler gibi
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKöylerde insanlar gecinemiyor. Bu iktidar köylerdeki insanları geçinemez hale getirdi! Köyden şehirlere göç başlattı sonra asgari ücrete fabrikalarda o köylüleri köle yaptı
10 Yorumla
+1 yılKöy köy swhirin kasvetli havası insanı boğuyor aMa Köy öyle mi heyecandan başka Bi guzellik
10 Yorumla
+1 yılŞehirden çok köy ortamı doğal alan daha iyi gibi geliyor bana ama kısa süreli
10 YorumlaEv & Yaşam konusunda 1,4b cevap paylaştı. Şehir herzaman iyidirde bazı şehre yakin köyler var oralarda güzel olabilir
10 Yorumla
+1 yılKöy severim yaşasam en azından bahçemde sebze yetiştirirdim doğal yaşardım
11 YorumlaŞehir şartları daha iyi olsada köyde yaşamayı isterdim
10 Yorumlaİkisinin de farklı avantajları var en iyisi hem köye hem şehre ev yapmak
10 Yorumla
+1 yılİstanbul'da bir buçuk sene yaşadım, çalıştım, iş ortamlarını ve mahalle ortamlarına çok şahit oldum. Kesinlikle köy hayatı derim. İstanbul'a mı özel yoksa bana mı zor geldi bilmiyorum ama boğuluyor gibi hissediyordum.
20 Yorumla
+1 yılkadınların çoğu şehir hayatından kopamaz. bence köyde sevdiğin biriyle yaşamak gibisi yok.
10 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılher iki sinin kendince avantajları açıkçası, hem köyde hemde sehirde evin olucak bizim böyle kışın şehirdeyi yazinda köyde
10 YorumlaŞehir hayatında yasadıysan şehir hayatı vazgeçilmez olur köy hayatında yasadıysan köy hayatı vazgeçilmez olur her iki tarafında kendine özgü kolaylıkları ve zorlukları vardır mutlaka
22 Yorumlaİkisinde de yasadim koyde fabrika olsa daha guzel olue ve yasanir
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKöyde yaşıyorum şehirde yaşamak isterdim köy kısıtlı bir yer ve zor
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBence merkezde yaşamak daha iyidir ve kolaydır.
10 Yorumla
+1 yılEmekliliğe kadar şehir, emeklilikten sonra köy 👍
211 Yorumla- +1 yıl
Bende şehire 4 km uzaklıkta bir köyde yım ev doğalgazlı. böyle yaşamayı seçenlerin geliri çok iyi olmak zorunda ulaşım Yok bir evde iki araba olmak zorunda market vs. uzak araba olmadan olmaz saygılar
- +1 yıl
Gene güzel bir gelirin olmasa çok zor her şey uzak market fırın vs araba olmassa kimse yapamaz
- +1 yıl
Muğla tarafında küçük köylerde yaşanabilir. Klima bile yeter. İhtiyaçlar içinde toplu alımlar yapılır. Geçinip gidilir bir şekilde 😁
+1 yılİkisinide seviyorum , ama işim gereği şehirde yaşıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGönül Dağı dizisinin çekildiği yer gibi bir kasaba ya da Bizim Hikaye dizisinin çekildiği yer gibi bir mahalle yaşamı daha iyidir ikisinden birini seç diyorsan şehir hayatı derim
00 YorumlaŞehire yakın küçük bir yerleşim yeri tercih ederim
00 Yorumla
+1 yılHem yaşam rahatlığından, hem de halktan dolayı şehir çok daha iyi.
00 YorumlaŞehir, ama her kesten uzak, kimseyle muhatap olmayacağım bir şekilde.
00 YorumlaSehir bir kere alistinmi bırakamasın ama köy tatil ol
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılBöyle bi yerse neden olmasın
01 Yorumla
+1 yılben ikisini de yaşıyorum haftanın 6 günü şehir 7. gün de kafa dinlemeye köye gidiyorum...
10 YorumlaKöy gibi bir ortamda şehir olanaklarıyla yaşamak isterdim. Köy desekte onun zorluğuyla baş edilebilir mi?
10 Yorumlaİkiside aynı. Biri toprak kokusu var bok kokusu var iki Diyerde. Gürültü var. Fabrika. Duma var ses var
10 Yorumla- Devamını Gör (157)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne