Halamla yaşıyorum o da bekar. Ama bir yandan kendi düzenimi de kurmak istiyorum, bir yandan da halamı bırakmak istemiyorum iyi anlaşıyoruz genel olarak ama kendi evim de olsun istiyorum... Ben kendim öğretmenim ve 14.000 tl maaş alıyorum. İzmir’de yaşıyorum 8 7 bine kiralar var ama nasıl yeterim bilemiyorum. Ne yapmalı? Yoksa para mı biriktirmeli? Bıktım böyle hayattan.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılKendi düzeninizi kurmak da haklısınız hocam insan bir yerden sonra bunu gerek duyuyor kendinde istese de istemese de. Fakat evlilik gibi bir düşünceniz filan yoksa biraz daha halanız ile kalabilirsiniz bence. Sizin için de iyi olur maddi manevi İzmir gibi yerde size helal olsun o parayla gerçekten...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
İzmir'de 7 - 8 bine tutacağın evde ve mahallede yaşayabilecek misin?
Ben de İzmir'de yaşıyorum ama şehrin en dışında ki neredeyse dağlık yerler denilebilecek yerlerinde bile o fiyata kira görmedim.
Bir de bekar bir kadınsın. Bostanlı'da falan yaşarsan sorun olmaz ama 7 - 8 bine ev bulabileceğin mahallede rahat edemezsin büyük ihtimalle.
(O tip bir kira nerede var İzmir'de bilmiyorum ve amacım asla o mahallelerde yaşayan insanları küçümsemek değil ama bu ülkede muhit ucuzladıkça yobazlık artıyor maalesef. Bu gerçeği görmek lazım.)
Bence halanla yaşamaya devam et, o maaşla kira ödersen çok zorluk çekersin ve kötü bir yerde yaşarsın.
Özel ders veririm aylık 60.000 TL kazanırım, 20.000TL ye Bostanlı'da güzel bir sokakta yaşarım diyorsan yap. maalesef her şey para şu anda ve bence para biriktirmeye bak.
Tabi bir de ev kirasına ek olarak elektrik, doğalgaz, su, internet, telefon masraflarını da ekle, aparman aidatı da var...
O maaşla çıkma bence, ya dediğim gibi özel derse ver, bir süre gör ne kadar kazanacağını ona göre karar ver ya da yazılım falan gibi iyi maaş sağlayacak bir alanda kendini geliştirip gelirini arttır.12 Yorumla- +1 yıl
Cok guzel aciklmissiniz gercektwn.
- +1 yıl
@Nededinededi Teşekkür ederim.
yani ekonomik olarak yanarsın diyim sana. ev kiralarından haberim yok o kısmı biliyorsundur. bilmiyorum nerdesin ama. site aidatı var ve zamlanacak. benim site 800 1.5 kitlerler. hadi olmadı 1.2 sonra elektrik ödücen 200 su kactı ya. vakıfbank gecen bildirim yollamıstı. elektrık 120 su 70 eve internet alcan. 200 300 o. dogalgaz ne olur bilmem. yani bende durum böyle. 400 geliyo bana dogalgaz. kısın 800 ki o da artar.
bence evlenmeye bak. maasını gördüm 14bin az. o parayla biri acısa sana belese ev verse anca ok dir yani:D mis gibi mesleğin var eli yüzü güzel bi hatunsan evlenirsin bence. ogretmenlik top1 meslek ya kızlar ıcın evlilik icin.
00 Yorumla
Tek başına kiraya çıkmak, ev geçindirmek, faturalar vs ne kadar minimum yaşarım desende maaşın buna yetmez üzülürsün, para biriktirmek mantıklı bi çözüm belki ilerleyerek zamanda maaş olarak daha standartları yüksek bir iş bulursan o zaman hayallerimi gerçekleştirirsin
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
69
Cevap
85Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 8,3b cevap paylaştı.
u +1 yılEv tutmak
00 Yorumla
+1 yılEve çıkınca önceki monoton hayatımız sanki bambaşka yöne evrilecekmiş gibi geliyor. Kendi başımıza eve çıktığımızda hayaller kuruyoruz ama o ev tutulduğunda uzun süreli yalnızlık ve her şeye hem bedenen hem mental o kişinin koşturacak olması kısa sürede insanı yoruyor. Bu durum bir yana bu devirde yüklü miktarlarda kira ve fatura gideri ödemeleri o yalnızlığın içerisinde insanı daha da yıpratıyor. Amaç tam anlamıyla özel hayatım da olsunsa, bu maaşla gelir gider ortaya çıkarıp önceliğim isteğim beni mutlu edecek olan ne? diye sormalı. Cevap ne ise onu denemeli.
20 Yorumla
+1 yılİyi anlaşıyorsun madem bir süre para biriktir bence. Yani ben olsam öyle yapardım. Kpss'ye hazırlanıyor musun atanma durumuna göre de nasıl olsa kendi evine çıkarsın. Şimdi hayat çok pahalı evin eksiği bitmiyor fatura kira derken elde avuçta çok az kalır.
20 Yorumla
+1 yılValla tek başına eve çıkmak artık bir lüks memur olup evini kapatıp ailesinin yanına taşınanlar biliyorum. Kendi evin olursa kafan rahat olur ama maaşın yarısını ya da yarısından fazlasını kiraya verirsen elindeki sana ne kadar yetecek elektrik su doğalgaz internet aidat şuyu buyu derken bayağı bir masrafın olacak eşyaları saymıyorum bile
20 Yorumla
+1 yılBende şu an ailemle yaşıyorum ama bu sonsuza kadar böyle gitmez herhalde diye düşünüyorum bir ara sevgilim vardı bir sürü çeyiz alışverişi yaptık ayrilinca kaldı onlar. simdi ne heves var ne bir şey ilerleyen zamanlarda artık ya daha büyük bir eve tanışırız ailecek kendime ait daha geniş bir alanım olur ya da ayrı bir eve tasinirim kutu kadar kendime yeter.
10 YorumlaHalanla iyi anlaşıyorsan bence maddi açıdan kendini iyileştirmeye bak bu sürede. İzmir'de 10 bin lira altına gerçekten doğru düzgün ev yok şu zamanda. Hadi 8 bine buldun diyelim aylık ortalama en az 1000-1500 lira da aidat, fatura, İnternet vb. giderin olacak. Dışarıdan hiç bir şey yemeyip içmediğini düşünsek bile minimum aylık ortalama 2000 lira da mutfak masrafı desen eline kalan para çok az olacak. Eline kalan paranın yetip yetmeyeceğini ve buna değip değmeyeceğine sen karar ver.
10 YorumlaÖncelik olarak eşyalı bir ev tutarak birikim yapabilirsin. Mutfakta önemli eşyaları aldıktan sonra bir baza bir koltuk bir masa alacak kadar birikim yaptıktan sonra yeni ve boş bir ev tutabilirsin. Yavaş yavaş geri kalan eşyaları tamamlayabilirsin. Bu şekilde hayatını yoluna koyabilirsin.
00 Yorumla
+1 yıl14 bin maaş 7 8 bin kira hani elektrik su doğalgaz aidat hani mutfak alışverişi hani market alışverişi hani yol parası hani sosyal aktivite daha eve eşya alacaksınız.. En akillicasi yatırım yapmak olur size ufak ufak borsadan hisse alın her ay kenarda dursun
00 Yorumla
+1 yılSakın ola aile içinde eşini sokma rezil olursun
Hiç olmayan sebeplerden dolayı kavgalar başlayacak
İşin sonu boşanma mahkemelerinde bitecek
Aile içinde eşiyle yaşayanlar iyi bilirler
Eşin annenle arasında kardeşin eşinle arasında ki tartışma Tam piskolojik bir travma
Aile içinde olan sıkıntılar dertler çekilecek dert değil00 YorumlaAilenin fazladan evi varsa olabilir, sana anahtar veriyorlarsa git otur diye yani.
Tek yaşamak bir özgürlük, karışan eden yok, istediğin saatte kalk, istediğin düzeni kur, istediğin şeyleri al, istediğin saatte dışarı çık ve istediğin saatte eve geri gel, rahat bir şekilde telefonla konuş, eve arkadaşlarını çağırıp parti yap.
Üstüne teknolojiyi benimsersen muazzam bir şey, unique thing.
00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 619 cevap paylaştı. Derdin eve erkek arkadaşını getirmemek mi?
Ne güzel işte anlaştığın bir halamla aynı evde yaşıyorsun. İşler sadece sana kalmıyor. Paran cebinde kalıyor.. vs
14 bin lira maaşla tek başına ev açmak büyük sıkıntı olur. Pişman olursun ileride.
00 YorumlaHalanızla anlaşıyorsanız ayırmayın evi, düzen kurmaktan kastiniz evi dilediğiniz gibi dizmekse şimdilik hayalinizdeki ev için ufak tefek eşyaları sahada pahalanmadan alıp saklayabilirsiniz. Yapılabilecek başka bir seçenek yok gibi görünüyor.
20 Yorumla
+1 yılTabiki aile ile yaşamak, ev nasıl tutarsın memur cart curt olmuşsundur mecbur uzakta ev tutacaksın gerçi ailesini götürende var, ama aynı ilde olup ayrı ev tutman bana göre abürst, aile yanı güvenilir yerdir sağlıklı yerdir tek başına tehlikeli bence
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKaç yaşındasınız ve kaç yıldır öğretmenlik yapıyorsunuz? Eğer İzmir'de ve mesleğinizde yeni değilseniz maddi ihtiyaçlarınızı tek başınıza karşılayabilecekseniz kendi evinizi tutabilirsiniz ancak para biriktirmek maddi yetersizlik evde tek başına kalmak istememe gibi durumlar varsa halanızla kalmaya devam edebilirsiniz
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılÖzelde mi çalışıyorsun öğretmen maaşları daha fazla diye biliyorum, halanla iyi anlaşıyorsanız ve seni rahatsız eden bi durum yoksa yani sana karışmıyorsa falan onunla yaşa derim, evler çok çok pahalı, herkes kafasına göre davranıyor harabe evler 5 binden başlıyor 😪😔 tek yaşıycam diye sıkıntı çekmeye gerek yok, durumun iyileşince ayrı eve geçersin
10 Yorumla
+1 yılHalan ile devam et poncik. Yalnızlık zor şey. Birbirinize destek olup sahip çıkarak yaşayıp gidin. Tek başına eve çıkmanın cazibeli bir tarafı yok. İnsan, insansız yapamıyor çünkü. Üzersin halani, ayrılırsan...
20 Yorumla😍Ailenle kalmak en güzelii... başın hiç ağrımaz, devamlı neşen yerinde olurrr... hem tek yaşayıp napcan ölü gibi, ne ses olacak nede soluhh...😅
30 Yorumla
+1 yılHalan sana karismiyorsa biraz daha onunla kalip birikim yapabilirsin. Hem masrafin da az olur. En olmadi baska bir ev arkadasiyla eve cikarsin. Tek basina yasamak cok kulfetli bu zamanda
22 Yorumla- +1 yıl
Ev arkadaşını da doğru seçmek çok hayati öneme sahip... Allah yardımcımız olsun 🤲
- +1 yıl
@Soylu_Orgun dogru
+1 yıl14.000 TL maaş ile neredeyse mümkün değil. Ekonomik olarak rahatladıktan sonra böyle bir yola çıkmanız daha mantıklı olacaktır. Mümkün olduğu kadar kenara para atmalısın, sonra böyle bir yola cikilabilir.
00 Yorumla
+1 yılAranız iyise eve geçme çok mantıksız olur, çünkü maaş beli zam beli, insanlar kötü. Şu an için geçinmeye bak. Para biriktir ki yazın gezme fırsatın olsun. Eve çıkarsan dayanamazsın hemen ev arkadaşı arayışına düşersin
00 Yorumla
+1 yılYani tam olarak ailemle yasiyorum diyemezsin. Halanla kafalar uyusuyorsa, yaslar yakinsa boyle devam et derim masraflarin duser, para biriktirebilirsin ya da eglencene , kendine daha cok para ayirabilirsin
00 Yorumla
+1 yılhayale bak ya benim odam yok lanet olsun salonda yaşıyorum kız kardeşime verdik zamanında ya o evlenicek ya da ben yoksa 6 sene daha bekleriz :)
00 YorumlaGünümüz şartlarında 14 bin ile bir ev idare edilmiyor maalesef , para biriktirmek istiyorsan kalmalı yok eğleneyim biraz da dersen günü kurtarmaya yaşarsın ev arkadaşı bularak
00 Yorumla
+1 yılMaddi durumun yetersiz. İzmir gibi bir şehirde 14k ile yapamazsin bence. Ne güzel halamla takıl bence iyice birikim yapana kadar
10 Yorumla
+1 yılGönül isterki tabiki kendi evinde yaşa ama şuanki ülke durumunu elimize aldığımız da bunu yapman imkansız hale geliyor maalesef 14.000 bin TL ile hiç bir şey yapamazsın para biriktirmen lazım ancak o zaman kendi düzenini kura bilirsin
00 YorumlaHalanız darlamıyo ve size karışmaya kalkmıyorsa devam edin biraz daha ya da atanana kadar çünkü yetişmez yoksa eve çalışmış hissedersiniz
00 Yorumla
+1 yılAilen gibisi yok. Bu hiperenflasyonda maceraya girilmez. Para biriktir, yatırım hesabına yatır.
00 Yorumla
+1 yıl14000 yalnız yaşamak için az bir rakam. Eğer bütçen uygun olsaydı yalnız yaşamanın özgürlüğünü tatmanı isterdim :)
00 Yorumla
+1 yılKendi evine çıkmak daha iyi bence. Aileyle kalmak tabi ki güzel ama kendi başının çaresine bakabilmek de çok büyük bir durum
00 Yorumla
+1 yılNe yapmalı varsa düzgün bir kız arkadaşın senin durumunda olan onunla ev tutabilirsin. Veya istediğin gibi bir erkek cıkarsa onunla tutarsın
00 Yorumla14 bin TL gelirle ayrı eve çıkmak yanlış olur. Gelirin. Sıkıntı yaşarsın bir çok maddi konuda bence yaşadıgın yerde devam et paranı yatırıma dönüştür.
00 YorumlaAilenle iyi anlaşıyorsan en güzel seçenek onlarla birlikte yaşamaktır. Gerisi gereksiz macera olur.
00 Yorumla
+1 yılİyiyseniz ayrılmaya gerek yok birikim yapın mantıklı olan bu,
10 YorumlaHayat çok pahalı durumun varsa ayrı ev ama durumun yoksa aile evi ne yazık ki
10 Yorumla
+1 yılBence ailen ile kal çünkü tek başına hiç güvenli değil 😊
10 YorumlaAldığın parayı kiraya suya vereceksin yasayamazsin o parayla
00 Yorumla
+1 yılİşi değiştirmen şart , ancak o zaman istediğin hayata kavuşabilirsin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılÇok haklısınız, maddi anlamda ülke pek desteklemiyor insanları. Halan sıkıntı çıkarmıyorsa ve iyi anlaşıyorsanız bence onla kalmaya devam etmelisin. Yoksa büyük problem yaşayabilirsin maddi anlamda. Ama eğer halanla anlaşmıyor gibiyseniz başka seçenekler aramak da lazım.
00 Yorumla
+1 yılBu devirde bu soru.. tabi ki aile ile yasamak su an
00 YorumlaEv tutmak bence. Ama ailenle mutlu huzurlu isen beraber de olur
00 Yorumla
+1 yılMaddi birikim yapmak isteyen kişi ailesiyle yaşaması daha uygun bence.
00 Yorumla
+1 yılyaşın gelmiş bence kendi evine çık diyecem ama ayrı eve çıkmakta baya külfetli bu zamanda
00 YorumlaTek yaşamak çok sıkıcı bence halan la aran iyiyse onunla ol ve para biriktir daha mantıklı
00 YorumlaHalan kaç yaşında sosyal ve ekonomik imkanlarıniz ne kadar iyi?
00 YorumlaHalanla yaşıyorsan sıkıntı yok bence belli bir düzen kurmaya gücün yetince ayrı eve çıkarsın
00 YorumlaÜcretli öğretmen misin? 14 bin tl öğretmen maaşı?
00 YorumlaEskiden olsa git tut eve çık derdimde şimdi çok sıkıntı
00 Yorumla
+1 yılen iyisi ev tutmak bir yerden sonra aileyle huzursuzluk oluyor
00 Yorumla
+1 yılYoksa ailen ile kal ben kendi evimde tek ayrı kalıyorum kafam rahat
00 Yorumla
+1 yılAsgari ücret bile 17 bin oldu nasıl 14 bin alıyorsun
00 Yorumla
+1 yılİnsan tek başına sıkılıyor yanına arkadaş bulup ayrı bir eve çıkmak mantıklı geliyor ama tek olmaz bunalıyor sıkılıyor bütün her şey sana kalıyor 😔😅
00 Yorumla
+1 yılEv tutmak gibisi yok sevgilin gelince eve alıyorsun
00 YorumlaDertsiz başına dert arama bu zamanda fiyatlar uöuşa geçti bin pişman olursun
00 Yorumla
+1 yılBence ayrı eve çıkın. Hem bir öğretmen maaşı nasıl 14 oluyor kii
04 Yorumla- +1 yıl
Ben çıkmadım ayrı eve
- +1 yıl
Evt
Maddi olarak aile , manevi sağlığını korumak için tek 😂
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYa tutacagin evin durumu da önemli iyi bi yer olmalı sonra pişman olursun 7 8 bine ic Anadolu'da zor ev bulunuyor dikkatli ol geriye kalan para yetecek mi hesapla umarım senin için en iyisi olur
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılDurum düzelene kadar aile ile birlikte yaşamak en doğrusu diye düşünüyorum. Tek başına geçinebilecek gelirin olduğunda da yalnız yaşamak en iyisi.
00 Yorumla
+1 yılÖğretmensin 14k alıyorsun. İzmirdede kiralar 8k diyosun. Geçmişten mi yazıyorsun bu mesajı mk
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılçekilebilir taraf daha baskınsa para biriktirin ama öbür türlüyse koşun koşun koşun... bu kadar söylüyorum.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAyri yasamak bn babama tahamul edemiyom cahilin teki gerikafali adam asagilar insanlari bi b9k bilmez ot gibi kendini bisey sanir
01 Yorumla- Devamını Gör (94)
Devamını Gör(139)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem