odam benim yaşam alanım:)
evet
hayır
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer odam benim yaşam alanım:)
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
39Cevap
Evet kendi odam var hatta benim evim odam zaten.
Çok garip gelecek ama çocukken en büyük hayalim kendime ait bir odam olmasıydı hiç olmadı hala yok
Öyle basit şeylerden mahrum kalmışsim ki
Bu yoruma çok üzüldüm... Aslında odanın sana verecekleriydi tüm mesele, dört duvar olması değildi ki. Özel alan, kendinle baş başa kalabileceğin, insanların o bakışlarından sıyrılabileceğin bir yer.
Hala acısını çekiyorum hiç mutlu olmadım
İnsanların basitleştirdiği şeyler normal olması gereken şeyleri yansıtır. Oda da bir ihtiyaç. Nedense yaşamayı fiziksel ihtiyaçlarını gidermek sanıyor insanlar. Bir odanın olmayışının uzantılarını hayatınızda görüyor musunuz? Hiç mutlu olamamanızın ardında insanların içinde kendinizi yargılanmaya açık hissetmeniz, belki de sınırlarınızı ihlâl eden insanların oluşu hatta sizin çocukluktan gelen bir davranış biçimi olarak bunu fark etmeden normalleştirmeniz yatabilir. Mesele dediğim gibi asla dört duvar arası değildi, bunun uzantıları, hatta sadece bu da değil hayatımızdaki her alan bizim içsel durumumuzda bir şeye karşılık gelir. İçsel hayat, dışarıdaki hayatımızı etkileyebiliyor.
Benim psikolojik sorunların var çocukken yaşadığım travmalri beni rahat bırakmıyor en mutlu anında bile aklıma geliyor üniversiteseye bile gidemiyorum Marmara üniversitesi kazammsms rağmen sorunlarım yüzünden
Bu sorunların kendi başına bir yere gideceğine dair kendine inancının olmayışı ile mi ilgili? Böyle bir durumda tahminler insanları yanıltabilir ama hep insanların arasında, özel alanı olmadan yaşamış birisi olarak, hatta belki de birey olarak bile görülmemiş birisi olarak kendine güvenmekte zorluk çekiyor olabilir misin? Belki de konu çok başkadır ama konu her ne olursa olsun sana terapiste gitmeni tavsiye edeceğim. Psikolojik yardım almak sadece ilaçlar kullanmak veya içini dökmek anlamına gelmez, aynı zamanda senin bir yardımcı eşliğinde yine kendi kararlarını en sağlıklı biçimde vererek hayatına bir yol haritası çıkarman anlamına da gelir. Belli ki şu anda kendini kurban zihniyetinin tam göbeğinde buluyorsun, burada kalmaktansa bir destek yoluyla orayı aşmaya bakmanı öneririm. Bunu da en sağlıklı yollarla yapmalısın.
odalarım var, ruh halime göre o gün hangi odada uyumak istersem onda uyurum. bugün haftaiçini biraz zor bitirdim, çalışma odamda uyuyorum.
Hayır. Hiç kendime ait odam olmadı. Hep çekyatta uyudum.
hepten bana ait değil ama orada tek başıma yatıyorum
Çok şükür ki kendi evim var. Her odası bana ait. 😄😄
hayır odam yokk niye diye sor evin her yeri bana ait
var ama yok gibi.. o odayi kullanmiyorum salondayim
Alt katta ve üst katta da var. şu an içinde komple benim evv
Evet kendime ait bir odam var. Önceden kardeşimle paylaşıyorduk ve çocukken neyse de büyüyünce kendi odan bir ihtiyaç oluyor.
Yok maalesef çocukluğumdan beri salonda yatıyorum
Boş oda çokta kardeşimle ikimizde yatak taşımaktan üşeniyoruz
Evet ama direk odama giriyorlar
evet bütün odalar.. yalnız yaşıyorum
Kendi evim var bütün odaları benim 😁
Ev komple bana ait
Koca ev hep bana özel :)
Evde komple yanlız yaşıyorum
evet, dairemde tek yaşıyorum.
Bütün odalar bende başka kimse yok
Evet var ayrı odam
Evim yok ki odam olsun