Köyde eviniz ve işinizi görecek derecede bir arabanız var diyelim. Gelir olarak da 7.500 TL emekli maaşınız:))
Köy küçük bir şehrin, küçük bir ilçesinde ve dağın tepesinde varsayalım. İhtiyaçlarınız için 10-15 KM giderek ilçeye inmeniz gerek.

Köyde eviniz ve işinizi görecek derecede bir arabanız var diyelim. Gelir olarak da 7.500 TL emekli maaşınız:))
Köy küçük bir şehrin, küçük bir ilçesinde ve dağın tepesinde varsayalım. İhtiyaçlarınız için 10-15 KM giderek ilçeye inmeniz gerek.

Araba olduktan sonra heryerde yaşanır.
Köy, kasaba, ilçe, şehir hiç farketmez.
Çünkü, istediğin an istediğin yere basıp gidebilecek bir araç olduktan sonra elinin altında heryerde yaşanabilir.
Siz paradan haber verin, para olduktan sonra asıl yaşanıyor bu hayat.😃
işte bu sebepten buradaki en kritik konu maaş
Günümüz ekonomik şartlarına bakıldığında, bu maaşla kıt kanaat yaşamak bile oldukça zor. Diyelim köyde bir ev bile olsa başını sokabilecek, barınma, ısınma, gıda benzin ve kişisel ve temel ihtiyaçları karşılayacak düzeyde bir maaş değil..
Allah emekli maaşı ile geçinmeye çalışanların yardımcısı olsun.
7500 TL emekli maaşı nedir ya bu zamanda?
Asgari ücrette aynı şekil
Ekonomik anlamda bir dengesizlik var bu ülkede.
Yabancı ülkede bir insan calışıp kazandığı parayla krallar gibi yaşarken, bizim ülkemizde ise bir insan aldığı maaşla anca kıt kanaat geçinmek zorunda bırakan bu sisteme lanet olsun.😊
Ben kendimi bildim bileli şehirde yaşadığım için köye alışır mıydım bilmiyorum. benim için başta zor olurdu birde ben şehir ortamını daha çok seviyorum aslında. sadece eğer şehirde kazanamayacağım kadar çok parayı köyde kazanacaksam bir süre kalırdım elbet ama kalıcı şekilde yerleşeceğimi sanmıyorum. :)
Ben 17 yaşıma kadar köyde yaşadım. Hiçbir şey öyle göründüğü gibi toz pembe değil. Pek çok imkandan uzak kalıyorsunuz. İnsanların gözü sürekli sizin üzerinizde oluyor ve sizi dedikodu malzemesi olarak kullanmak istiyorlar. Özellikle kadınlar için yaşanılması çok zor bir ortam.
Cevap
24Cevap
Yaşardım vallahi ben bahçeye kendime camdan bir yer yapardım soguk havalarda orada takılırdım sıcak havalarda da açardık o camları sürgülü falan yapardım dışarda yaşardım yani.. birde böyle olsun aynı fotideki gibi yemmyeşil lütfen :D
Bir köy ve çiftçi çocuğu olarak köyde yaşamanın zorluklarını iyi bilirim. Keşke her şey öyle kitaplarda olduğu gibi toz pembe olsaydı yaşanırdı ama hiç de göründüğü gibi değil. O yüzden asla yaşamam. Ben 1-2 gün ziyaret amaçlı babamlarda bile kalamıyorum. En fazla 1 gece.
Ben bu sehirden köye tasinma furyasina karsiyim.
Dünyanin cirkin sehirlerine sahibi simdi köyleride öyle cirkinlestirmeye köye gidiyorlar.
Oldugu sehrin kiymetini bilip güzellestirsinler insanlar vede hicbir yere gitmesinler
Şu an mesleğimi bırakıp böyle bir hayat verseler anında giderim memurluk falan hikaye arkadaşlar gerçek hayat doğada hayvanlarda oranın havasında şehir hayatında iki bacak göreceğim diye starbucks'larda takılmanın alemi yok. Keşke yazdığın gibi bir hayata sahip olsam ki olurum da zaten ama genç yaşta olmak gerekiyor yaşlanınca ne yapayım ben yaşlanınca herkes oluyor 😂
Fotoğraftaki gibi bir köyse düşünürdüm ama öyle dahi olsa tamamen kalamazdım heralde. Hiç benlik değil.
Öyle olması biraz hayal. O temsili diyelim :))
Görseldeki gibi bir yerde yaşayacaksam direkt kabul ederim hiç sorun değil.
Karadenizdeki bir köy olsun bari oralarda böyle köyler vardır bence 🥹. Yoksa ege köylerine yöneleyim
Köyde yaşıyorum zaten 😃 çok iyi, kafa dinlemek için ideal
Yaşardım.
İstediğim sakinliği ve huzuru da bulabileceksem insan daha başka ne ister ki...
Evimin dağ kenarında olması da daha cezbedici benim için.
Bizim buranın köyleri Japonyanın köyleri gibi değil. Kışı hiç çekilmez hele. Binde bir hafta sonları mangal, semaverde çay ya da közde patates için gidiyoruz.
İlkbaharı çok güzel oluyor ama.
Haftada 1 giderim ihtiyaçlar için miss gibi de olur.
İnsan kalabalığını sevmem zaten. Orada negatif enerjilerden arınmış bir şekilde pamuk gibi olurdum.
Benim köyüm çok soğuk ya yazın kaçıp gitmelik :)) kalamazdım
Hem köyde yaşamak benim için aşırı aşırı zor oranın sorumluluğu hiç benlik değil🙃
Doğma büyüme İstanbul gibi metropolde yaşayan biri olarak köyde yaşayabilmem pek olası değil, köy olmasa bile sosyal olanakları biraz daha gelişmiş kasaba gibi bir şey olabilir.
Yaşanır. Zaten şu sıra doğal yaşama fazla imreniyorum. Kendi başına doğanın göbeğinde yaşamak ve şehirden, fabrikalaşmış insanlardan uzak durmak fevkalede güzel geliyor kulağa
Gelirim 7.500 se zaten köye giderim şehirde o şartlarda yaşanmaz hem evim de arabam da olcakmiş daha ne istiyim bu gelirle
köy hayatı hiç kolay değil kışıydı kıyametiydi odunuydu kömürüydü kim uğraşacak yaşamazdım ben :D
Doğma büyüme İstanbulluyum, Sakarya'da evim düzenim var fakat orası da şehir gibi oldu hiç bir farkı olmuyor. :D
Yaşardım. Mis gibi bir hava ne güzel 😊😊Şimdilik Annemin dedesinden kalma bir köy evi var ve yazları bazen oraya giderim kalmak için 😊
Yapamam hayvanlar Toprak Evet güzel ama bu bir veya iki gün olur fazlasına gelemem
Yaşardım sanırım çünkü şehir hayatı insan topluluğu pek güzel gelmiyor
Evet yaşardım. Çok huzurlu geldi bana. Doğa ve az bir kaç insan.
Hayır yaşamak için sıkıcı olur. Arada bir gidip tatil yapmak, kafa dinlemek için güzel sadece.
Köyde yaşıyorum zaten burada ki oksijen hiçbir yerde yok
7500 yeterli bir gel, ir olmaz ama köyede toprak işlerek gelir buabilirsin
Bana yetmez daha fazla para lazım, bolca çevre anca yaşarım. Tek sıkılırım
Yaşardım ama benzin fiyatları baya pahalı zorlanmadan yaşar mıydım bilemiyorum
Köyüm merkeze araba ile 5 dakika zaten emekli olursam köye dönerim 😂😂
Geçinemezsiniz ki emekli maaşıyla köyde mümkün değil
Tam hayalimdeki yaşantı diyebilirim.. Sadece geliri biraz arttırmak gerekiyor, malum hayvanların giderleri epey yükseldi..
Yaşardım neden yaşanmasın ki
Bıktık gürültüden huzur istiyorum artık sesiz sakin
bu fotodaki köyde mi 😂
pek temsil etmiyor bence 😂 zira burada yaşamak için new yorktaki evimi satmam bile yetmeyebilir :ddd
Merhaba, yaşardım neden olmasın?🤩✨️
7500 benim mazotuma yetmez🙂
Yaşamazdım, yaşayamazdım ben
yaşardım valla, yemişim şehir hayatını
Süper daha ne olsun vallahi ben isterdim.
Yaşamam sıkılırım köyde.
Yaşamam. Köy sevmiyorum ben.
😅 hayal etmedim ama olabilir
Tabikide yaşarım yaaa
Emekli maaşı ve araba çok tezat kaçmış be admin 🤔
İneklerle kafes dövüşü
Hayır yaşamazdım
Çok düzenli olması gereğiyle
Yaşardım
İsvecin köyleri gbi köyde yasarm
Köye bağlı 😂
hayır yaşamam