Sobalı evde oturmak ister miydiniz?

#koçtaş
#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Sobalı evde oturmak ister miydiniz?

#koçtaş
#gadası
#gadasından sevgilerle 🙃
Bu soruya o kadar farklı yorumlar yapılacak ki. Mantıklı dusununce tek bir oda sıcak , diğerleri soğuk. Bir soğuk bir sıcak hasta olucağız. Ayrıca kiri pisliği de çok. Zahmetli iş. Ama deprem döneminde bir çadıra onca kişi sığıp sobanın etrafında pervane olurduk. O kadar şükür ederdik ki... Ama gel gör ki rahata alışmışız...
maalesef rahatimizdan ödün vermeyi sevmiyoruz
Geçen sene deprem sonrasında sabahlara kadar soba sönmesin diye odun atıp uyanık kaldığım zamanları düşününce, çok şükür en azından başımızı sokacak yerimiz var diye kendimizi şanslı sayıyorduk. Yine de insanoğlu rahata çok alışmamalı, keyfi yaptığın şeyler zorunluluğa dönerse o rahatın rehavetinden kurtulmak zor olur.
Doğru diyorsun şu an nerdesin neler yapıyorsun
Evimdeyim sıkıntı yok.
Ne güzel
Onun verdiği sıcaklığı hiçbir doğalgaz veremiyor ama hayır. İstemezdim. Çok fazla zorluğu var
İlla ki zor
Şöyle tek odalı küçük bir ev olabilir büyük ev olunca soba kurtarmıyor.
Süper olur öylesi
Cevap
19Cevap
Hayır ben istemezdim.. sevmiyorum çünkü
Anladım
Tek bir oda aşırı sıcak olacağı için aşırı sıcak bir ortamda kalamam diye düşünüyorum. Ayrıca bi taraftan sıcak diğer odalara geçiş alanı da soğuk olunca hastalığa davetiye. Grip olmaktan hiç hazzetmiyorum
Diğer yerlerde ısınır
İyi bilirim
O evlerde büyüdük tadı unutulmaz, üzerinde ekmek kızartılır, çay demlenir efsane günlerdi gerçekten.
Eskiye dönüyoruz
Oturuyordum ama zor baya yaa düzenli olarak temizlenmesi yıkanması ve yakılması gerek. Ben artık istemiyorum.
İlla ki sen bıkmışsın
Evet ama zahmeti çok fazla. Her kış odun yapmak lazım. Baca bakımları ve temizliği yapılması lazım. Bunu köyde sürekli yaparız.
İlla ki zahmetli
Sobalı evde yaşadım zaten 2007 yılına kadar Soba bi başka eksilere götürüyor ama yaşamak istemem riskli soba zehirlenmesi vesaire
Riski var dikkat etmezsen
küçükken evimiz sobalıydı. evim büyük olursa imkanım da olursa evimin bir odasında şömine ya da soba olsun isterim keyfi
Keyfi olarak süper olur
İlçemize doğalgaz yeni yeni geldiği için bu sene ancak kurtulabildik soba dan. Ben bıktım şahsen ne kadar keyifli olsa da😀
İlla ki doğalgaz gibi olmaz
Küçükken sobalı evdeydim, sıcak odadan soğuk koridora çıkıp geri girmenin verdiği haz tarif edilemezdi.
O hissi bende severdim
Soba zehirlemesi, is olmayacaksa kesinlikle evet. O sobaların yerini hiçbir ısıtma sistemi tutamaz. Keşke de kalkmasaydılar.
O yatmadan kömür atmak ve sobayı kapatmaktan oluyor
Babamlarn evi öyle ve çok güzel. Üzerinde kestane ve fındık pisiriosun oda kokusu olark mandalina kabuğu koyuyorsun nostaljik ortam 😄
En sevdiğim ortamlar
Asla asla asla. Soba yakmaktan nefret ederim. Söndürmekten de.
Sıcağından da.
Aboo kötüymüş
Uzerinde kestane pişirmek gelir hep. Birde durmadan üzerinde demlenen çay.
Çayın tadı güzel olurdu
Tam benlik bir hayat. Sobada yanan odun ve kömürün sesi ninni gibi gelir bana
Süper olur
Zevk olarak hani bir odada olsun isterdim ama genel olarak istemem sıcak bana dokunuyor
Aşırı sıcak herkesi bayar
benim atellllye sobalı villada bu keyfi alamazsın fırınlı soba çay yemek her şey oluyor kemikleri ısınıyor adamın odunda bol yak mng bi duş alıyom vuruyom kafayı yatıyom ohh mng sqerim kombiyi
İyiymiş
istemezdim, nostaljik şeyleri romantik bulmuyorum, konfor düşünülecek olursa bu soba ile olmaz yahu.
Fena olmaz mı soba üstünde kestane yapsak
Arada bir sobalı evde yaşamak çok hoş olur ama sürekli olduğu zaman illalah ettirir
Bence zevkli olur
Sürekli zor. olur. belki. ama arada kacacagim bir bağ evi veya köy evi isterdim.
Bağ evi güzel olur
Keyifli bir şey aslında ama külü dumanı zor olur. İstemezdim o yüzden. :)
Her güzel şeyin zorluğu olur
İstemezdim. yeşillik ve sıcak bi yerde yaşayıp hiç ısınma derdim olmasın isterdim hatta.
Isınma sorunu büyük dert
Sürekli değil ama keyfi olarak birkaç gün kalmak isterdim çok..
Kucak dolusu para veriyoruz şömineli yerlere bağ evinde olacak soba şömine
Hayır, sobalı evde oturdum daha önce, geçmişi yaşamak istemem artık
Neden geçmiş güzel değil mi
Hayır sadece bir oda sıcak, diğerleri soğuktu ve pis oluyordu temizlemesi, kurması zordu
Anladım
Soba romantizmi bana saçma geliyor.
Neden saçma olsun ki
Ne alakası var insanlar şömineli dağ evlerinden yayla evlerinde kalmaya dünya para veriyor
Sobalı olanları var kuzine tarzı
Oda güzel olur
Aynen
Sobalı evde oturuyorum ve gayet de memnun
Çok sevindim
İstemem. Konforlu bir yaşamı tercih ederim.
Konfor illa ki olmalı
Yok kardeşim o sadece nostaljide kalsın
Anladım
Sobayı yakıcak biri olursa otururum😌
Olmaz sen yakacaksin
Anlarsın
Hayir cok uğrastici olur..
İster istemez
Evet huzur var o evde
Hemde çok
Severim
Köydeki evde sobamız va, çok ayrı bir keyif.
Süper
Hayır, uğraşamam sobayla.
Güzel olmaz mı
Şömine severim evet
Onun yeri başka
Hayır
Sebebi var mı
Doğal gaz varken neden soba?
Sobanın tadı başka
Evet ben de seviyorum ama kullanış açısından değil tabi
Yani kullanımı zor
Bu devirde mi
Evet
İsterdim
Güzel olur
Nostaljik
Evet
Oturuyorum zaten
Şanslısın valla
Evet
Hayır asla
Neden
O zaman zor olur
O zaman süper olur
İstemem
Neden
Olur hoşuma gider
Sevindim
Oturuyorum zaten 😃
Süper
Hayır.
Neden
Olur du ya
Güzel olur
istemezdim sanırım
Ama bir yanında istiyor gibi
Hayır
Neden
Hayır.
Neden
Hayır istemem
Neden
Kömür ayrı dert çalısı odunu ayrı dert. Sadece bir oda yanar her yeri ısıtamazsın vb. Derdi çok.
Asla
Neden
Zor çünkü
Huzur varsa isterdim
Huzur olur
Evet
Güzel olur
Şömine tercihim
Onun tadı başka
Hayır
Neden
Kim uğraşıcak doldurup boşaltmasiyla