Keşke paylaşırken anlamını da bilseydin. Bu güneşten korunmak için takılır. şu an görselde kapalı ama aralıklı yapılabilir bu belli bir açıyla açık durur veya tamamen açarsın yani güneş içindir. Örneğin yazın batan güneşi alan evler sıcaktan durulmaz. Perdelerde fayda etmez ve bunlar gerekir. Ege ve akdenizde yaygındırlar.
Almanyada yasayan biri olarak bundan her evde oldugunu söyleyebilirim. Bunun amaci farklidir. Herkes hayir yazmista cogu bunun amacini bile bilmiyor galiba. Icim daralir falan yazan olmus 😂 cok güldüm.
Arkadaslar bu panjur acilip kapaniyor. Gün icinde günes cok iceriye vurdugunda hafif indirip engeleyebiliyorsun. Gün icinde uyucagin zaman kompile kapatip zifiri karanlik oldugu icin cok daha rahat uyursun. Özdlikle vardiyeli calisan insanlar icin. Gece calisip eve geldiklerinde gun isiginda güzelce uyuyabiliyorsun. Gun icinde korku filmi mii izliceksin. Panjuru kapat karanlikde filmi izle.
Çok güneş alan bir evde bir nebze de olsa engellemek için iyi olabilir.. Ben karanlığı sevmediğim için evimin içindeki ışığı açık olduğunda dahi engelleyeceği için istemezdim.. Ama yağmur yağdığında vs çok iyi olabilir.. Camlar kirlenmemiş olur..
Artık yeni yapılan evlerin hepsinde panjur mekanizması var ve bence harika bir şey. Gece yattığımızda dışarıdan ışık gelmiyor veya gündüz uyuyacaksak oda karanlık oluyor.
isterdim :) aslında bunların yeni sistemlileri kumandalı ve çok iyi oluyor görmüştüm , kumanda ile kapatıyorssun ve gündüz bile kapkaranlık oluyor içerisi 😀