Yeni taşınacağım evin mutfağı ve banyosu küçük. Mutfakta çamaşır makinesi için yer yapılmış. Tam olarak ocağın geleceği yerin altında kalıyor. Çamaşır makinesini yerleştirdikten sonra üzerindeki tezgah kesilip, LPG uyumlu ankastre ocak yerleştirilecek. Ankastre ocağın altı, çamaşır makinesinin üzerine değerse, bir sorun olur mu?
Eğer sorun olur diyorsanız, arada kaç cm boşluk kalmalı? Ve aralarına bir malzeme yerleştirmeli miyim? Veya o malzeme ne ve kaç cm olmalı? Detay verebilirseniz, sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Sorun olur. Çamaşır makinesi, ocakla arasında mesafe olsa dahi üst üste olmamalı.
Sorun olur. Aralarında yorumda belirteceğim şekilde mesafe/malzeme olmalı.
Sorun olmaz. Ancak yorumda belirteceğim hususa dikkat et.
Sorun olmaz. Çamaşır makinesi ve ocak birbirlerine değebilir. İstersen iç içe geçir.
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhaba,
Bana kalırsa, ocağın altına fırın dahi yerleştirmemek gerekir. Bu tip uygulamalarda işin hem teknik tarafından hem de kullanılabilirlik tarafından tatmin etmesi biraz zor.
Maalesef mimarlarla çalışmamanın bir sorunudur bu. Çünkü ülkemizde projeleri "ben her şeyi yapabilirim" diyen müteahhitler üstleniyor.
Öncelikle çamaşır makinesinin mutfakta işi yoktur. Olamaz. Mutfakta yemek pişirilir ve mutfak kuralları geçerlidir.
Olmamasının sebeplerini şu şekilde sayabiliriz,
1) Çamaşır makinesinin sesli çalışması ve vibrasyon yapması.
2) Çamaşır makinesinden çıkarılacak temiz kıyafetlerin yerlere sürtünebilme ihtimali ve mutfak yerlerinde kırıntılar veya yağ damlaları olabilir.
3) Aynı anda hem çamaşır makinesiyle hem de ocakla iş yapılamaması.
4) Çamaşır makinesinde kullanılan deterjan ve ilaçların, mutfak dolabında istiflenmesi riski. Allah korusun bir gıdanın içine sıçrayabilir ve zehirlenmeler yaşanabilir.
Dolayısıyla işin hem teknik hem de yaşanılabilir tarafı olumsuz. Eğer başka bir alternatifiniz varsa, çamaşır makinenizi mutfaktan uzaklaştırmanızı şiddetle öneririm.
Tuvaletinize dolaplı uygulamalar yapabilirsiniz. (Fotoğrafta görebilirsiniz).
Şayet mutfaktan başka bir mekan yoksa, çamaşır makinesine gene kapaklı bir dolap yaptırıp, ocaktan daha uzak bir noktaya konuşlandırılması en sağlıklısı olacaktır. Mümkün olduğunca çamaşır ve yemek kavramlarını birbirlerinden ayırmakta fayda vardır.
Mecbur kalınırsa, mutfakta böyle bir uygulama yapılabilir. Dolabın üst tezgahını kahve köşesi olarak kullanabilirsiniz.
İşte bu yüzden BiBilen var. Bu harika detaylı cevap benim de ufkumu açtı. Çok teşekkürler @BaranSaltık 🙏🏻
@ponçikmom Ben teşekkür ederim :)
🙏🏻