Ayakta duracak takatiniz yok mutfağa bir gittiniz bulaşık dolu, ortalık deseniz çok dağınık eşiniz evi baya dağıtmış tepkiniz ne olurdu?
İşten eve yorgun geldiğinizde eşinizin evi dağıttığını görseniz ne tepki verirsiniz?
Beğen
Paylaş
Takip Et
4 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Toplamam. Yeni evliyim ve esim harekete gecmedigi surece bende harekete gecmiyorum. En bastan beri boyle. Birinin arkasini toplamak icin evlenmedim. Ortak hayat kurmak ve birbirimize yardimci olmak icin evlendim. Erkegin tum hizmetini yerine getirmek icin degil.
Boyle bir durumda toplamam. Ya ben cok yorgunum, yaptigin seyi toparlayabilir misin diye duzgunce sakince isterim. Yapmiyorsa gider biraz dinlenirim sonra iş bolumu yapar sen suralari hallet bende buralari halledeyim derim.
Bu iki secenekte de yapmiyorsa bende yapmam. Evi b*k gotursun umrumda olmaz. Kendisi ne zaman yaparsa ve harekete gecerse o zaman yaparim.
Ama bugune kadar boyle bir sorunumuz olmadi. Ilk basta sıkı tuttum cunku ve evlenmeden önce de konustum bunlari. Evlendikten sonra yan cizmeye hakki yok.
Dagittiysa kendisi toplar ya da beraber toplariz. Eve para getirmemi istiyorsa, kendisine maddi destek saglamami istiyorsa bunlari yapacak baska caresi yok, o da bana ev islerinde destek saglayacak.
Yoksa gidip lise mezunu ya da bolum mezunu ama calismayan ev kizi alsaydi. Dolu var bunlardan ama calisan tercih etti daha rahat ederim, maddiyat sadece benim ustumde olmasin istedi. Ee boyle isteyince de o pamuk eller bir seylere dokunacak. Herkes tercihlerinin sonucunu dusunerek hareket etmeli.
Esimin ilk basta biraz salacagini hissettim ama izin vermedim. Siz calisan hemcinslerime de tavsiyem kalkip siz yapmayın. O da yoruluyor, sizde yoruluyorsunuz, erkegin ki can da sizin ki degil mi bir de evde kosturacaksiniz işten cikip?
Sonra nasil olsa hanim yapiyor diye size karismiyorlar ve sonra destek istediginiz zaman sen yapiyorsun niye beni cagiriyorsun ki, daha once yapiyordun ne degisti de simdi beni dahil ediyorsun diye sıkıntı çıkarırlar. Ilk basta kararliliginizi gostermeniz lazim bu konuda. En basta da soyleyin evlenmeden.
Yok ben anlamam vs diyorsa baska erkek mi yok? Hanimina deger verip, kiyamayip, ikiside isten geldikten sonra karisinin evde islere kosturup kendisi koltukta kosesinde otururken vicdanen rahatsizlik hisseden erkeklerde var.
Ikinizde isten geldikten sonra rahat rahat kosede oturup, sizin kosturmanizdan ve yorulmanizdan vicdanen rahatsizlik hissetmiyorsa zaten o erkekte merhamette yoktur, insanlıkta yoktur, size deger de vermiyordur. Insan insana bunu yapmaz cunku. Erkek, kadinla beraber ayni mesleki yorgunlugu yasayip evdeki islere kosturan kadina goz, kulak kapatiyorsa erkegi birak insan bile degildir zaten. Hayvanlar bile birbirine destek veriyor cunku. Bu isleri calisiyorsaniz yapmak zorunda degilsiniz, yapmayin. Bu konudan dolayi evliliginiz sıkıntıya girerse de girsin. Kurtulan siz olursunuz.
Evlilik en çok kadın için zor işte, kadın ev hanımıdır yine zor, çocuk, ev işi, yemek, misafir, akşam kadınlık yapmak, eşinin ailesiyle girdiği savaşlar, sabah uyanıp eşe kahvaltı hazırlama , sürekli ev işleri ama sürekli. Halbuki erkek karısı ev hanımı dahi olsa, çocuk varsa ev işlerinde yardımcı olmalı, çünkü kadın fazladan çalışıyor çocuk olduğunda, erkeğin yarı yarıya ev işlerine yardım etmesi lazım gelir, eşitlik olmalı. Kadın çalıştığı zaman daha zor, kadın hem evde hem de işte çalışıyor, eve geliyor tüm ev işleri kadının omuzlarında, kadın çalıştığı için çocuk varsa çocuğa ya annanne, ya babanne , ya bakıcı ya da 10 saatlik kreşler bakar, çalışan kadın için daha zor, aile büyüğü bakmıyorsa çocuğuna bir de bu ayrıntıyla meşgul olur, çocuğuma iyi bakıyor mu, çocuğum güvende mi düşüncesiyle meşgul olur kadın, ev hanımı olan kadının çocuğu gözünün önündedir, bu cihetten rahattır çalışmayan kadın lakin evlilik çalışan kadın için de, çalışmayan kadın için de oldukça zordur, evliliğin meyvesini erkek yer, eve gelir hazır yemek, bedava hizmetçi, aşçı, bakıcı, eşim çalışıyor yardım edeyim, eşim çocuğa da bakıyor bir işin ucundan ben de tutayım demek yok, ağa gibi kurulacak köşeye, kahvesi gelecek önüne, kadın kaç parçaya bölünecek, yardım etmek de ne demek ayrıca, erkek de o evin bir üyesi, dışardan bir insan kendi sorumlulugu dışında bir olaya yardım eder ancak, aynı çatı altında yaşayan kişiler paylaşır her şeyi, sorumlulukları paylaşır, yardım etmek kelimesi de yanlış oldu şimdi. Bizi yanlış düşüncelerle kodlamışlar, erkek oturacak , ev işlerini kadın yapacak, bu düşünce de olduğu için erkekler , kadınlar tüm sorumlulukları sırtlanıyor, umarım çocuğun yoktur, çocuğun yoksa kendini bu adamdan kurtarman kolay olur.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Hergun eve geldiğimde çocuğum evi mahvetmis oluyo, evde sıkılıyo falan diyorum ama bari yediğini toplasın ya da çıkardığı kıyafetleri yerden alsın istiyorum, babası da aynı şekilde kirli çamaşırlar heryer, eve geliyorum ev topla yemek yap üstümü bile değiştirmeden işe girisiyorum ama bağıra bağıra
Eğer böyle bir durumla karşı karşıya kaldıysak evi beraber toplarız birbirimize yardımcı oluruz yani ben şimdi evde oturuyorum evi dağıtıyorum kadın işten geliyor ev darmadağınık aman sen topla diyorum e bu da vicdansızlıktır yani, ben şahsen kesinlikle yardım ederdim.
Aslan yattığı yerden belli olur tabiri inanılmaz klişe ve herkesin kullandığı bir tabir olmasına rağmen, hijyenin ve temizliğin yorgunlukla alakası yok. Bu zihniyetin aksi bir kadın ya da erkek çöptür vasatın altıdır.
Varsayım üzerinden cevap vermiyorum zira birlikte yaşıyoruz kimi zaman. O yüzden benim ev içinde nasıl davrandığımı ve nelere dikkat ettiğimi bilir ona göre davranır. Ben de onun düzenine pek karışmam. Aksi biriyle zaten yapamazdım.
Annem eve geldiğinde bazen bu görüntüyle karşılaşıyor eh haliyle kızıyor dağıttığınızı toplayın diye bizde hemen temizliyoruz ona rağmen kızıyor ben beklemek zorunda mıyım açım yemek hazırlayamiyorum kendime diye😅
Dağıttığını toplamalı adı üstünde hizmetlisi değil eşiyim arada sırada birbirimizin dağınıklığıni da toplayabiliriz aynı evin içinde yaşıyorsak herkesin bir şeyler yapması gerek
hayatta yapmayacağım bir şey titizim bu konuda eşim bunu bildiği için bunu fırsata çevirdiğini düşünür isem şiddet uygularım çakmakla elini yakarım ailesi ile görüştürmem