Vali yardımcısının kiracıda aradığı özellikler çok konuşuluyor! Bu özelliklere rağmen evi kiralar mıydınız? Evinizi kiraya verirken neye dikkat edersiniz?

Vali yardımcısının kiracıda aradığı özellikler çok konuşuluyor! Bu özelliklere rağmen evi kiralar mıydınız? Evinizi kiraya verirken neye dikkat edersiniz?

kanunlar?
mülkiyet hakkını ihlal etti.. daireye istediğini alır. daire içinde dilediği kişi ile sevişir.
kira kanununu ihlal etti... kilananan gayrimenkulde kira kontratının yenilenme şartları bellidir.
cumhurbaşkanlığı kararnamesini ihlal etti.. %25 kira artışı var. hadi onun kira kontratının yenilenme tarihinde %25 şartı kalktı diyelim, o zaman da kiralanan gayrimenkullerde fiyat artışına esas olacak TEFE dikkate alınır.
bu ne biçim insan? alsınlar bunu görevden. daha ülkenin hukukuna vakıf değil
Ebesinin a* kadar yol da gidecek mi bu kiracı, emekli vali yardımcısıymış, bu hayatını yardımcılığa adayanlarda bir aşağılanma kompleksi hep hakimdir zaten, askeriyede de bundan nasibini en çok alanlar ast subaylardır, üstlerine karşı her zaman hazırol kıtasında duran bu zavallı kimseler, ipleri kopar kopmaz hayatlarının kalan son bir kaç gününde böyle teselliye başlar kendilerini, senin evinin de seni vali yardımcısı yapanın da, senin evini kiralayacak olanın da...
Çok merak ediyorum böyle 20-30 bin depozitoyu neye güvenerek veriyor insanlar. Ya çıkarken geri vermez se. ya da 20 bin liraya bugün 7 tane çeyrek ediyor o gün 2 tane ederse. Madem her şey hakkaniyete olacak depozito da altın değerinde olsun çıkan kiracıya 7 altın versin. Tabii öncesinde bir senet düzenlesin 7 adet altın diye.
Her şeyden bağımsız, ben ev sahiplerinin " eve erkekse bayan, bayansa erkek almayacak" diye madde koymasını çok saçma buluyorum. Sanane lan? İstediği gibi arkadaşı/misafiri vs. gelir. Sen buna karışamazsın. Bu direkt özel/sosyal yaşama müdahaledir. Senin böyle bir müdahaleye hakkın yok.
Cevap
59Cevap
Maalesef hiç adalet yok ülkede.
S. ktirsin oradan. Bu kaymakam eskileri hep böyle. Yıllarca etrafında insanlar pır dönüyor, emekli olunca kimse takmıyor bunları. Bunlar da acısını kiracıdan, evine gelen hizmetlilerden falan çıkartıyor. Üzerine ben para vereyim de s. ktir olup gitsin, evini kiraya vermesin.
kiracılık yaptığımda ev sahipliğide yapıyordum haklılar ben her yıl ev boyatırdım kocaelinde adam izmirdeki evimin kapılarını parçalamış kaçmış hayatta kiraya vermem 100 bin gelir 150 gider. adam olursa o zaman başka nerdeeee?
bizim berberde karı koca çalışmayan ev vermiyro bizzat gördüm 40 bin alıyom dedi adam olmaz eşin çalışmıyorsa dedi;her şey para ile ölçülürse normal. insan olup piyasaya bakıp orta yollu düşünen 5 kişi bulamazsınız. herkes iyi görünüşte maa fırsat kolluyor becermek için. mesela depozito normal ama ev kaç para?;yönetici aynısını apartman girişine asmış.
adam ne derse desin sozlesmede bir onemi yok. adam kari da sokar sigarada icer. yasal yoldan cikarabilirse cikartir. parasi olan girer kalir. ben ev sahibi olsam evimi asla kiraya vermem.
Gel görüşelim diye arayıp, zevkine ağzını burnunu kıracaksın it oğlu itin.
1 yıllık kira parası hangi insanda vardır ki. Tutmam şahsen. Hayat bu belli mi olur başka bir zorunluluğum çıkar çekip gitmem gerekir niye o parayı vereyim ki. O kadar yaşayacak mıyım? Aldıkları maaş kafalarını bulandırmış galiba.
Aslında "Tamam" deyip kiralayacaksın. Sonra o evi, geneleve çevireceksin. Acaba ne yapar? 🤷🏻
Evi yakar mı veya yıkar mı? 😂
Eski cariye pazarına çevirmiş ortalığı. Oldu olacak boş kalınca da kahve içmeye gidelim, sıkılmasın. 😃
Her şeye okeyim merdiven bile silerim ama komşulara selam vermek bana göre değil biz karşı dairedeki komşuyu görünce kapıyı hemen kapatan insanız 😂
Hiç biri bana uymuyor uyan başka biri olduğunu da sanmıyorum. Uzaylıları beklesin belki uyan uzaylı çıkar
sabı kaydı falan istemeyi unutmuş bu şartları sağlıyorsanız çikolatınızı çiçeğiniz alıp gelin isteyin :D
Onlarda kendini bi nimetten saymaya başladılar iyice Allah elinden alır bi gün görür o zaman yakındır
Saçmalığa bak. Bir de Selam verip almaya karışıyor. Evsiz kalır umarım.
Ne gelirse başımıza böyle dinci takılan tayfadan geliyor ya Allah sonumuzu hayretsin
@gaddarım açıklamayı oku ilanın ahmak. Afkurma suratıma.
@gaddarım s. g kardeş seviyesizleşme bir.
Vali yardımcısı ama kanundan bir haber. Her sene rayiç bedelden evini aynı kiracıya veremez. Rayiç bedel düzenlemesi 5 yılda bir olur. Bundan ev tutan kiracıya Allah kolaylık versin.
Dayım benim daha çok bekler, troll ilandır muhtemelen
Almanların taktiğini uygulamış.
Bence iyi •. Sadece 1 sene kira peşin bu devirde tartışılır
Giriş çıkış saatlerini yazmamış, bu ev sahibinden olmaz.
Yuzde 25 zammı görünce susup oturacak ev sahibi lazım.
Onedio'da okumuştum Sevr'in maddelerinden bile ağır şartlar. 😃😃
Yol alsın o parayla bir sürü villa bulurum zaten keyfime göre gevşek bunlar
Bir kaçı hariç gayet güzel maddeler bence :D
Selam almak ve vermek çok önemli bir detay olmuş. Ne hallere düştük ya
Kız arkadas işi harici okeyim ben. Mantıklı geldi bazıları. Kiralar altindan fazla artiyo
Milletin cebindeki parayı yönetmeye çalışıyorlar, ona bile karışıyorlar.
Kiralamazdim. Daireye çalışan alıyor sanki 😅
Xdxdxdxdxdxsxsxs mefta
Selam vermeleri çıkaralım bir de merdiven 1 ay olsun diğerleri olur
Almanyadaki oğluna nazire mi yapmış acaba gel ev boş kalmasın diye
haklı bir istek. şartları sağlamayanlar farklı ev kiralayabilir
Böyle ev sahibim olsaydı kim vurduya giderdi
haftasonu da sizin eve temizliğe geleyim mi diye sormak lazım?
Bu şimdi okumuş adam oluyor dimi cahillik diz boyu..
Kirası çok ucuz ellam yoksa kimseyi bulamazlar
bunun kapısının önünden bile geçilmez kibir abidesi
He oldu balkonu da salona katalım kendi kullanıyor bence uyuşturıcu beyni çalışmıyor
Yine de açıklama kısmına fantezilerini yazması hoş değil
Karı da istiyor musun or*spu çocuğu demek isterdim ama diyemiyorum RTÜK bizi kapatıyor
Hayırdır ingiltere prensinin evini mi kiralıyorum
Kiracı değil o , kendisine haraç ödeyip biat eden köle arıyor
Daire sahibi istediğinde kiracı fevkalade bir şekilde d@malacak maddesi yok Allah razı olsun
Kolay şeyler bunlar ama … bu kira az olmalı çok
Kullandığı dili ayrı kendisini ayrı tebrik ederim djdjd
Ayda bir ev sahibine kendini düzdürecek maddesini yazmayı unutmuş deyyyus
Bunlarda kendini bi bok sanıyor sanki maaşa başlayacaklar isteklere bak
Hani kölelik kalkmıştı lan
Bunlara bir de şehir idare ettiriyorlar.
Dayı ne tarafa dom@lıyoruz diye sorarım ben buna
Bir de ayaklarını yikasin ya az bunlar tövbe tövbe
Ketçap mayonezin yanında hardal sos da olsun mu?
Kiracı degil köle arıyor gibi...
bu adam kiracı değil domalan köle arıyor
Allah böylelerinin belasını versin
Sanki işe alıyorlar ya çok kötü
Kiracı aramadığı kesin
Bir kiracı vardır kendi evi gibi özenli olur, bir kiracı vardır parasını ödüyorum istediğim gibi kullanırım baneçabe kafasında
Balkonu da salona katalım mı o eksik kalmış..
Rezil insan dedikleri böyle oluyor maalesef
Bugünde başkaları adına utandım.
Evimi kiraya vermem satilik yaparim
Kimliğimizi verelim evlatlık alsın.
hadi ordan gitsin
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?