Elektrik kesintisi sonrası sigorta kutusunda arıza varmış, nasıl halledebiliriz?

Mahallemizde yaşanılan elektrik kesintisi sonrası, komşularımıza gelmesine rağmen, kesinti bizde iki gün daha devam etti. Sigortaları aç kapa yaptık düzelmedi, ben bu işlerden anlamam.

Evimizin yarısında elektrik vardı, yarısında yoktu, arka bölgedeki priz çalışmıyor, mutfaktaki çalışıyor, tepe lambaları yanmıyor, buzdolabı çalışmayı durdursa bile gece lambası çalışıyor? Değişik şeyler oluyordu😅

Kısa süreliğine, akrabamızın evinde kalıyoruz, tredaşı aradık, apartman içindeki sigorta kutusunda 3 kabloyu (kırmızı beyaz siyah, maviye dokunmadılar) yandaki kutuya bağladılar. Geçici bir çözüm ürettiklerini ve elektrikçi cagirmamiz gerektiğini söylediler. Aciliyeti nedir bilmiyorum, şu an elektrik var.

Arıza yapan kutunun adı ne bilmiyorum, iki kadın öğrenci diyip kazıklanmayalım. Beni bir bilgilendirin isterim.

Fotoğraftaki sağdaki kutu yakın zamanda yenilenmiş akrabamız tarafından, soldaki kutu arıza çıkarandı. (Tredaş öyle söyledi)

240/415V. 50Hz (okunmuyorsa) MEGALEC marka
240/415V. 50Hz (okunmuyorsa) MEGALEC marka

Biraz internette araştırdım, kaçak akım rölesi mıdır bu soldaki kutunun adı?

İlgilenen olur umarım, şimdiden teşekkürler.

Elektrik kesintisi sonrası sigorta kutusunda arıza varmış, nasıl halledebiliriz?