Uzun zamandır bakıyorum ama hiç çiçek açmadı bu konuda bilgisi olanlar paylasabilir mi?

Uzun zamandır bakıyorum ama hiç çiçek açmadı bu konuda bilgisi olanlar paylasabilir mi?
Yeterli Işık: Kaktüslerin çiçek açması için yeterli miktarda ışığa ihtiyaçları vardır. Dolayısıyla, kaktüsünüzü güneş ışığı alan bir yere yerleştirmeye çalışın.
Düşük Sıcaklık: Bazı kaktüs türleri çiçek açmak için düşük sıcaklık gerektirir. Bu nedenle, kaktüsünüzü daha serin bir yere yerleştirmeyi deneyin. Sulama: Kaktüsleri çok fazla sulamak çiçek açmalarını önleyebilir, bu nedenle toprağı kuruduktan sonra sulamak daha iyidir. Besleme: Kaktüslerin azot içeren gübrelerle beslenmesi, çiçeklenmelerini teşvik edebilir. Ancak, sadece kaktüsler için özel olarak formüle edilmiş bir gübre kullanılmalıdır. Doğru Bakım: Kaktüsler hassas bitkilerdir, bu nedenle doğru bakımı yapmak önemlidir. Kaktüslerinizi düzenli olarak kontrol edin ve hastalık veya zararlılara karşı önlem alın. Bu önlemleri alarak, kaktüsünüzün çiçek açmasını sağlayabilirsiniz. Ancak unutmayın ki bazı kaktüs türleri doğal olarak çiçek açmazlar, bu nedenle kaktüsünüzün çiçek açıp açmayacağını önceden bilemeyebilirsiniz.
Teşekkürler
Rica ederim
Benim kaktüs 3 senedir benimle. Karpuz gibi enine büyüyor anca. Sadece son dönemlerde bazı yerlerinde leke oldu onu çözmeye çalışıyorum ben de.
Çiçek açma durumu da cinsine bağlı bence. Dikeni daha az ve ince olan türler çiçek açıyor. Benim eskiden vardı öyle bir kaktüsüm iyi bakarsam ve vitamin kullanırsam bahar aylarında bir kez çiçek açıyordu. Hatta resmini de koyayım belki benzer türde olanını bulabilirsin.

Şu anki kaktüsüm ise aynı bakımları uygulamama rağmen sadece diken büyütüyor
hangi vitamin kullanıyorsun?
Çiçekçiden kaktüs ve sukulent vitamini diye almıştım.
Markasını bulup atayım hemen bir dk
Tropikal markasının kaktüs sukulent için özel olan bitki besini. Sıvı bitki gübresi diye de geçiyor. Ben ilkbaharda 2 haftada bir kullanıyordum
teşekkürler
Rica ederim
Cevap
5Cevap
Evet severim, benim kaktüsüm çiçek açmıştı ama sizinki neden açmıyor pek bilgim yok bu konuda maalesef 😅
Valla bu istemekle olmuyor, bizimki daha 1 yıl olmadan açmıştı şimdi de 3 tane birden açmaya hazırlanıyor sebebi bilemeyecegim ama bakımla ilgili netten yardım al. Hemde bizimkine küçük oğlum bakıyor ben bile değil
lastik toka takmayı bırak başta
Görünüşü güzel değil ama çok sağlıklı
Bakıyorum şu an ama çiçek açmıyor
sevmem
bir tane var minik
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?