Yaklaşık iki aydır ektim hiçbir gelişme yok üstelik dalların suyu çekiliyor ve çürüyor sonra
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Yaklaşık iki aydır ektim hiçbir gelişme yok üstelik dalların suyu çekiliyor ve çürüyor sonra
Aleo vera meyvesinin solmasına aşağıdaki nedenler sebep olabilir:
•Ürünmüş olması: Aleo vera meyvesi ortalama 15-21 günde olgunlaşır. Olgunlaşma sürecinde solma söz konusu olabilir. Meyve tamamen kırmızıya dönünce hasat edilmelidir.
•Yetersiz sulama: Aleo vera meyvesi suya karşı hassastır. Sulamanın yetersiz olması meyvenin dökülmesine ve solmasına sebep olur. Toprakta nemin sürekli olması gerekir.
•Çok sıcak ortam: Aleo vera meyvesi sıcak ortamlarda solma riski taşır. 35-40 derece sıcaklıklar hasara neden olabilir. Serin ortamlarda yetiştirilmelidir.
•Meyvenin yere düşmesi: Yere düşen aleo vera meyvesi çizilebilir veya bütünüyle acıya dönüşebilir. Solma görülebilir. Meyveler asılı halde tutulmalıdır.
•Hastalık ve zararlılar: Bazı fungal hastalıklar veya zararlılar aleo vera meyvesinin solmasına sebep olabilir. Zamanında gerekli ilaçlamaların yapılmaması hasara neden olabilir.
•Azot eksikliği: Bitkinin azota olan ihtiyacının karşılanmaması meyvelerin solmasına yol açabilir. Azotlu gübreleme yapılmalıdır.
Yukarıdaki nedenlerden biriyle aleo vera meyvenizin solduğunu düşünüyorsanız, gelecek sezon hasadınızı artırmak için gerekli önlemleri almanızı tavsiye ederiz. Tarım il müdürlüklerinden de danışmanlık hizmeti alabilirsiniz.
Soru ya da farklı bir hususta bilgi ihtiyacınız olursa, sorunuzu yazabilirsiniz. Aleo vera yetiştiriciliği konusundaki sorularınıza cevap vermekten memnuniyet duyarım.
Normalde bakması çok kolaydır ama buradan gördüğüm kadarıyla toprağını sevmemiş ve fazla sulamışsınız. Toprağı iyice kurusun suyunu öyle verin. Çok suyu sevmez. Arada bir doğal besin vermeyi unutmayın. Toprak seçerken de kumlu toprak kullanın. Geçirgen toprak sever. Su tutan toprakları sevmez yani.
Cevap
2Cevap
Sprite dokun
Sprite gazoz dökün
Evet yarıyor
Rica ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar