Hadi hayal kuralım. Kendi evimizi tasarlayalım. Nasıl bir yer senin yuvan olurdu?

Hayal kurmak bedava, ciddi kalacaklar gelmesin.
Hadi hayal kuralım. Kendi evimizi tasarlayalım. Nasıl bir yer senin yuvan olurdu?

Hayal kurmak bedava, ciddi kalacaklar gelmesin.
"Ademoğlunun bahtiyarlığına sebep olan üç şey vardır;
İyi bir binek
Saliha bir hanım/bey
Geniş bir ev."
İki katlı ama çok sade eşyalarla döşenmiş bir evim olsun isterim. Kütüphane odamızda sedirler var. Hanımlar ve beyler ayrı oturacak o yüzden iki geniş salonu var. Aydınlık, ferah bir ev. Dışı bembeyaz. Pencere kenarları ve kapısı bodrum mavisi. Bahçesinde çardak kurulu. Etrafına kırmızı güller dikmişiz. Riyazüssalihin dersleri yaparken güzel kokularla, ders dimağımıza iyice işlesin. Amin🌺
Allah hayallerini süsleyen evde, hayalini kurduğun beyle hayalinden de güzel çocuklar yetiştirmeyi nasip etsin ❣️
Kdkendnd duydum da ondan demedim kız dua edesim geldi sadece 🙈
Amin cümlemizden 🤎🌱
Bir apartman dairesinde yaşamak isterim, korkularım yüzünden hayallerim de dahi bağımsız olamıyorum, korkularım beni hayallerimde dahi rahat bırakmıyor, hayal kurarken dahi korkularım benimle. Bir apartman dairesinde yaşamayı istiyor oluşumun sebebi daha güvenli buluyorum. Kedi fobim var, çok korkuyorum, müstakil, denize bakan bir evde yaşadığımı hayal etsem , ordan , burdan kedi gelecek diye ürkerim, deniz manzarasına bakıp rahatça keyif yapamam. Çocukluğum gecekondu da geçti, çok severdim o gecekonduyu lakin cam falan açık olunca kedi girerdi içeri, severim de kedileri lakin çok korkarım, bahçesi vardı o gecekondunun, o bahçede yazın güller açardı, kayısı , erik, kiraz ağaçları vardı bahçede ve ben ağaçlara tırmanır kiraz toplardım lakin şimdi düşününce o ağaçların üstüne kedi de gelir düşüncesiyle ağaçlara falan tırmanamam. Korkularım olmasaydı hayallerim de daha farklı olurdu şüphesiz, böyle bir apartman dairesinde yaşamak istiyorum, daha güvenli geliyor bana, camları daha rahat açarım, yine bahçesi olsun o apartman dairesinin, ortak bahçemiz olsun, gözlerim penceremden yeşillikleri görsün, evimin salonu ve mutfağı aynı oda da olsun, amerikan mutfak diyorlar heralde ona, evim 1+1 olsun, küçücük olsun lakin metrekaresi büyük olsun, ara koridorum öyle büyük olsun ki yüklük koyabileyim oraya, o yüklüğün içinde de yorganlarım, battaniyelerim olsun, ara koridorum da çamaşır makinem ve çamaşır kurutma makinem olsun, malum kış günlerinde çamaşırları kurutmak zor, avizem olmasın , lambam olsun, sevmiyorum avizeleri, göz yoruyor, balkonum geniş olsun ve balkonumu da kapatayım, o balkon da bir oda olsun aslında. Balkonumda televizyonum kanepem ve küçük bir pufum olsun, perdelerim upuzun olmasın , kısa olsun, ankestra mutfağım muhakkak olsun ve mutfak dolablarım beyaz olsun, kahve pişirme makinem muhakkak olsun, fincan takımlarım bol bol olsun, halılarım sade olsun lakin çiçekli de olsun, koltuk takımım sarı olsun, mutfağımla ortak kullandığım salonumda kütüphanem olsun, ve balkonumda ayaklarımı pufuma uzatarak camımın da bir kısmını açarak, kahvemi yudumlayarak kitap okuma keyfi yapayım
Peki bu kedi korkunun sebebi nedir? Hayallerine bile tesir ediyorsa seni baya derinden sarsmış olmalı
Nedenini bende bilemiyorum lakin kendimi bildim bileli hep korkmuşumdur kedilerden, yavru kedilerden dahi korkarım. Üstüme atlayacak diye düşünüyorum. Halbuki biliyorum ağaca tırmansam kedi gelmez bile 😊 lakin zihnimden atamıyorum bu korkumu
Bence sendeki fobi. Küçüklüğünde sende olumsuz bir etki bırakmış bir anın olabilir. Bu yüzden de içinden de, zihninden de atamıyorsun. İnşAllah atlatabilirsin bunu. Bende korkar sevmezdim çok kedileri. Bir bayram günü kedi buldum yolda. O günden itibaren kedi aşığıyım
Ne güzel ❤ Keşke bende korkumdan kurtulabilsem, mutlaka korkumun bir nedeni var , umarım atlatabilirim, aslında bende çok seviyorum kedileri, kucağıma alıp sevmek istiyorum lakin bana zarar verecek diye aklım çıkıyor
Keşke deme kız. Allah'tan ümit kesilir mi hiç? Ölmediğimiz sürece bir imkanımız olur elbet. İnşAllah diyelim sende atlatırsın bir gün. Hatta belki ömürlük bir dostun olur sahiplendiğin bir kedi, hayalini kurmaktan o bahçeli, denize yakın evde yaşarsın 🤎🌱
Ne güzel olur. Amin, inşallah ❤
Çatı katı olan bir evim olsun isterdim. Çatı katı mini bir kütüphane şeklinde döşenmiş olsun. Sonra çok sade bir ev olsun içinde az ve öz eşyanın bulunduğu... Böyle büyük büyük odalar değil de kutu gibi minik bir ev bir de yeşilliklerin, çiçeklerin olduğu bir bahçe. Bahçenin köşesinde de olmayan köpeğimin kulübesi djdjd (o zaman kadar olur inşAllah ) . Öyle işte 🍁
Köpek hayalim var benim de. Ve mini bir evde minimalist bir yaşam.. çok hoş geliyor bana da
Sekinet dolu...
Kısacık bir kelimeye en değerli mânâları saklaması.. Eyw yine bir şey öğrendim sayenizde
Eywallah.
Cevap
9Cevap
Ben aslında daha çok gökdelen gibi bir evde yalnız yaşamak isterdim mesela bunun gibi. yanımda da çok sevdiğim bir köpeğim olsun isterdim topkı filmler de ki gibi. ama eşim veya sevgilim olacaksa o zaman her türlü eve razı olurdum ben mesela kendimize ait tek katlı bir müstakil ev de olabilirdi Amerika da olduğu gibi. böylece sade huzurlu ve sakin bir yaşam sürebilirdik sevgilim ya da eşim ile birlikte. daha çok için de sinema salonu bulunduğu kendime ait oyun odamın olduğu bir ev isterdim ben

Bir gün gerçek olur.
Ben neden yeni görüyorum görüşünü 🥺 Allah en güzelini nasip etsin ❣️
Cümlemize hepimize. Yorgunluktan göremiyoruz bazen. Oluyor öyle.

İç tasarımları;

Oyy çok güzel özellikle iç tasarımlara bayıldım
Hayal işte. 🤷🏻♀️
Nasip olur inşAllah
Amin, isteyen herkese İnşaAllah.

Bu şekilde🌺.
Çok hoş görünüyor ve oldukça sade, şık da

Bunun gibi göl kenarı bir evde içinde eşim ve çocuklarımla huzurlu bir yuva hayal ediyorum. Hayvanlarada bakmak isterim bahçesi olucağı için.
İçi nasıl olmalı? Hangi hayvanları beslerdiniz?
İç kısmı aydınlık olsunda gerisi önemli değil. Hayvan olarak kedi , köpek , ördek , tavuk , tavşan , bıldırcın... Sınır yok pek o konuda. Hepsini severim.
Desene çiftlik bile kurabilirim diye chgvcfg
şuandaki evim daire ama olmasını istediğim ev vahşi ormanın içinde olsun isterdim
ve sapsade olsun isterdim
hadi hayal kuralım dedinya işte kuralı-m daki -m- eksik
Anlamadım?
ya offf tm ben anladım. seni boş ver
Kocaman kütüphanesi olan, çalışma masası bir sürü kalem barındıran, minik işikların herdeden aşşağı sarktığı, projeksiyon makinesini tavana yansıtabileceğim, bi odam olsun isterdim
Şöyle olsun isterdim.

Çok şık yahu özellikle balkonuna bayıldım
Olsun kız bence çok hoş peki büyük bir ev mi istersin villa tarzı yoksa mini bir ev yeter mi
Olsun ben anladım bahçeli evler çok güzel oluyor be
Hayal kuralım biz yine de dua da edelim olur inşAllah
Bir dere kenarında ağaçlar arasında 1,5 katlı hayvanlar içinde yeri olan mütevazi sade döşenmiş bir ev.
yer altında bir nükleer sığınak güzel olurdu. İçinde tüm bitki türleri ve hayvan türleri bulunmalı ki nesilleri tükenmesin. ayrıca eğlence araçları da olmalı.
Eyw sayenizde yeni bir fikir de belirdi zihnimde
ormanın için bol yeşillik içinde havuzlu dubleks bir eev
Sade ve pastel renkli bir evim olsun isterim
Çatı katında yüzlerce kitabımın olduğu keyifli sade ve bir pisicikli bir ev
Dubleks, ferah olsun ve en önemlisi huzut olsun çok fazla uzun yazmaya gerek yok
Bu ev benim evim olabilir beğendim. İşigin geldiği yer sehpa yastıklar tüylü battaniye TV ve kitaplar ve minimal bir alan. 🥰🥰
Sadelik ve minimalizm harika bir uyum 😍
Aynen öyle 🎈
Deniz kenarında bir prefabrik ev olsun isterim
Sade 3 oda bir salon. Eşyalar da sade tek renk ve bol kedili
Kedisiz olmaz olmaz tabii
Yaa yine aynı şeyi sormuşum 🥹😄 Özlendiii bu vakitler
minik ama güzel dekore edilmiş her köşesinde mini keyif alanı olan loş ışıklı bir ev...
Minimalist bir yaşam diyorsun 😍
Allah nasip etsin inşAllah
İskandinav tarz bir ev tam bana göre
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?