İki şehir hemen hemen aynı nüfus oranına sahip iki şehir hemen hemen aynı gelişmişlikte sizin tercihiniz hangi şehirden yana olur?
Eskişehir
Ordu
Yaşını ve cinsiyetini belirt, oyunu kullan:
Lütfen yaşını seç
İki şehir hemen hemen aynı nüfus oranına sahip iki şehir hemen hemen aynı gelişmişlikte sizin tercihiniz hangi şehirden yana olur?
Eskişehir, güzel ama biz Orduluların büyük bir çoğunluğu deniz arar. Porsuk Çayı orada kaldığım sürede yetiyordu ama ben de sadece iki kez yaz okulu için gitmiştim. Çok kalmadım. Belki uzun süre kalsam sıkardı. Hiç bilmiyorum ama güzel yine de, Eskişehir. 4 ayda hiç sıkılmadığım bir İç Anadolu şehri. Cidden hiçbir İç Anadolu Bölgesi şehrini sevmem ama Eskişehir candır. Bir de şunu eklemek istiyorum :Eskişehir, daha büyük ve gelişmiş. Hangi açıdan gelişmişlik düzeyinde kıyas yaptın?
Bildiğim kadarıyla mevsiminde Ordu doğa sevenler için daha güzel, Eskişehir de gelişmişliği ve iyi şehirleşmesiyle, yaşanabilirliği ile güzel. Durumunuza göre seçmek daha doğru olur gibi geliyor 😊
Cevap
33Cevap
Eskişehir güzel bir yer çok defa gittik gördük gezdik fakat ordu ile kıyas edilemez Ordu bambaşka bir yer Ordu'da aynı anda birçok farklı mevsim yaşayabilir birçok farklı aktivite yapabilirsin kayak yapabilirsiniz doğal seyahatleri yapabilirsiniz denize girebilirsiniz tarihi geziler yapabilirsiniz tarımsal amaçlı geziler yapabilirsiniz Hatta Temmuz ayında soba yakmak zorunda kalırsınız şehrin Bir ucunu Denize girerken diğer tarafında soğuktan donanabilirsiniz Ordu Bu anlamda çok daha renkli çok daha güzel bir yer
Sosyo ekonomik olarak da ordu bi tık öndedir ancak sanayi büyüklüğü olarak Eskişehir de sanayi daha büyük ordu da yaşamak biraz daha zor olsada keyiflidir
Eskişehir bence
Ordu'yu hiç görmedim maalesef şimdiye kadar ama memleketim Eskişehir ve arada bir günübirlik bile gidiyorum yakın olduğu için. Ordu'da ortam nasıldır yaşam koşulları nasıldır halkın genel yapısı nasıldır bilmiyorum ama Eskişehir'i biliyorum ve memleketi olmayanlar bile Eskişehir'i görünce anlatmaya bitiremiyor herkes çok beğeniyor. O yüzden Ordu diyorum. Benim memleketim öyle aşırı kalabalıklaşmasın 😂😂
Haha şaşırtmaclı yanıt he 😄
Evet şaşırtmacalı 👍🏻👍🏻
Ben sürekli iki şehirde de bulunuyorum eğer denizsiz sahilsiz yapamam dersen Ordu ama çokta önemli bişe değil benim için dersen kesinlikle Eskişehir’ banko hemde bide aynı büyüklük de değil Eskişehir her halükarda Eskişehir büyük gelişmiş çünkü en son 1 ay önce ordaydım 2 gün sonra tekrar orduya gideceğim bana sorsan ben işim gereği orduya eşim gereğide Eskişehir’e sürekli gidiyorum ama Eskişehir bence
Ben orduluyum, orduda dogup buyudum ama Şu an İstanbul'da yasiyorum. Bana sorsan İstanbul derdim 😅 Eskişehire gitmedigim icin yorum yapamayacagim ama ordu dogal guzellikler bakımından cok guzel. Ozellikle teleferige bakiliyorum. Ordu şıkkında paylastigin manzarayi onlarca kez görmüşümdür. Ama orduluyum diye demiyorum insanlarini sevmiyorum ozellikle akrabalarimi hic sevmiyorum. Bi sahilde yurumek istesem her km'de bir tanidik akraba goruyorum. Ordu merkez cok kucuk bence
ordu genel olarak guzel annemin memleketi oldugu icin her yil ordayim ferah bir havasi var ama eskisehir de cok guzel tam bir ogrenci sehri ben olsam eskisehire giderdim
Ordu tabiki. Cık Boztepe ye yazın veya kışın teleferikle şehri seyret ya da yaylaya çik asagda hava sıcaktan yanarken yazın sicagnda boğazlı kazak giyersin😅in asag Gr denize
Ordu'ya hiç gitmedim yani sadece gece geçtim o kadar. Eskişehir'e gittim yaşanacak bir yer beğendim. Ordu'da ise deniz var orası daha cazip geliyor bana. Eskişehir ise daha gelişmiş bir yer
Eskişehir kesinlikle 🤩
Kültür & sanat faaliyetleri, mekanları, sosyal yaşantısı nedeniyle çok canlı bir şehir.
Özledim 😪
Eskişehirliyim bence bunun üçin bile şanslı hisseden biriyim her ilin güzelliği vardır ama her kesitten gzellikler bulduüum bir yer burası
Orduya gittim çok güzel bir şehir. Kira fiyatını vs bilemem ama bir turist gözüyle bakınca beğenmiştim.
İkisi de sevdiğim ve hatta ikisine de yaşanır burada dediğim yerlerden olduğu için çok kararsız kaldım
Karadeniz'in hiçbir yerinde yaşanılmaz. Yobaz dolu...
orduyu bilmem ama şunu söylim eskişehir ülkenin merkezinde bir yer heryere gidebilirsin. ordudan İstanbul Ankara İzmir bursa antalya gibi yerlere gitmen ise uzun mesafe. şehir merkezi nüfusu olarak eskişehirin merkezi daha büyüktür
Kültürel açıdan Eskişehir. Çocuğum olsa orada yetistirmek isterdim.
eskişehir daha güzel gibime geliyor
yani orduya göre :)
Eskişehir güzel bir şehir. Ordu'ya hiç gitmedim ama.
ordu yeşllikler içinde daha bi yaşanır gibi geliyor bana
Ordu tabiki. Denizi var yeşili var. Hiç gitmedim ama olsun yinede %100 ordu😅
Ya soru mu bu... findik yemiceksen ordu da ne isin var
Eskişehir liyım ama Karadeniz de yaşamak isterdim
Eskişehir öğrenci şehri olduğu için yaşanır gibi
Ordu hakkında pek bilgim yok ama eskişehirin yerlileri pek sevilmiyor.
Nezaket yönünden eskişehir.
Güzellik yönünden ordu.
karadenizlilerle anlaşamam herhalde. bu yüzden eskişehir dedim
Karadenizliler ile neden anlaşmakta zorluk çekiyorsunuz sorabilir miyim?
dindar geneli çünkü.
Dindar ve karadenizliler 😂😂😂
iki şehire de gitmedim ama sanırım tercihim eskişehirden yana olurdu
Ben Karadeniz yeşillikci, doğa, deniz insanı olduğum için ordu diyiyorum
Eskişehiri çok övüyorlar ama bilmiyorum yinede.
Bence Ordu dur ya ormanlık gibi yer
Ordu daha çok ömür uzatır
Ordu..
Yeşillik bol olanları severim
Yeşilliği doğayı sevmeyen kaç kişi vardır ki
Görüntü olarak ordu ama iklim olarak değil 🤣
Kesinlikle eskişehir
Karadenizin çok başka bir havası var
İkiside çok güzel ama Eskişehir diyorum
Ordu derdim eskişehirin kışı fena
öğrenci şehridir Eskişehir
eskişehir daha yaşanılır orduya göre bence