Hiç iyi değilim hatta beceriksizim. Evlenmemede çok az kaldı nasıl gelistiricem yalnızken yemek yapmak sıkıntı değilde misafirler gelince ağırlamak nasıl olacak?

Hiç iyi değilim hatta beceriksizim. Evlenmemede çok az kaldı nasıl gelistiricem yalnızken yemek yapmak sıkıntı değilde misafirler gelince ağırlamak nasıl olacak?

Herkes ilk zamanlar mükemmel işler yapmıyor. Bazen yemekler yanıyor, çamaşırlar kırışık kalıyor, temizliğin püf noktalarını bilmiyor. Bunlar zamanla olacak şeyler. Eşin olacak kişiyle bunları konuştuysan onun da senden beklentisi çok olmayacaktır. Zamanla o sana yardım eder sen evde uğraşır çabalarsın. Olur yani.
Ben de beceriksiz birisiyim, tatlı falan yapmayı bile yeni yeni öğrendim. Temizlik desen idare eder. Ama şimdi kalabalık sofrayı tek başına kurabiliyorum. Benim şansım annem ve babamın yaptığım her şeyi takdir etmesiydi. Eşin de sana karşı anlayışlı olursa sen de yeni şeyler öğrenmek ve yapmak için can atarsın 🌸
Nişanlım zaten hep diyor birlikte yapariz herşeyi kendine şimdi sıkıntı yapma diyorda olmuyor ya bende çok kalabalık sofralar mutfak islerine girdim ama yalnız degildim hep kalabaliktik birde açıkçası elim yatkın değil o yüzden strese girdim çünkü kalabalık misafirlerim olacak öğrenmem lazım. Tek güvendiğim şey nişanlım benden daha güzel yemek yapması ve çok düzenli olması çünkü o önceden çok yalnız yaşamış benim öyle bir deneyimim yok ama cevremdekilerde laf söyleyecek diye çekiniyorum bakalim
Ben kalabalık içerisinde iş yapamam, becerim yok. Elim ayağıma dolaşır, ben de tek başına hiç misafir ağırlamadım. Ne yaptıysam annemle. Ama zamanla öğreniliyor. Boşverin huzurunuz, sağlığınız yerinde olduktan sonra kim ne söylerse söylesin. İlk zamanlar yapılan kötü eleştirileri takma. Herkes mükemmel olmak zorunda değil sonuçta. Yarım olur, iyi olmaz, eksik kalır ama bir şekilde iki kişi tamamlarsınız eksik olanları.
Beklediğim motivasyon:) çok teşekkür ederim
Rica ederim 🌸
Biraz mecburiyetten oldu benimki. Evde tek hanım ben kalınca mecburen hepsini yapmayı zamanla öğrendim. Şimdi elhamdülillah elimden her iş gelir.
Yeni bir hayata geçiş yapacaksın. Tek derdin ev işleri ya da tatlı yapmak olsun. Hepsi zamanla öğrenilir. El lezzetin yoksa YouTube da yemek tarifleri var. Mısır patlatmanın bile tarifi var.🤭
Yeni düzenini zamanla oturturken, önemli olan aranızdaki muhabbetin tazeliğini daima koruması olmalı. Eşin de anlayışlı bir insan ise bunlar sorun bile olmaz/olmamalı.
Ne kadar becerikli olursa olsun bir insan, yeni evinde daima bir toyluğu olur. Düzene binmesi zaman alır. Kendini geliştirme eğilimindeysen, zamanla anneni bile sollarsın.😍
Çok teşekkür ederim 💕🤍
Tatlım nevar ya bi yemeğe 1 kaṣık tuz atıyorsan misafir gelince oranı yükseltip 2 kasik tuz atacaksin yani bu kadar
misafir gelmeden sen evde kendince menü hazirla
sonrada onu yap
sonra misafir gelince hep o oranda yaparsın olur biter yani
yemek yapmakda
ev iṣlerj yapmakda nevar ki
tüm yemeklerin hemen hemen her malzemesi yağ salca soğan yani
bide iki göz evde yaṣıyorsun temizlikde nevar
lütfen büyütmeyin gözünüzde
Ya işte öyle olmuyor el lezzeti yok, temizlik desen kimse kimsenin yaptığı temizliği beğenmiyor.
el lezzeti oran ve piṣirme süresiyle alakali
yani bu demek oluyor ki biraz bi yapman lazim ki yemeği anlayasın
Bu ramazan evde hep sen piṣirseydin yemekleri 1 ay sonunda artık baya bilgin olurdu
temizlikde öyle yaptikca alisiyorsun
senin için temizse sorun yok insanlari memnun etmek için yasamiyoruz ki
Cevap
3Cevap
Bence burada ev işlerini değil daha çok evliliğin kendisini düşünmelisiniz yani tabi ki de hayat sizin kimse karışamaz ama sonuç olarak ev işlerinde iyi olmanız zaman konusudur yani olmazsa olmaz değildir yemek yapmak için tariflere bakmalısınız zaten alıştığınız zaman öğrenebilirsiniz misafir ağırlamak da aynı şekilde yine küçüklükten beri büyüklerinizden gördüğünüz kadarı ile ağırlayabilirsiniz tabi ki de. bu yüzden de çok kasmayın bence. çoğu kişi ilk zamanda zaten mükemmel olmazlar. yani evlilik ilerledikçe zaten çoğu şeyin düzeleceğini düşünüyorum. zaten eşiniz de size yardım edecektir herhalde yani tüm işleri siz bırakacak hali yok sonuç olarak. bu yüzden de mesela annenizden ya da akrabalarınızdan da tavsiyeler alabilirsiniz. yani ev dekoru ya da temizlik yemek olsun bunların hepsi zaten istediğiniz gibi yapabileceğiniz konulardır bence. her şey gönlünüzce olması dileği ile..
Küçüklüğümden beri ev işlerinde dürtüklendiğim için bir tık geliştim. Sende fırsat buldukça yaparak kendini geliştirebilirsin
Ev işi az çok biliyordum. 13 yaşında medreseye gidiyordum, detaylı temizliği orada öğrendim. Hafta sonu eve gittiğimde evi temizler tekrar kursa öyle giderdim.
Geliştiremedim
Süt içer dururum ev işim bu mırrav
Bi yemek yapmayı bilirim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?