Aldığım zaman da sanki bu kadarlardı adet olarak ama saksı baya dar gelmeye başladı bunlara, azıcık boyları da uzamış. Kopartmanın zamanı gelmiş mi? Odaya renk gelsin diye skulent, kaktüs falan aldım başıma dert oldular harbiden. 😀

Aldığım zaman da sanki bu kadarlardı adet olarak ama saksı baya dar gelmeye başladı bunlara, azıcık boyları da uzamış. Kopartmanın zamanı gelmiş mi? Odaya renk gelsin diye skulent, kaktüs falan aldım başıma dert oldular harbiden. 😀

Yanılıyor olabilirim ama sanki biraz daha fazla güneş ışığı ister gibi duruyor.
Kaktüslerde sulama suyunun alttan akıp gitmesi önemlidir. Yeni saksı mutlaka dip deliklerine sahip olsun. Saksı altlığı kullanacaksanız (ben kullanmıyorum) saksı altlığında biriken suyu hemen dökün.
Yeni saksıya kullanacağınız toprak sadece "torf" olmasın. Torf suyu çok miktarda ve uzun süre tutar. Bu da kaktüs için mantar veya çürüme riski demektir. Mümkünse bir miktar kaktüs toprağı satın alın ve onu kullanın.
Yavruların tamamını veya bir kısmını ayırmak isterseniz diktiginiz yavrular da zamanla bu formu alır ve aynı kaktüsten bir kaç taneye daha sahip olmuş olursunuz. Yavru ayırırken şunlara dikkat etmek gerekir: 1) gece gündüz sıcaklık farkının biraz daha azaldığı dönemde ayırmak lazım. 2) koparılan yavrular yara izleri kabuk bağlayana kadar havadar ve rutubetsiz bir yerde bekletilir. 3) kuru toprağa dikilir. 4) bir hafta kadar can suyu verilmez. 5) bir haftanın sonunda azar azar sulamaya başlanır.
Fotoğraftan veya anlattıklarınizdan yola çıkarak anladığim kadarıyla yardımcı olmaktan zevk duyarím. 👍🙃
Kaktüsünüz rebutia türlerinden biri. Yanılıyor olabilirim ama "rebutia fabrisii" ye benziyor.
En az 20 türü var rebutiaların. : ) Bu linkte rebutialar hakkında bilgi var:
www.mortilki.com/.../...-bakimi-ve-ozellikleri.htm
Teşekkürler 🙂 mesela bu kaktüs hasta mı abi? Alt kısımlarında minik dikenler var, acaba büyümesi bu şekilde mi ilerliyor yoksa çürüyor mu bilemedim. Bu konuda yardım edebilir misiniz? https://www.hizliresim.com/6su053v
Sulama esnasında suyun altında kalan kısımda oluşan normal kabuklaşma gibi duruyor. Ama biraz araştırıp daha sonra tekrar yazarım buraya.
O kısımda bir sorun yok. İki ihtimal var: 1) Dediğim gibi sulama yaparken suyun temas ettiği kısımlar o hâli alabiliyor. 2) Sanırım kaktüs sadece torfa dikili. Torf zamanla çökünce daha önce torfun altında kalan o kısım üstte duruyor artık. Saksı ve Toprak değişimi yaparken o kısmı da görebilirsiniz. Gömmeseniz de sıkıntı yok.
Gömebilirsiniz*
Bir de sorum var. Diğerlerinin toprağını görmedim. Sadece bunun için soruyorum. Bunu sulayınca su hemen emiliyor mu? Yoksa toprak suya direniyor mu? Toprak suyu tamamen içine almayacak bir hale gelmiş gibi. Torf zamanla bu hale gelebiliyor.
Çok kaktüsün yok zaten. Biraz kaktüs toprağı temin edersen daha iyi olur. Bu "torf" bitmiş artık. Görünümünden de belli.
Evet yavru kaktüs toprağına ekebilirsin şimdi tam zamanı tutar. Skulentlerinde fazla yapraklarını koparın toprağın üzerine koyun köklenir hemen arsızdır🙂
Virgül koymadım araya 🙂
Ah yavrucaklar
Cevap
3Cevap
Oldukça güzel görünüyor gadası. Benim bildiğim onları farklı saksıya ekmek yeniden büyüyen skulent oluyor.
Çok güzel çiçekler sanırım farklı saksılara ekmen lazım
Çiçekten hiç anlamam bizde de minnak bir şey var nedir nasıl bakılır bilemiyorum. Arada su veriyorum ama fkfkg.
Sen anlarsan eğer fotosunu göndereyim hatta soru sorayım dur 😄
Benim telde Google yok. Sen yaparsın bir güzellik bana 😄
Daha büyük bir saksıya alman daha doğru olur gibi geldi ama.🤷♀️👀
Djfjfj
Sen büyük bir şeye al da, ister yoğurt kabı olsun, ister düdüklü tencere sjdj
Sjdjfj
Yok canıığm, sadece kaktüsleri görmen için bir eğilip içine dalman gerekebilir o kadar fjfjf
Shsjdj
3 saat makul bence ya, kontrol edersin çatal kolay giriyorsa pişmiştir djdjfjf
Nerenin etiymiş 30 dakika da haşlanan? Djfj
Benim etimse tamamda fjfjd
Shshdj
Sen bakma internete, bana bak fjdj Tamam beni yarım saat demleyin o zaman fjfjf
Yav naparsansa yap karışmıyom, git kaktüslerini mi haşlıyorsun, yoksa çiğ çiğ mi yiyorsun nasıl istersen djdjd
He bir de dem sürem çoksa 2 saniye falan tut sen, ya da granülü basıp geçmen daha mantıklı aynen djdj
Sjdj
Canım kaktüs çekti normal mi bu? Ya da orucun etkileri, ne duysam ya da görsem canım çekiyor fjfj
Aynen öyle bizim dilimizin dişimizin neyi eksik? Djdj
Tamam bugün iftarı sen kaktüsün biriyle aç, güzelse söyle ben de evdekilerden başlarım fjfjdj
Bizdekiler serpilmiş büyümüş asıl onlara kıyılmaz abisi djfjf
Hazır yeniler ye gitsin daha bağ kurulmamıştır bişi olmaz fjfj
Bak ağzım sulandı et but deyince.🤤
Ufff yine ikna olduuğm.😒 En iyisi ben uyumaya gideyim kaktüslerin iyiliği ve benim midem için fjfjf
Djdjdj
Her türlü gidecek o kaktüsler galiba. Yok yok kaçırmam ben, top atılınca beyin otomatik sinyal veriyor fjfj
Bizim buralar geriden geliyorsa demek.🤷♀️😂
Shdhdj
Allah razı olsun yoksa gelir melir birileri çunku olmas öyle fjfjf
Ahah valla olur mu olur yine. Ben mesela bana sorulan pek çok soruyu cevapsız bırakıyorum artık çünküsü başıma geldi. Dbsbns oyundan tanıştığım bir arkadaş bana buluşma teklif etti, bende istemedim o da bana beni bulacağını söyleyip 2-3 gün sonra yanıma gelmişti. Dhdjdj Kadınsın sonuçta, neler görüyoruz acayip acayip insanlar var. 😕
Ciddi mi? 🫢😲
O zaman iyi ki kaldırmışsın cevabımı dhdjd
Sen gelmezsin zaten dhdjdj
Granülü basıp geçtiğim kahveyi veririm sana, bana da 30 dakika demlediğim djdj
Demlersem demlenir diye düşünüyorum fjfj
İnadına demlicem.
İki fatiha okusan nefesin mi tükenir yani? Djdjd
Ahahshdj😂😂😂
Taam önemli değil, bi daha akıl et lütfen fjfj
Edemedim değil etmedim, her şeyi tahmin edersem kendimle konuşuyormuş gibi olurum zevkli olmaz dhdj
Bak böyle deyince bi edemedim, tahminimi körelttin dhdj
Yazık be djsjj https://voca.ro/1br8L5P3FXCf
Shshdh😂😂😂
Alt tarafı bi kahve değil işte bak kaç gündür canın çekiyormuş, öyle etkileri vardır fjfjd
Aaağfiyet olsun, hani bana? Djdj
Tamam sen şimdiden koy, ben vakti gelince içerim noğğlmuş yani djdjf
Ay aman aman tamam sakın yapayım deme, yeter ki ürkme sen dhdjd
Böcek istemem gelme kahve zulama hıh djdj
Shdjdj
Böyle de vefasız bir kahve çekirdeğiyim işte, pü bana djdj
Uuuğğğğ ama üzülürüm kiiiğ.🥺🥺
Tamam tamam gel bütün kahve çekirdeklerini kemir gel fjfjf
Bak işte fdjfk
Tamam hangisinden istersen bir lokma kemir ve bırak yerine fjfkf
Ahahshj😂😂
Yok canım aslaağ, bilmek için müneccim falan olmak gerekiyor, bende de az varsa demek ki.🤷♀️😂😂
Imm sakalların varmışmış, hatta yakışmışmış sana fjfjfj
Azıcık var dedik o da bu kadar işte, bitti başka yok ddjfj
Tavşansın işte konu kapandı, bildiğim bilmediğim hepsi ponçik işte djdjd
Sjdjf
Ama ama sesini atarak bile kendi kendini ele verdin ben napim djfjf
Yav djdjfkfj
Seninle konuşurken beynim yanıyor djdjfj
Odaya renk gelsin diye kaktüs mü alınır😂 geldi mi bari renk😀
Al işte insan çicek alır ama sen nerdee😂😂
"dayanıklı oluyorlar" burası için yakılır da sigara içmiyorum 😂
Çiçekten anlamam hiç bı bilgim yok ama güzel gözüküyor bence saksı dar gelmeye başlamış. Geniş yere geçirin
Oyyy oyy çok güzeller, evet yavrular. Ya büyük saksı al yaa birkaç tane küçük saksı al yavruları ona böl.
Ya bunlar gerçekten çok güzel ama hemn etkilenirler girdiği toprağı sahiplenir
Evet onlar yavru. Ya yavrulari al baska saksiya dik. Ya da saksısını büyüt
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?