asgari ücretle geçinebilir miyim İstanbul'da yaşıyorum tek yaşar mıyım?

asgari ücretle geçinebilir miyim İstanbul'da yaşıyorum tek yaşar mıyım?

Eşyalı bir eve tek başına çıkmak oldukça maliyetli bir karardır. Kiralama bedeline ek olarak, faturalar, ev eşyaları, gıda, giyim ve diğer temel ihtiyaçlar gibi ek masraflar da vardır. Bu nedenle, asgari ücretle geçinmek ve tek başına yaşamak oldukça zor olabilir.
Ancak, bu durumun diğer faktörlere bağlı olarak değişebileceğini unutmamak gerekir. Örneğin, eşyalı bir ev için ödeyeceğiniz kira bedeli, bulunduğunuz semte ve evin büyüklüğüne göre değişebilir. Ayrıca, tasarruf etmek için bazı harcamalarınızı kısıtlamanız ve bütçenizi sıkı bir şekilde yönetmeniz de gerekebilir.
Sonuç olarak, eşyalı bir eve tek başına çıkmadan önce gelirinizi ve harcamalarınızı dikkatli bir şekilde değerlendirmeniz, bir bütçe planı oluşturmanız ve ihtiyaçlarınızı minimum düzeyde tutmanız gerekiyor. Bu şekilde, asgari ücretle geçinmek ve tek başına yaşamak mümkün olabilir, ancak oldukça zorlu bir süreç olacaktır.
Herkes bütçesine göre yaşar. Ama nefes alır ama hayatın keyfini çıkartır. Beklentini düşürmen lazım. Mesela benim kiracım Üsküdar'da 2000 TL'ye oturuyor, o da pizzacıda kurye. Kendi dedi asgari ücret alıyorum diye, yani yaşanır. Bazen sahile iner simit alır yersin, o sana birinci sınıf restorandan keyifli gelir.
Cevap
52Cevap
Hayır açlıktan nefesin kokar gadası
Esyali evin lkirasi İstanbul gibi biyerde 4den asagi değildir en kötü 3 doğalgaz elektirik su aidat 1 enkotusu sonra yeme içme aylık rahat 1bucuk de ona desen giderlerin için 2binlira sigara yol masrafı yani yani şöyle soyliyem imkansız
Asgari ücretle İstanbul'da nerede eve çıkıyorsun bana da söyle bulursan? 🤣🤣 İstanbul'da en ücra semtlerde en dandik binalarda kiralar 6-7 binden başlıyor zaten aldığın para sadece kira ödemeye ya yeter ya da yetmez, ne yiyip ne içeceksin?
Pardon ben eşyalı kısmını okumayı unuttum düzeltiyorum Eşyalı evler en az 15 bin TL'den başlıyor 🤣🤣🤣 Eşyalı evler daha pahalı
Ailem İstanbul'da yaşıyor bir insanın asgari ücretle kira ödeyerek yaşaması imkansıza çok yakın.
Benim evim. var buyur gell kira verme sen kendi isine ben kendi işime bakariz. benimde canim sikilmaz
Çok zor... İstanbul'da evi olanlar bile asgari ücretle çok zor geçiniyor. Ev çok uygunsa belki olur ancak uygun ev bulmak imkansız gibi.
İmkansız kira yiyecek üstüne bir şeyler almak arada dışarı çıkmak için en az 15000tl kazanman lazım aylık?
asgari ücretin çok üstünde kazanıyorum. kira, fatura, mutfak masrafım yok yine de o para asla yetmiyor.
Sevgilinle beraber çıkarsan geçinebilirsin :D
Çıkalım 😀
Çıkalım da vursunlar bizi :D
Çok zor 8 bin kira ödersin 500 lira ile de geçinirsin
eşyalı ucuz değil mi
Geçinemezsin, İstanbul adım başı para olan bir şehir
asgari ücretten fazla ev kiraları
imkansız yaşayamazsın
Ev arkadaşı arıyorum. Lokasyon olarak heryere yakın.
İmkansız o para kiraya ve faturaya anca yeter İstanbul'da yaşamayan birisi olarak bu yorumu yapıyorum biraz mantıklı düşünce ya aç kalcan kiraya vercen bütün paranı ya da en kötü semtte bile yaşarım diyorsan orta halli yerler bakacaksın oralarda da tabi suri, afgan dolu olur.
Ev arkadasi olursa gecinirsin kira faturalar ortak odenir 2 kisi rahat olur
Ben çok rahat geçinilir sanıyordum ama yorumlara bakılırsa olmazmış.
Asgari ücretle İstanbul’da ev kirası ödemeden bile geçinemezsin.
Geçinirsin de beslenme kaliten yaşam kaliten düşer haliyle
Geçirirsin de ne kadar dayanaçaksın kiraya çıktığın ev önemli yanlız tek yaşayan biriyim
Gayet iyi gecinebilirsin bence... Maddi destek alırsan neden olmasın...
Maaşın kirana yetmez. Şaka mi yapıyorsun. Birde eşyalı ev olacak
tek başına yaşayamazsın, 3 kişi aynı evde yaşarsanız o zaman belki
Mümkün değil geçinemezsin kolunu bacağını hayat kırar yer bitirir seni orada en iyisi daha küçük bi şehir daha iyi iş imkanı araçtır
Tuzla gibi bi yerinde bile kira+aidatım eşyasız daire için askeri ücretin üzerinde, bu hayalin ne yazıkki hayal olarak kalacak 🥹
Zor
Faturalar 2000
Kira en kötü 4
Yiyecek içecek 3-4 sınırda yaşarsın
Ev arkadaşı lazım canım gerisi asgari ücret çok zor
Sence geçinebilir misin? Çok zor imkansız hatta
Yaşayamazsın kiralar çok yüksek
Ölüm diyetine gireceksen eğer geçinirsin😊
apla nefes alırsan dua et ne yaşaması..
asgari ücret kirana yetmez.
Asgari ücretle zor… birde eşyalı diyorsun
Su, elektirik akbil , sanmam hersey 2 kati
hayır zorlanırsın.
İmkanı yok desem yeridir bence
Milyoner değilsen hayir
ev bulursan geçinirsin. neden olmasın
Hayır çok zorlanırsınız
Çok zor hatta imkansız
Geçinirsin biraz zor ama
Maalesef yaşayamazsın
Hayır çok zorlanırsın
Ev kirası ne kadar olacak
Yaşarsın onun adına yaşamak denirse…
Gecinemezsin ek iş yapmaz isen
he hee, yaşarsın.. töbe töbeeee..
İstanbul gibi bir yerde hiç olursun dostum
segili bul onunla eve çıksan?
Evler 15.000 den başlıyor zaten imkansız
Bende eve cikicam istersen ev arkadaşı oluruz
İmkansız
İmkansiz
imkansız
Eşyalı eve kaç oaraya çıkacağunı düşünüyosun?
Hayıııır
Mümkün değil
Agam bizimle eyleniii
zoorrr
çok zor
Tek yaşasan zar zor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?