Özellikle şöyle yağmurlu günlerde bilgisayar başında bir yandan bir şeyler izleyerek bir yandan bilgisayarda gezinerek, yanında da bir şeyler atıştırıp içerek oturmak...
Hayatta yapmayı en çok sevdiğim şeylerden biri. Sizde seviyor musunuz?
Özellikle şöyle yağmurlu günlerde bilgisayar başında bir yandan bir şeyler izleyerek bir yandan bilgisayarda gezinerek, yanında da bir şeyler atıştırıp içerek oturmak...
Hayatta yapmayı en çok sevdiğim şeylerden biri. Sizde seviyor musunuz?
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
11Cevap
hayır hiç sevmiyorum ama başka yapacak bir şey olmadığı için genelde film dizi izlerim
kütüphaneye gidiyorum sürekli İmparatorluk üzerine kitaplar okuyorum
Seni tanıdım sanki bir yerden ;)
İmparatorluk sistemine inanan Saltanatçı ve Hilafetçi 19 yaşında bir genç
eski kullanıcı adıyla: meftunbirşahıs :D
o hesap kapandı kandaş
tamamdır mesaj atta muhabbet edelim
@ImperialTurcicum sana iki soru; 1. Hilafet makamı alındığı günden beri gerçekten dini amaçla mi yoksa siyasi amaçlarla mi kullanılmıştır? 2. Merak ediyorum dünyada demokratik bir monarşi var mıdır? :)
@Raccoon İHilafette Halife Müslümanların birlikteliğini sağlar ve dünyada ki bütün Müslümanlar halife adına hutbeler okur bu ümmette ruhi bir bütünlük vücuda getirir. Hilafet sayesinde Cihad yapma faaliyetide ümmetce umumileşir. Bu hilafetin dini ciheti
Siyasi tarafı ise Hilafet Türk milletine liderlik vasfı veriyordu. Osmanlıda bu vasfı gayet güzel kullanmıştır. Ve fetihleri için bir meşruiyet sebebi olarak göstermiştir.
@Raccoon Demokrasi Sokratesi öldüren rejimin ta kendisidir.
Monarşide demokrasi olması lazım gelmez. İmparator ve divanının aldığı kararlar çok başlılğa engel olur. İşler hızlı yürür
mesaj atmama müsaade etmiyor ağabey sen atar mısın rica etsem?
Kötü örnek örnek değildir imparatorlukların da bir sürü hatasını sayabiliriz. Papa'ya kızıp yeni bir mezhep üreten İngiliz kraliyeti mi sayarsın yoksa İslam'ın halifesi olmasına rağmen bir gecede tüm kardeşlerini boğdurarak öldürten padişahlara mı, halife olan biri bir gecede bir sürü suçsuz günahsız insanı öldürür mü? Dinde bu var mı?
Ayrıca Roma'da görevi bırakan her hükümdar görev aldığı dönemin hesabını verirdi ama monarşide böyle bir şey yok baştaki kişi ölünceye kadar görevde kalır ve öldükten sonra sadece Allah'a hesabını verir
@Raccoon Devletin ikbali için karındaşın katledilmesi oldukça mantıklı yoksa milyonlar ölecek taht kavgasından buna dair Şeyhülislamların yığınla fetvası mevcut
@ImperialTurcicum Kulun ağzından çıkan fetva ile Allah'ın yasası Kur'an'ın hükmü değişir mi? Kutsal kitabımızda masum bir canın katli en bugün günahlardan biri olarak görülüyor, sürersin küçük yaşta daha uzaklara veya küçük bir valikik verilir olur biter. Dinin direği olduğunu düşündüğümüz bir kişinin beşeri hırsları yüzünden masum canlara kıyması dini bir şey değil. Zaten şeyhülislâm tersini demiş olsa onun kellesi gidecek yerine gelecek yeni şeyhülislâm olur verecek, şunu unutma güzel kardeşim. Bak benim yaşım 30, genç yaşında merak edip okuman çok kıymetli hep böyle devam et fakat imparatorluklarda din devlete, devlet de dine bağlı ve bağımlı olarak yaşar, birbirlerine hiç ters düşmezler bir şekilde orta yol bulunur. Kulun kula sunduğu imkanlar Allah'ın kuralını değiştirmiyor.
Sadece takip ettiğin üyeler sana yazabiliyormus takip attım yine de
@Raccoon Kardeş fetvalar kafadan verilmiyor. Ahkam-ı Şeriyyeye göre.
Kur'an ve Sünnete göre içtihat yapıyorlar. Osmanlı Din-i İslamiyyeye mugayir bir faaliyette asla bulunmadı.
O fetva veren Şeyhülislamlar Kur'an, Hadis, fıkıh, tefsiz, ukubat, kelam, akaid ilimlerinin yanı sıra Arapça ve Farsçada da alalade idiler.
Adamlar Kur'ana göre, on binlerce Hadis-i Şerifi şerh ederek ona göre fetva veriyorlar.
Senin veya benim gibi sıradan insanlar değiller ki. İlm-i Diniyyede derinlik vasfına sahip olmadıgımız için biz kelam etmeyelim.
tefsir* olacaktı
Tamam Kuran'da ya da HZ. Muhammed'in sünnetinde kardeş katli var mıdır? Şimdiye kadar okuyup gördüğün hangi şeyhülislâm devletle karşı karşıya gelmiştir? Ben görmedim şahsen, ayrıca yaşımı belirtmişken "kardeş" diye hitap etmeni yakıştıramadım. Bir insanın İslam hukukunu bilmesi farklı padişahla karşı karşıya gelmeme korkusu başka bir şey, ayrıca bu gelenen Osmanlı kurulduğundan beri yok sonradan birinin şeytana uymasından, padişah olan kişi kardeşlerine karşı adil olursa onlar da baştaki kişiye baş kaldırmazlar.
@Raccoon Agabey hitaplara fazla takılma. Biz laik cumhuriyetin ekmeğini yiyen vatandaşlar olarak
Şeriat ile idare edilen gayesi bu olan Osmanlının dine bağlılığını sorgulama hakkına haiz değiliz.
Evvela biz kendimizi düzenleyelim baksana yüzyıldır Müslümanların anası aglıyor, kardeşimiz tokat yiyor bizim yüzümüzden yardımlarına koşmuyoruz. Ne hale gelmişizde haberimiz olmamış
Yoğun çalışan biriyim, kendime ayıracak vakit bulunca evde olmayı tercih ediyorum. Evci bir insanım, evde olmayı ailemle olmayi seviyorum
Evet seviyorum da son zamanlarda bunu abarttım bıkkınlık verdi
Özellikle yağmurlu günlerde dışarı çıkarım.. bilgisayar başında gexinmektense sokaklarda turlamak daha keyifli.
Yağmurda yürümeyi bende severim bazen yaparım da, sokakta saatlerce boş yürümekte saçma. Doğa yürüyüşü gezme spor vs farklı da. Bilgisayar başında da bir şeyler okuyup izleyerek faydalı vakit geçirilebiliyor
Boş yürümek derken.. yürüyüş yapmak , spor bir nevi, en güzel rehabilitedir yürüyüş.. bunun yeri, ortamı bana göre olmaz.. yürürkende bizde farkındalik geliştirebilecek.. belki bize faydalı olabilecek.. bir çok şeyle karşılaşabiliriz.. tabiki teknoloji hayatımızda özellikle faydalı kullanıldığında dediğin gibi çok önemli..
"Doğa yürüyüşü gezme spor vs farklı da" dedim onlar çok güzel zaten
kış aylarında evde vakıt geçirmeye bayılıyorum sıcak ortamda sohbet muhabbet yıyorsun ıcıyorsun dınlenıyorsun
Evde oturup çay kahve eşliğinde bir şeyler okumak, izlemek ve oyun oynamak gibisi yok. Gerekmedikçe evden dışarı kafamı bile uzatmam.
Her gün evdeyim zaten , Uğraşacak bir şey olmayınca bir yerden sonra sıkılıyorsun
Evde de çeşitli uğraşlar hobiler olunca bence sıkılmazsınız
Zaten onu diyorum , Yapacağın şeyler kısıtlı olunca Her türlü sıkılırsın Dışarısı da ilgimi çekmiyor resmen işkence
Evet seviyorum zaten hayatımın büyük çoğunluğu evde geçiyor
Bazen evet hayır bazen özgürlükçü ruhuma aykırı hapis gibi dışarı kaçasım geldi
Kelimelerle tarif etmek için mutluluğumu şair falan olmam lazım
Ben çok seviyorum evde oturmayı ama arkadaşlarım bu sefer de ev kuşu diyolar😂 napiyim ya bi işim yoksa dışarda boş boş gezmek mantıksız geliyor evde netflix abur cubur keyfi... Misss
Çooook severim, evim güzel evim ❤️
Ev kuşuyum kendimi nasıl dışarı atarım planları yapıyorum bu aralar duvarlar üzerime geliyor sanki
Ben severim genelde hep vaktim olmaz
Bıraksalar tüm gün evde otura bilirim.
Artık nefret ediyorum
Bunalttı hep evde olmak
Evle aramızda farklı bir bağ var 😂
Severimm
evettt
Evet çok seviyorum
Evet severim
Seviyorum evet
İnternet
Tek başımaysam vakit geçirmeyi seviyorum.
@tmmdabisuss?
Dizi izleyerek soslu cips yemeyi çok seviyorummm
Hayır
Severim
Evet bayılıyorum
Evet
Pek değil gerekmedikçe
severim
Hayir guzel değil