Arkadaşlar namaza başlayacağım Allah ın izniyle hemen hemen dua ve surelerin hepsini öğrendim fakat kaç defa secde ediliyor sabah namazında onu bulamadım yardımcı olur musunuz
Allah ölene dek devam etmeyi nasip etsin. Allah kabul etsin. Sabah namazında iki rekat sünnet, iki rekat farz vardır. Sünnet için her rekatta iki kez secde edilir. Farzda da toplam dört kez secde edilir. Ve bu iki secde arasında burun ve alnın yere değmesi gerekiyor. Gözler açık olmalı ve ellerin yeri de kadınlarda farklı, erkeklerde farklı
Nasıl kaç defa secde ediliyor. 2 rekat sünnet, 2 rekat farz. Neyse şevkini kırmayım. Youtube sabah namazı sünnet/farz kılınışı diye arat. Karşına çıkar
Her rekatta 2 defa secde ediliyor. Araları geçiyorum Allahu ekber denir alın secdeye konur. 3 kez subhanerabbiyel ala denir. Allahu ekber denir secdeden doğrulur (oturarak) sonra yine Allahu ekber denir 3 kere secdede Subahenrabbiyal ala denir. Allahu ekber denir ayağa kalkılır. Bir rekat böyle kılınır 2. Rekatta aynu devam edilir. Yani her rekatta 2 defa secdeye kapanıyorsun. Sabah namazı 2 rekat sünnet (4 defa alnın secdeye gidiyor) 2 rekatta farzdır
İlk rekat secdeye gittin Allahu ekber diye sübhane rabiy el alaa 3 defa söyledin kendin duyacak kadar sesli sonra tekrar Allahu ekber diyerek doğruldun 1 saniye bekleyip tekrar aynı şejilde secdeye gidersin