Minimal yaşamak istiyorum. Sizce minimal yaşam tarzına nereden başlamalıyım?

Minimal yaşamak istiyorum. Sizce minimal yaşam tarzına nereden başlamalıyım?

Evet, fazlalıkları sevmiyorum. Sende en basitinden temiz, kullanılabilir ama giymediğin kıyafetlerini, kullanmadığın eşyaları ihtiyaç sahiplerine vererek veya satarak başlayabilirsin, telefonda kullanmadığın uygulamaları, görselleri vs. silebilirsin, kafanı kurcalayan gereksiz endişeleri, düşünceleri silmeye çalışabilirsin, eğer çok konuşup kendin hakkında pot kırıyorsan veya başkalarına rahatsızlık verebileceğini düşünüyorsan karakterinden ödün vermeyerek sessizliği deneyebilirsin. Hayırlı olsun.
Maria Condo-Derle Topla Rahatla
Francine Jay-Azla Mutlu Olmak
Kaizen yolu
Minimalizm
Bu kitaplari okuyabilirsiniz. Bana ciddi katkilari oldu. Bu konuda hazirlanmis guzel belgeseller de var. Onlar da destekleyici olacktir.
Bu surec yavas ve dingin ilerliyor, yasam stili olarak benimsedikten sonra her sey yerli yerine oturacak sabirli olmanizi tavsiye ederim sonrasinda zaman, enerji, huzur, maddi kaynaklar konusunda artis fark edeceksiniz.
Bu konuda sevdigim ve rehber kabul ettigim sozleri de eklemek isterim.
Sadelik en yüksek gelişmişlik düzeyidir. Leonardo da Vinci
Sade hayat imandandir. Hadis
Yiyiniz, iciniz fakat israf etmeyiniz. Araf suresi
Evde gereksiz, işe yaramayan ne varsa atarak başlamalısın. Minimal yaşam isteyen insanlar gördüğüm kadarıyla halı bile kullanmıyorlar.. Sadece oturmalık koltuk, bir kaç yemek yemelik tabak, bardak falan kullanan bile gördüm..
Selam gadası 🙃
İlk önce yatak odasından başlamak daha uygun olur. orada ferahlığı hissettiğin zaman evinin hemen her odasını aynı şekilde dekore edersin.
Cevap
6Cevap
Bence mutfaktan başlayın
Düşünceden, zihninden başlamalısın... Fazla eşyaya sahip olmanın gereksiz ve faydasız olduğunu kabul ederek... Daha fazla, daha fazla eşya satın almanın aslında seni mutlu etmeyeceğinin farkına vararak... Minimalizm, beraberinde harcama tercihlerini değiştirmeyi de getirir. Eşyanın, görselliğinden ve fiyatından çok, işlevsel olması önemlidir. İkinci el bile olabilir. Keşke herkes minimal yaşamaya geçse de, 8 milyar insan, yüzde 5 aşırı, aşırı zengin olmak üzere, dünyadaki sınırlı kaynakların a. ına koymasak...
Helalll
Sana
@Erhancanblat Sağol kardeşim... Üç günlük dünyada egolarımızın kurbanı olarak rezil hayatlar yaşıyoruz... En iyisi, en yenisi, en güzeli, en pahalısı bende olmalı diye...
1 senedir ben de minimalist yaşıyorum☘️.
Şu şekilde yapabilirsiniz;
İlk önce evde fazla ya da kullanmadığınız eşyaları ya satın ya da ihtiyaç sahiplerine verin.
Kullanılmayacak eskimiş gibi olan eşyaları da çöpe atın.
Eviniz de her şeyden az ve öz şekilde 1 tane olsun.
Bunun için İnstagram minimalist sayfalarından yardım alabilirsiniz.
Şimdiden kolay gelsin💗.
Fazlalıklardan kurtul. Küçük başla. Uzun süre giyimediğin kıyafetlerinden, kullanmadığın eşyalardan, kitaplarından. Birkaç hafta geçsin ve aynısını tekrarla. Bunu çevrendeki insanlara ilişkilerine kadar taşıyabilirsin. Çok iyi geliyor. Hayat sadeleşiyor.
Pek çoğumuzun gardolabında hiç giymediğimiz ya da yılda 1kez giydiğimiz olan fazlalık giysilerden başlayabilirsin. Aksesuarlarda çok kalabalık hissettiriyor. Ben muhakkak her mevsim geçişinde evimi dolablarımı komple ayıklarım.
Doğru bir seçim yapmışsın. Ben de seviyorum minimalliği. Gereksiz, fazlalık olan şeyleri elinden çıkararak başlayabilirsin.
Küçük bir ev ile başlayabilirsin
Önce renk tonlarını değiştirerek başlamalısın
önce minik bir ev tutarak başla gerisi gelir
Açık mutfak oneririm cok pratik.
Seviyorum. Az eşya, az insan, çok huzur.
Guzel olur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?