Kendileri maaşlarıyla apartmanlar dikmişler. Ama biz tüm maaşımızla ay boyunca ev geçindiriyoruz. Ev nasıl alabiliriz ki? Onlar bizden daha şanlı bir nesildi?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Yaşın kaç? Profilindeki bileğilerin doğru ise en çok 29 yaşındasın. Kaç yıldır maaş alıyorsun ki ev alabilesin. Bugüne kadar aldığın maaşların tamamını toplasak kaç lira yakar, mümkün mü ev alabilmen. Maaşını babana ver de kolaysa o sana bir ev alıversin.
Baban sözün gelişi senin tasarruf yapmadığını demek istemiş bence. Sana savrulsun demek istemiş. 😎41 Yorumla- +1 yıl
Benim yaş 34
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yıl2003-2019 senesinde en çok tarihinde ev ve arsa satıldı eskiden evin değeri yoktu arsanında.. sonra Türkiye yol yapmaya köprüyapmaya alışveriş merkezi vs yatırımlardan sonra ev ve arsa almak değerli hala geldi... bu yüzden konut sektörü değerleme olarak uçtu özellikle pandemide oluşan arz sorunu nedeniyle de 3 e katlandı fiyatlar... kredi faiz oranlarıda yükseldi... bundan 10 yıl önce %0.65 den kredi kullanıp 50 bin liraya aldığı daire şimdi 800 bin 900 bin şaka gibi.. artık ev almak çok lüks... ama Türkiye nin ev sahipliği oranı son 20 yılda %75 yükseldi.. artık arz da talep de finansman maliyetleride çok fazla.. buna rağmen geçen sene 1,5 milyon konut satıldı Türkiye de.. bu sene de bu rakamlarda olacak gibi.. yan parası olan yine alıyor..
24 Yorumla- +1 yıl
Bu evleri alanlar yabancı insanlar onu söylemeyi unutun sanırım
Cevap sahibi+1 yıl@kelebek2225 ne saçmalıyorsun klasik hiçbir şeyi okumadan sorgulamadan youtubecusu twitcisi intagramcısı ne diyorsa ona inanan cahil z kuşağı..1,5 milyon konut satışının sadece 2021 de 58 bin 576 kişi yabancı yani TC vatandaşı olmayan ve bunların çoğuda alman vatandaşı olan Türklerdir.. yani yabancılara konut satışı ancak %5
Türkiye genelinde 2021 yılında 1 milyon 491 bin 856 konut satıldı. Konutların 58 bini 576’sı ise yabancılar tarafından alındı.
www.turizmguncel.com/.../2021-yilinda-yabancilar-turkiyede-kac-konut-aldi- +1 yıl
He aynen
Cevap sahibi+1 yıl@kelebek2225 öyle zaten bir şey hakkında konuşacaksan bilgi sahibi ol önce böyle saçmalarsın sonra ondan bundan duyduğunla olmuyor bu işler..
:) eski nesil gerçekten öyleydi, arsalar ve evler gerçekten para etmiyordu, öyle ki çoğalan nüfus, şehirlere toplanma, sanayileşme her şeyin fiyatını çok fazla arttırdı, öyle ki benim babam aldığı 1 aylık maaşla arsa alabiliyor 5-6 aylık maaşla ev yapabilecek durumda olabiliyormuş, ancak tabii olarak savurgan olduğu için ne evi var ne parası...
10 Yorumla
+1 yılNe kuşağı olduğumu bilmiyorum ama tüm servetim dünyalar güzeli iki evladım ve geriye dönüp baktığımda beni incitti diyemeyecek insanın olması babanı sana hanlar hamamlar bırakmayı niye başaramamış da sana kusur buluyor.
31 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
34
Cevap
80Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 888 cevap paylaştı.
+1 yılAllah niye evin yok neden ev almadin diye sormaz
Ölümlü dunya da ev sahibi olmak gerekmiyor
Daha onemli isler var10 Yorumla Ya babanızda kusura bakmasın ama saçmalasın Allah aşkına..
Benim çocukluğumda gıda alışverişleri bile toptancıdan un şeker makarna bakliyat çuvallar da alınır eve gönderilirdi.
Bugün bir 4 kişilik aile bile pazar alışverişine gidince fiyat sormaktan bile korkup zoraki ihtiyaçlarını birer ya da yarımşar kilo olarak alıyor.
Bugün 4 kişilik bir ailenin 4 ferdi de çalışsa asgari ücret diye herkese yapıştırdıkları ücretten aldıklarını varsayarsak;
Kira, tüm faturalar ve gerçekten bir insan ihtiyacına yaraşır şekilde doğru bir gıda ve giyim alışverişi yapılacak olsa 22.000 TL'nin üzerinde olur.
Kaldı ki bunun üzerine bir de para biriktirip ev satın alacak ha..
Şimdi belki bu yazdıklarıma bazı arkadaşlar eleştiri de yapacaklar çürütmek için, ama o arkadaşlara da tavsiyem alıştırılmış olduğumuz hep kabullenme durumu olmadığı takdirde ya da özendiğimiz düzenli yaşam standartları var olan yurt dışı imkanları hep ülkemizde hayal kalsın diyorlarsa..
Artık ne diyeyim.
Ya da en basit haliyle size sadece şunu bir söyleyeyim.
Büyüklerinize bir sorun bakalım.
Eskiden 15 günde bir olmasa da ayda bir çeyrek altın günü vardı..
Acaba şu an Senede birkaç akraba eş dost düğününe bile çeyrek altın alınıp bırakılabiliyor mu?00 YorumlaBabanı değiştirmek gibi bir çabaya girmeyin, X kuşağı için, ev, altın, arsa ve döviz yatırım araçlarıydı, şimdi Y ve Z kuşağının yatırım araçları, Kripto, Borsa, Tahvil, Gümüş diye gidiyor. Uyanık olun her devrin yatırım araçları farklıdır, Türkiye’de 20 yılda tekrarlanan sermaye aktarımı yaşanır ve bunun bedeli enflasyon olarak herkese kesilir. Benim de hayatımın en büyük hatası Türk Lirasına güvenip tasarruf ve yatırım yapmak oldu. Çok uzattım aileler ve çevredekileri hiç bir zaman dinleme.
00 YorumlaBabam 2000 senesinde ev aldı. O zamanın asgarisi 100 tl ve bizimkiler 10 bin tl ye almişlar evi. 100 ay eder, bu da 8-9 yıl ödeme demek. (Full maaşı taksite ödese)
Şimdi evler 1 milyon tl. Asgari maaş 5500 tl. 182 ay ödeme demek oluyor bu. 15-16 yıl ödeme demek oluyor bu da.
Buyursunlar alabiliyorlarsa şimdi de alsınlar.
30 YorumlaBabanın niyeti kötü olmayabilir. Bizim neslimizi biraz savurgan görüyolar maalesef. Bazı konularda da haklılar aslında ama ev çok büyük bir birikim gerektiryor. Kalkıp da 50 yaşına gelmiş olsan tamam ama daha gençsin ve hayatını kendin için yaşamalısın. Ailen genişledikçe zaten bu tarz düşüncelere sende çok takılacaksın. Ama şu an için kendi istediğin şekilde yaşa.
10 Yorumla
+1 yılGenelde erkek evlatlara söylerler bunu, sen kızsın, ev almak zorunda değilsin, parani çok çar cur ediyorsun diye böyle söylemiştir. Bak biz ev aldik sen alamadin, sana biz baktığımız halde para biriktiremiyorsun demek istemiş olabilir. Bidaha bişe derse, ben kadınım ev almak benim görevim değil, dersin
00 YorumlaBaban kendi kazancıyla ev alsın da görelim. Onların gençliği döneminde her şey çok daha kolaydı, fiyatlar uygun kazançlar daha yüksekti.
Bugün bırak maaşlı çalışan bir insanı, bir çok patron bile orta halli bir ev alamayabilir...
Babanın bugünün şartlarından pek haberi yok sanırım, biraz gerçek gündemi takip etmesinde fayda var.
00 YorumlaEv alabilmen bu devirde önceden bir evin yoksa mümkün değil. Maaşla biriktirebileceğin bir para da değil. Gecekondular bile 1 Milyon olmuşken sen nasıl ev alacaksın? Ben 2019’da almistim 2020 sonunda da ekonomi iyice batti o zaman almak istesem de alamiyacaktim. Anca kredi borclarinda batarak ev alirsin o da cok zor. Sabit bir maasin varsa ancak.
00 Yorumla
+1 yılBabana deki şimdiki hayat şartları ile kendi zamanın hayat şartları birmiymis şimdiki giderler eskisi gibi değildi şimdi eskiden insanlar bir ayakkabı 2 yıl giyilirken şimdi bir ayakkabı 2 ay anca gidiyor cunki zamanında toplum bunu o şekil kabul ediyordu bir telefona 5 aylık maaş verilmiyordu telefon parasi dahi yoktu, cunki böyle bir dertleri yoktu herseyi biriktirme biliyorlardı , demek istediğimi inşallah anlata bilmisimdir
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAyni benim babam ben emlakciyim ileride benden ev bekliyor sonuçta ileride evlendigimde kendileri açıkta kalmasın başlarını sokabilecek ufakta olsa bir ev istiyor ama bundan kaç ay önce mümkündü simdi ise en b. ktan ev bile bir milyon napicam nasıl büyük paralar kazanacagim hic bilmiyorum ekonomi aşırı kotu olduktan sonra
010 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılKesinlikle memnunum Emlak bolumu mezunuyum isimi yapiyorum iyi ve turistlik bir yerde yaparsan rahat fazla fazla kazancın olur orta isen rahat 80.100 bn alirsin ama azimli ve agizin iyi. laf yapması lazim
Cevap sahibi+1 yılHayır çalışamaz daha doğrusu kimse almaz o kadar deneyimi ve unuveriste mezunu varken ama ki de mezunuysan yasadigin ilin komegine git başvuru yap eğitim alicaksin sonra mesleki yeterlilik kursuna gidip belge akman için sınavı gececeksin daha sonra 6 ay zorunlu sgk olmak şartıyla birinin yanında calisacaksin vebkendine ait ofis acabilirsin
Cevap sahibi+1 yılAntalya %80 arap ve rus oluyor aldiklarinda da çok iyi yerleri aliyirlar satılık olsun kiralık olsun. uzun is derken zaten bunun üniveriste şartı vardı sonra kaldirdilar dedigimi yaparsan toplasan 1 seneni alir tam 12 ay çünkü birşeyler bilmen. Ve kendini gekistirmen lazim sonuçta bir şey bilmeden iyi paralar kazanman mumkun değil mesela insanlara laf anlat falan çok zor inan ama sonuçta çok iyi parası var bi normal asgari ucrette calissak nolur du ki 0 yani o derece
Cevap sahibi+1 yılRica ederim dediğim gibi bulunduğun sehirin komegine got emlak bolumu olacak tam bu aylarda alim yapıyor umarım bitmemistir seneye beklemek zorunda kalırsın yoksa hakkında hayirlisi bakalım
Cevap sahibi+1 yılRica ederim
Gizli Üye(30-35)+1 yıl5 yıldır iş hayatındayım şunu net bir şekilde söyleyebilirim ki 90larda çalışan insanlar bizden kat kat daha şanslı çevremde benden büyüklerin yaptıklarını dinlediğimde 3 aylık kazandıklarıyla araba alabiliyorlardı ve bunlar sanayide usta adamlar
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılOna de ki. Tefeciler sizin nesil zamaninda ulkeye para dagitti bi guzel. yediniz. şimdi geri odeme zamani bizden istiyorlar. Bi de ustune dalga mi geciyorsunuz onun neslinde zengin olmayan yuzde 5 tir. Bizim nesilde kendi zengin olan binde 1 bile yok bunu kavrayamiyorlar mi?
08 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılİngiltere amerika kendi adamlarini her sectirdiklerinde ulkeye para bastilar köydeki tefeciler gibi.. bissuru anlasma yaptilar simdi de ters zamanda ulkeden parayi yatirimi geri cekiyorlar bu sayede cok daha buyuk faizle borcandiriyorlar ulkenin tum kazanci faize bile yetmiyor bu tipik tefeci taktigidir.
Cevap sahibi+1 yılİmf en masumu sayilir. İmf para verdiginde parayi gerekli yerlere harcayacagina dair denetim yapiyor. Yani emekli zor durumda diyip kredi alip saraya bi takim daha bornoz alamiyorlar. O yuzden su anda ulkede yok..
Cevap sahibi+1 yılŞahıslar mesela borsaya bissuru yatirim yaparlar bono tahvil vs yani turkiyeye yatirim olabilecek her turlu koldan girip ulkeyi ucururlar. Sonra hop fiye cekilince ulke boyle karpuz gibi yere fusup dagilir. Biz cok kucuk bi ekonomiyiz kolayca spekulasyon yapabiliyorlar. Mesela gumuse nasil yon verip para kazanan sermaye odaklari varsa bu gibi az grlismis ulkeler uzerinden de piyasasiyla oynayip para kazanan adamlar var. Olmadik zamanda borcu geri isteyip veremeyecegi ocin de bu sefer daha guksek faizle borclandirarak paslasiyorlar kendi aralarinda. Cok dalli budakli bi konu ama kilişlaroglunun lomdra tegecileri dedikleri falan varya mesrla bunu anlatmaya calisiyor.
Cevap sahibi+1 yılBu kadar gevezeligimden anlaman lazimdi... işsizim
+1 yılzamanında her şeyin güllük gülistanlık olduğu ekonominin en civcivli döneminde at oynatmışlar afedersin. şimdi bol keseden konuşuyorlar yaşlandıkça insanda bir şeyler oturur bunlarda öngörü empati namına hiçbir şey yok
10 Yorumla
+1 yılEdiyorlar tabii. Adam okuma yazma bilerek işe girip her şey ucuzken kaymağı yemiş. Şimdi 2 üniversite mezunu ve 3 dil bilen adama iş beğenmiyor deyip asgari ücret teklif ediyor. 🤦♂️ Nesilleri tükense de kurtulsak.
00 Yorumlaöncelikle yaşınızı merak ettim? geçmiş zaman dada ev almak zordu cunki para geçmişte daha değerliydi şimdi günümüzde şişmiş bi piyasa var yani eskiden de bisey almak zordu şimdide, insanlar birbirlerine hayatı zorlaştırmakta dahada zorbalaştı
00 Yorumla
+1 yılBaban Türkiye'de yaşamıyo mu a*k? ne biçim bi söylem bu. Maaşları ev fiyatlarını bilmiyo mu sanki? domates patates alamaz hâle geldik be. Eskiden 4'er 5'er kilo alırdık her hafta. Şimdi bi salata yapmak bi çorba pişirmek zor hâle geldi.
00 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 373 cevap paylaştı.
+1 yılO babaya, maaşı sana vereyim hem evi geçindir hem ev al sen yaparsın ben yapamıyorum demekki, de ve uygula. Ama yine de fırsatlar bitmez karamsar olmayın. Birikim yapabildiğiniz kadar yapın olmuyorsa da yapacak şey yok...
00 Yorumla
+1 yılO zaman ki yaşam koşullları bu denli kötü değild bir maaş giren evde geçim olurken şimdi 2. 3 maaş giren evde ayın sonunu zor getiren birçok tandığım var
10 Yorumla- Ev & Yaşam konusunda 971 cevap paylaştı.
+1 yılOnlar her şeyi kolay zannediyor heleki Türkiye gibi bir yerde artık yani bir sakızı bile zor alıyorsun kaldıki ev alacaksın
21 Yorumla- +1 yıl
Tuvalet bile 5 tl olmuş. İstanbul'da
Sen benim gecekonduma dokunma, arazileri sahiplenmeme karışma, ben de senin ankardaki kirli işlerinden hesap sormayim diye halkla siyasiler pek çok kere anlaşmış bu ülkede. Türkü, Kürdü, Çerkezi herkese bedavadan peşkeş çekilen bu topraklar evlerin, arsaların ucuz olmasına ve bir sonraki nesildeki çalışan nufusun kolaylıkla sahiplenebilmesine yol açmış.
Dolaylı yollardan bir yolsuzluğa ortak olmuş olmasaydı babanda bir ev alamazdı yani.00 Yorumla
+1 yılŞu ankiyle şimdiki bir değil beyinsiz bunu göremiyor mu karnını zor doyuruyon ev araba almak nereye alıyon haa yapanlar var para geliyorda yapiyor artik nasil geliyorsa
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılX kuşağı başımıza bu hükümeti getirip hayatlarımızı mahvetti sonra da Z kuşağını kötülüyolar beğenmiyolar cidden şaka gibiler.
50 Yorumla20-30 sene önceki zamanla şu an ki zamanı karşılaştırmak büyük bir aptallıktır. 20-30 sene evvel 2 3 aylık maaşla alınan tarlalar şu an milyonlarca lira ediyor :D
00 Yorumla
+1 yıly kuşağının üzerinden silindirle geçip yok ettiler haksızlığa sorgulamaya aç yetiştik boyun eğen emir dinleyen nesil oldu y kuşağının ve hayatımın 20 yılı bir hiçlik içinde geçti
00 Yorumla
+1 yılx kuşağını ske takan mı var artık varlıklarının bilgisini yok edin eve kapatı bir de oy kullanamasın a * cıklar
10 YorumlaEv almak için hayatlarını harcayanlardan olmanı istemiş. 4 duvar için yıllarca borç ödemek akıl karı değil..
00 Yorumla
+1 yılEski nesil kafasıyla konuşan bir baba daha😒 şu an ki devirde zor neyi anlatıyor baban acaba? Fazla yüklenmesinler şu insanlara.
00 Yorumla
+1 yılSorun X kuşağıyla ilgili değil senin babanın karakteriyle ilgili. Babanın karakteri düzgün olsa zaten öyle bir cümle kullanmazdı.
00 Yorumla
+1 yılBizim dönemde tüketim aşırı çok
Yeme içme giyme gezme vs
Onlarin dönemde yatırım yapmak için yari ac yari tok yasarlarmis00 Yorumla
+1 yılBen erkek olduğum halde ev alamadım. Kolay mı ev almak? Evlerin fiyatlarından haberi yok mu? Bu zamanda müdürler ev alamıyor.
00 YorumlaBu Zamanda Eb Almak Hayal Oldu Biz Nasıl Ev Alıcaz Derken Borç İçinde Yüzüyoruz Ne Diyeyim 👍😉
00 Yorumla
+1 yılEskiden fırsatını bulan kapattığı arsaaya bina dikmiş şimdilerde ne arsa var olanada yaklaşılmıyor.
Mültecilerdendev fiyatları uçtu gitti. e00 Yorumla
+1 yılBana bu ülkede yaşamıypr belli ki ekonomik durumlardan haberi yok. O nasıl aptal bir düşüncedir öyle?
01 Yorumla- +1 yıl
Bana değil Baban oalcaktı :)
+1 yılOnlar anca konuşsun sıkoysa onlar bu devirde ev alsin?
10 Yorumla
+1 yılBundan tam bir yıl önce fiyatlar çok uygundu ama biz nereden bilelim bu kadar çok Yükseliş göstereceğini
00 YorumlaPiyasadan haberi olmayan insanlar yorum yapıyor ben 12 bin lira alsam bile yetmiyor o yüzden gidicem yurt dışına çalışmaya anca öyle 5 senede bir ev alabilirim
00 YorumlaAllah aşkına bu devirde ev alınacağımı kaldı en kötü ev 1 milyondan başlıyor alınan maaşlar belli.
00 Yorumla
+1 yılAylık ne kadar alıyorsun ki 20.000 TL mi? Öyle bir cümle kurmuş ki.
00 YorumlaKolay mı ev almak? İnsanlar kiralarını zor ödüyorlar...
00 YorumlaBabana deki bu devirde ew almanın kuşakla filan alakasi yokmuş bunu o kafasına soksun!!!
00 Yorumla
+1 yılSen mi trolsün baban mı trol çözemedim ama biriniz trolsünüz o kesin
00 Yorumla
+1 yılOnlrın başımıza bela ettiği sistemin acısını çekiyoruz.
00 Yorumla
+1 yılBen 1.5 sene önce tanıdık müteahhitten elden taksitle aldim bazen oluyor yanii
00 Yorumla
+1 yılEn ücra da bulunan derme çatma evler için bile artık milyonlar isteniyor ne ev alması bu devirde
00 Yorumlaİşine göre değişir.
Oğlum isterse her yıl bir daire alır.
00 Yorumla
+1 yılSıkıyorsa kendi alsın bi tane kaç metrekareye parası yetecek acaba sjdj
00 YorumlaÖlene kadar ev almak için ugraşsamda alamayacak bu ekonomiyle onun için keyfime bakıyorum
00 YorumlaOnun görüşü üstüne alınma
Onun sorunu gibi algıla00 YorumlaEv & Yaşam konusunda 413 cevap paylaştı. kendisi bitane verisin madem o kadar üzülüyo ev alamamana
00 Yorumla
+1 yılBabana Sor bakaylm kendi ev aldlml aldlysada nasll aldl
00 Yorumla
+1 yılO zamanlar farkli idi. Su an kimse kimseye ev alamiyor diye kizamaz
00 Yorumla
+1 yılEn boktan ev 1 milyon ev almak zor elimdeki parayla ev alamam anca komşu alabilirim 😂
00 Yorumla
+1 yıl20 yıldır ülkeyi yönetenlere oy verirkende haklinidiniz
00 YorumlaEvi sonradan görme köylüler alıyor genelde şu sıralar, üst sınıftan insanlar ev almıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılNe evi be vallahi kac aydir bi parfum alicam sıra gelmiyo😂😂 yok kanka ne yapsam yetismiyo para ben saldim artik
10 YorumlaKesinlikle şanslılardı ama gözleri gerçekleri rahat olduklarından göremiyor
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılAtma kardesim sırada fiyatlar iki senedir tavan yaptı
Oncesinde hersey normaldi. Yani iki senede mi battiniz bu zamana kadar yapmamissinjz01 Yorumla- +1 yıl
Zaman değişti zaman ondan öncede 500 k idi en az ev.. ben küçükken babam 10 bin lira maaşı vardi güzel bir daire 40 bin di
+1 yılÇakılı çivim yok 20 yaşından beri bir fiil çalışıyorum
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılX kuşağı ne awk. Hangi dünyada yaşıyorsun çalişmazsan normal
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılOnların zamanında oluyormuş örnekleri var...
Ancak şimdi pek mümkün değil gibi...
00 Yorumla- Devamını Gör (54)
Devamını Gör(99)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Babam "bu yaşa geldin bir ev bile alamadın" diyor. X kuşağı bize haksızlık yapmıyor mu, ev almak bu devirde kolay mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler