Selâmm 🧚🏻♂️
Bir süredir mutfağımı plastiklerden arındırmaya çalışıyordum epey de yol aldım diyebilirim. Evimin kalan tüm bölümlerinde de sağlığa zararlı olan her şeyden kurtulmak istiyorum. Doğal neler kullanarak bunları sağlayabilirim?

Selâmm 🧚🏻♂️
Bir süredir mutfağımı plastiklerden arındırmaya çalışıyordum epey de yol aldım diyebilirim. Evimin kalan tüm bölümlerinde de sağlığa zararlı olan her şeyden kurtulmak istiyorum. Doğal neler kullanarak bunları sağlayabilirim?

Zor bir iş bu.. Çünkü etrafta buna ağırlık veren çok az firmalar var.. İşin sağlık yönü daha arka planda..
Sadeleştirmek bizim elimizde ama.. Az ve öz olması, temizliğe ve hijyene ağırlık verilmesi fayda sağlar..
instagramda ahşap sanatlarını sergileyen işletmeler var onlara bakabilirsin ama fiyatlar yüksektir. bide mutfak malzemelerinde arow markasını tercih et ahşap olarak baya ürün çeşidi var ve kaliteli
Teşekkür ederim ☺️
rica ederim ne demek
Senin de dediğin gibi ahşaba yönelmek önemli. El yapımı ürünleri kullanarak geri dönüşümü sağlayabilirsin, plastik yerine cam kullanabilirsin bebeğim. 🍀
Eşya sayısını azaltmakla başladım ben. Ona göre ihtiyaçlarımı daha rahat görebiliyorum. Cam , ahşap, toprak ve dönüştürülebilir ürünler tercihim.
çok haklısın eşya azaltmak çok faydalı olacak
Derle, topla, rahatla kitabini oneririm sadelesmek konusunda ciddi faydası oldu bana. Ilave olarak minimalizm ve sadeevim hesapları da takip edilmeye değer.
Teşekkür ederim.😊🌿
Cevap
4Cevap
doğal kokuları tercih ederek
hmm ilginç bir yönelim. Çok iyi. Bunu komple yapmak çok zor zaman içinde aldıgın her ürünün doğal muadilleri mutlaka vardır. Onları seçmeye devam
Aynen senin de yaptığın gibi mesela plastik yerine cam ürünler kullanılabilir.
Eşyalarımızı atmayıp tasarruf Edip
güncelleyerek kullanabiliriz
Geri dönüşüm gibi
Sana o sandalyenin aynısını yapabilirim
Nasıl?
Elim inen nil elim inen
Plastikten uzak durarak
Detayda yazdığın gibi ahşap ağırlıklı olmalı
Çok şık ahşaplar ya
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?