Hayır ev işlerini yapmayacaksa ne yapacak bu kadın çok merak ediyorum.
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılBen olsam bende yapmam. Çalışıyorum. Elimi bir seye sürmem evlenince oyle soyleyeyim. Ya gelir benimle beraber yapar ya da tek başıma bu yükü almam. Eşin calisiyor mu bu önemli. Çalışmıyorsa bile her seyi ona yuklememen gerekir diye düşünüyorum. Benim annem ev hanimiydi ama babam bir sekilde isin ucundan tutardı. Belki boyle yapman aranizdaki bagi guclendirir. Basit seylerle yardim edebilirsin. Ayranı sen yap mesela. Sofrayi ara sıra sen kur. Ictigin cayin, kahvenin bardagini mutfaga koy ya da makineye at. Sana kızdigi bir sey var bence. Ya da yoruldu surekli ayni seyleri yapmaktan. Ev isleri nankördür ve zordur. Temizlersin geri kirlenir. Sende mesela buna karsilik takdir etmiyorsan ve esini daha cok yoracak seyler yapiyorsan kadin hakli. Yemek yaptığında tesekkur ederim cok guzel olmus seklinde takdir etmiyorsan, kadinin özenle ütüleyip koydugu kiyafetleri hunharca dolaptan alip dolabi dagitiyorsan, ütülü seyleri bozuyorsan falan yani emegine saygi gostermiyorsan hakli. Surekli senin arkani toplamak zorunda kaliyorsa yorulmustur. Habire yere atilan corabi gidip sepete atmak zorunda degil mesela. Eger daginik bir adamsan ve nasil olsa yapmak zorunda arkami toplayan biri var mantigiyla hareket ediyorsan, eşini eş gibi degil de anne gibi goruyorsan esin bu durumlardan yorulmus olabilir.
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılYeni mi evlendiniz. Bu konuları evlenmeden önce konuşmanız gerekirdi. İş işten geçmiş. Eğer Çalışmıyorsa tatlı dille durumu ifade edin. Sonuçta eşin senin beğenip nikahına almışsın. Orta yolu bulmaya çalışın. İş bölümü yapın yani ne biliyim bulaşık makinesini siz boşaltın mesela hayatım makineyi boşalttım derseniz hoşuna gider belki.
Belki de eşiniz sizle vakit geçirmek için ev işlerini yapmak istemiyor.
00 Yorumla
Bence öncelikle kadını himetkarınız, kendinizi paşa olarak görmekten vazgeçmelisiniz. Bizlerde para kazanıp, çocuk yapıp onca işi yüklenirken, yaaaa karıcığım bunca şeyi yapıp bir de işe gidiyorsun demiyorsunuz. Çalışan bayanla evlenmek isiyorum gibi talepleriniz oluyor. Her neyse eşiniz de fazla abartmış. Ama sizde bu uslupla haketmişsiniz. Böyle kadınlar olsun ki , iyilerin kıymeti anlaşılsın.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
37
Cevap
33Cevap
- Ev & Yaşam konusunda 522 cevap paylaştı.
+1 yılKomple her işi karına yıkıyorsan eğer haksızsın. Benim eşim çalıştığı halde bana yardım ediyor yoksa her işe tek başına elimi dahi sürmem hiçte evde hizmetçi olamam.
Ancak senin eşin hiçbir işe elini sürmüyor, tüm gün yatıyor, her şeyi senden bekliyor ise haklısın dibine kadar yardımcı olmak zorunda.15 Yorumla
Soran+1 yılKadın ev işlerini yapmak zorunda değil diyorsun
- +1 yıl
Hepsini yapmak zorunda değil
Soran+1 yılErkek çalışıyorsa kadında çalışmıyorsa erkekte çalışmak zorunda değil
- +1 yıl
Soran, evde eğer sen bütün işi yapıcaksın hizmetçisin muamelesi yapıyorsan kadın da tepki olarak hiçbir işe elimi sürmem diyebilir. Ne olur sanki azıcık yardım etseniz en azından sofrayı toplamaya yemeğini kendin alsan vs. Kadının hoşuna gider motivasyonu olur. Ne yapacak bu kadın demişsiniz birde anlaşılan eşten anladığınız hizmetçilik yaptırmak
Şaka gibisiniz gerçekten. Kadının görevi değil, ikramıdır ev işi yapmak. Ama tabi erkekler bunu bilmiyor. Pardon o bütün gün ev işi yaparken ~ kafanda yapmak zorunda ya (!) ~ sen ne yapacaksın? Dışarı çıkıp iki kuruşluk ekmek için çalışıp geleceksin. Bu kadar mı yani senin görevin? Eve gelince de patronundan gördüğün şiddeti, tavrı eşine yansıtacaksın. Bu mudur yani?
Evlendiysen ona koşulsuz şartsız destek olmayı, her sorunda yanında olmayı kabul etmiş olman gerekirdi. Her zaman yanında olup işlerinde yardımcı olmalısın. Sen ne yapıyorsun? Bütün işi ona bırakıp kaçıyorsun. Bahsetmediğim bir diğer ihtimalde eşinin de çalışıyor olması. O da çalışıyorsa ev işlerinden en az onun kadar sende sorumlusun ☯
11 Yorumla- +1 yıl
Boş yapma
+1 yılYorulup yetişemiyor mu yoksa keyfiyeten mi yapmıyor ya da herkesin döktüğünü tek başına toplamaktan mi bıktı artık?
Kadınların işi de zor. Yemeği herkes yer ama kadın pişirir, sofrada herkes yemek yer, sadece kadın toplar ve bulaşıkları yıkar.
Evi herkes dağıtır, kadın defalarca toplar.
Tamam, bulaşık makinesi, süpürge makinesi var ama bu makineleri hep kadın çalıştırır, üstelik kadın bir makine değildir ama makine gibi iş görür.
Belki de artık yoruldu, evde iş bölümü olmalı, sadece kadına yığılmamalı temizlik, sofra toplama gibi faaliyetler10 Yorumla
+1 yılKadın çalışmıyorsa zaten erkeğin ev işlerine yardım etmesi makul değildir. Bence ev işi, kadının en başta gelen görevlerinden birisidir. Çalışma durumları haricinde yalnızca hastalık, gebelik veya çeşitli zorluklarda erkekten yardım almalıdır bu konuda.
10 YorumlaGit yurt dışından al kadını onlar yine özünü kaybetmemiş oluyorlar kadın dediğin anaç ruhlu olmalı eşine çocuk gibi bakmalı ne yazıkki Türkiye'deki kızların egoları avrupayı geçti iyice yozlaştılar kendilerini eyfel kulesinde sarılmış olarak görüyorlar Kezban topluluğu ne yapacaksın kardeş bırak gitsin bir ömür çekilmez bu tiplerle :)
116 Yorumla- +1 yıl
Ayy Türkiyedeki erkeklerde asiri canım ya kafalari basmiyor djdjsbdns
- +1 yıl
Ben Bulgaristan göçmeniyim ama yinede Türk erkeğine bakmam
- +1 yıl
Hepsi aldatiyor
- +1 yıl
Aldatmalar coğaldi işte
- +1 yıl
Güzel bir örnek vereyim yurtdışından Jennifer Lopez ain't your mama
- +1 yıl
Jennifer Lopez in şarkısı ben annen değilim demek dinlemeni tavsiye ederim. Hani diyorsun ya yurtdışındaki kadınlar kocasına çocuk gibi bakar diye güzel bir örnek verdim
- +1 yıl
Rusya da erkekler az olduğu için napsın kadınlar yabancı erkeklerle evleniyor 😅 Ama Türk kızları şöyledir veya kadın dediğin diyerek genelleme yapmayın hoş değil bence Türkiye den bir kız çıkar karşınıza aklınızı başınızdan alır kalırsınız öyle
u +1 yılolur mu rus erkekleri ayık gezmez odun gibiler gece gündüz içerler rus kadınları kendine değer veren erkekleri sever bizde kendimize değer veren kadınları severiz ondan çekim böyle birbirini anlıyor rus kadını ile Türk erkeği sana çocuğu gibi bakar rus kadınları hani ben hiç görmedim bu yaşıma kadar beni etkileyecek Türk kadını hepsi laylaylom geziyim tozayım derdindeler Avrupalıları geçtiler işten güçten haberleri yok
- +1 yıl
Türk kadini gezebiliyor mu ki o kadar tacize uğradiklari halde? çok şaşirdim bak
+1 yılÇalışmıyorsa, ev hanımıysa tabiki yapacak. İşten gelip de siz mi yapacaksınız? Çalışıyorsa sizin de yardımınız olmalı tabiki. Sanırım yetiştiği evde bu kişiye pek ev işi yaptırmamışlar. Ah bu anneler...
13 Yorumla- +1 yıl
Çalışıyorsa yardım değil direkt ev işini ortak yapmaları lazım. Ah bu hemcinslerim...
- +1 yıl
Hangi erkek yapıyor ki? Ben bildiğimden bunları söylüyorum, erkek yapmaz, yapmıyor. En azından yardım etmeliler
- +1 yıl
O zaman anne babalar öyle evlat yetiştirsin sen bile kızlara iş yaptırmıyor anneler diye yakınıyorsun onun yerine iki evlada da eşit davransınlar demiyorsun
Evliliğe dair her şey baştan konuşulur.
Yemek, yatağın sağı solu, aileler, izlenecek film türü, müzik zevki.
Tatil anlayışı, futbol seviyor mu, annecimi vs vs.
Sonrası geçmiş olsun.
00 Yorumla
+1 yılÇalışıyorsa haklı. iş yükünü beraber taşımak zorundasınız. Çalışmıyorsa full haksız.
21 Yorumla
Soran+1 yılÇalışmıyor
+1 yılEşin ev hanımıysa yapmalı, ancak her ikiniz de çalışıyorsanız aranızda iş bölümü olmalı, her şeyi o kadın diye ona yıkamazsın, o da sen gibi çalışıp yoruluyor
00 Yorumla
+1 yılHer işi kadına yıkarsan tabii ki haklı sen hizmetçi mi tuttun
20 Yorumla
+1 yılO öyle olmamıştır anlatmadigin detaylar vardır konuyu cimbizlayip getirmissin klasik erkek
20 YorumlaKadın haklı hiç de yapmak zorunda değil evi temizlikçi kadın tutarsın he tutacak maddi gücün yoksa o senin sorunun o zaman boşarsın
00 YorumlaHemen bir yardımcı getir eve ama yatılı yardimci. Kim daha becerikliyse evde o kalır diğeri gider de.
00 Yorumla
+1 yılSen ev işlerini yapmayacaksan ne yapacaksın...
Hayat müşterek he rşey beraber paylaşarak yapılmalı00 YorumlaOnların bırakıcak diğer haklarını kullanacaksın...4 e kadar yolu yok mu...
Yani birileri o eve bakmalı yemek filanda yapmali...01 Yorumla
+1 yılSizin evde baban otururuken annen mi yapıyordu bütün işi. Bu sığırlığın bir sebebi olmlaı
09 Yorumla
Soran+1 yılBabam evde oturmazdı çalışırdı 🙂
- +1 yıl
Bahaneye bak
Soran+1 yılBahane mi?
Soran+1 yılBen çalışıyorsam o ev işlerini yapmak zorunda
- +1 yıl
Hayır
Soran+1 yılYa ne?
- +1 yıl
Samıt mısın
Soran+1 yılBende çalışmak zorunda değilim o zaman
Soran+1 yılSamıt ne demek be ilk kez duyuyorum
Ev hanımıysa adı üstünde yapması gerekiyor. Hani yapmak zorunda diyip baskıcı olmak değil de ev hanımıysa yapması gerekiyor sadece diyorum ben
00 Yorumla
+1 yılEşinizle konuşup sorunun ne olduğunu detaylıca konuşmalı ve ortak bir kararda buluşmalısınız
10 Yorumla
+1 yılYapması gerekiyor senin de yardımcı olman gerekir tabi. Herşeyi eşine yıkma
00 Yorumla
+1 yılEve direk temizlikçi alsaydın. Nikahtır düğündür boşuna masraf yapmışsın.
00 Yorumla
+1 yılYiyip içip gezmek istiyor heralde evlenmesine gerek yok bunun uçin
01 Yorumla- +1 yıl
için*
+1 yılyıllardan beri söylüyorum boşuna evleniyorsun diye
ayvayı yemişin imzayı atarak!00 Yorumla
+1 yılÇalışmayan kadın ev işi yapması gerekir sen güzel bi uyar onu
00 Yorumla
+1 yılİkinizde birbirinize yardım etmelisiniz belkide sürekli o tek başına yaptığı için bunalmistir.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılSadece iki öpücük aşkım canım lafıyla başka şeyi düşünmeden, hesap etmeden evliliğin sonucu soru bu. Herkese ders olması dileğiyle, ilk defa doğru bir soru vitrine koyulmuş😅
00 YorumlaEğer çalışıyorsa mantıklı ama ev hanımıysa iş biraz tuhaf
00 Yorumla
+1 yılUzak dur arkadaşım öyle şeymi olur eşin çalışıyorum?
00 Yorumla
+1 yılÇalışan eş mi yoksa ev hanımı mı? Yatak işlerinde iyidir o zaman?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılEşin eğer çalışıyorsa birlikte yapmalısınız ama eğer çalışmıyorsa yapmalı kim çalışmıyorsa yapmalı tabi özel bir durumu yoksa
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEv işi yapmıyorsa napıyor, tüm gün telefonda erkeklerle mi fingirdiyor?
Eve erkek de alıyordur, kamera yerleştir eve 😏011 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılYarası olan gocunur, üzülme lütfen ☺️
Cevap sahibi+1 yılŞikayet ediyorum seni
Çok kabasın
Cevap sahibi+1 yılGit burdan, duygularımı incittin 😥
Cevap sahibi+1 yıl☺️ dön de boyuna bak
Gizli Üye(30-35)+1 yılEşim türbanlı mı? Kapalıysa dinen yapması lazım haklısın ama eğer açıksa hizmetçin yok şerefsiz az ye de hizmetçi tut
013 Yorumla- +1 yıl
Bu ne ahahahahhahaha
- +1 yıl
Dinen yapması lazım 🤔
Cevap sahibi+1 yılÖyle. İslamda kadının işi ne? Mühendis olmak mı öğretmen olmak mı kokular sürüp koca karşılamak mı?
- +1 yıl
İronu yapıyor sakinim
Cevap sahibi+1 yılYoo yapmıyorum? Dinen evi temizlemek, çocuk doğurmak bakmak ve güzel görünüp kocasını memnun etmek görevi. Bu kadar.
- +1 yıl
Şimdi kapalı olmayıp dindar olan namaz kılan kadınlar var bu genelleme önce burada saçma. Bir diğeri araştırabilirsin İslam kadına ev işi yapmak görevin yapmazsan büyük günah falan demiyor. Kadınları da asla iş hayatına girmesin evinde otursun dersiniz sonra hasta olunca kadın doktor ararsınız ikiyüzlü zihniyet.
Cevap sahibi+1 yılLol şeriat gelse kadın doktorlar olucak mı? Yoksa bütün doktor kadınlar evde temizlik yemek yapıp 5. çocupunu mu doğurcak?
Cevap sahibi+1 yılEvet. İslamla yönetilen ülkelerde kadınların işgücüne katılımı efsaneymiş şimdi araştırdım. Taliban falan kadınlar okusun diye kampanya düzenliyomuş
- +1 yıl
Ben seni anlıyorum. Boyun egenlere kizginsin ve haklısın.
Cevap sahibi+1 yılGül gül. Yarı yaşındaki kızları 65 yaşındaki adamlara satıyolar3.-4. Karı olarak. Buna da gül
Gizli Üye(30-35)+1 yılEğer tamam yapma dersen çocuğuda sen doğur der böyleleri. :(( Bu modellerin cogalmamasi gerekir.
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılBoşuna demiyoruz, evlenmek boş iş diye.. Kızlara, laf geçirmek çok zor.. En iyisi, bulduğuna yapıştırıp geçeceksin..
00 Yorumla1incitanesi adlı şahısa katılıyorum, fakat eğer işi yoksa ev hanımı ise yapmak zorunda.
Eğer oda çalışıyor ise ortaklaşa yapmalısınız.00 Yorumla
+1 yılSana söyle soylim yiyip içip gezecek sanada ayda bikere vercek abi 🤭🤣
01 Yorumla- +1 yıl
popon vur tekmeyi gitsin
- Ev & Yaşam konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılAkşam gelince sen yap. Ne tembel adamsın.
03 Yorumla
Soran+1 yılO ne iş yapacak
- +1 yıl
Bak birde cevap veriyor arsız😂
anne olunca mecbur yapacak
04 Yorumla
Soran+1 yılO bu evin kadını yapmak zorunda
Soran+1 yılHayır
+1 yılYardım edeceksin. Eve hizmetçin almadın.
10 Yorumla
+1 yılGezecek ve çalışmıyorsa koca parası yiyecek
10 Yorumla
+1 yılSen ne yapıyorsan onu?
00 YorumlaSende yapacaksın o zaman. Birlikte yapın.
00 YorumlaBaşından öyle kabul edicektin
00 Yorumla
+1 yılAh bu kadın ne yapacak
00 Yorumla
+1 yılmaaş bağliyor musun kadina?
00 YorumlaKendine bakması yeterli bu devrin 😃
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılO da çalışsın ve ev işlerini bölüşün kim hangi konu da iyiyse yemek temizlik vs
00 Yorumla
+1 yılCalisiyosaniz ikiniz de ortak karar alinir.
00 Yorumla
+1 yılOnu evlenmeden konuşmalıydınız 😂
00 Yorumla
+1 yılProtesto ediyor yenge bıkmış artık napsin
00 Yorumla
+1 yılİkiniz de yapın
00 Yorumla
+1 yılİşe gidip para kazanacak demek ki
00 Yorumla
+1 yılOrtak yapmayı teklif etsen
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇalışmıyorsa yapmak zorunda
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılPatır kütür yaka paça tut evden at 😃
00 Yorumla
+1 yılEşin çalışıyor mu?
014 Yorumla
Soran+1 yılHayır
- +1 yıl
😅😅😅
- +1 yıl
O zaman sen de çalışma
Soran+1 yılYa çocuklarım için çalışıyorum
- +1 yıl
Ne iş yapıyorsun
Soran+1 yılO da ev işlerine el atsın bi zahmet
Soran+1 yılBi firmada çalışıyorum
Soran+1 yılEv işlerini yapmak zorunda değilim diyor
- +1 yıl
Yeni model gelin sanırım
Soran+1 yıl2 çocuğumuz var ikizler 6 aylık evliyiz. yanlış anlaşılmasın evlenmeden önce çocuklarımız oldu.
- +1 yıl
Evlenmeden kötü olmuş
Soran+1 yılOldu bi kere çocuklarımız var artık
- +1 yıl
Özelden yazar mısın
Soran+1 yılTakip ettim yaz
Temizlikci tutacaksin mesela
01 Yorumla
Soran+1 yılO ne iş yapacak
+1 yılSen yap enişte
01 Yorumla
Soran+1 yılÇalışıyorum ben
+1 yılBen de calismiyorum kadınn madem taş kemir de
05 Yorumla- +1 yıl
Tabiki kadın ev isi yapmak zorunda degil ama sen calisirken onun yan gelip yatmasi hiç hoş degil ve aile olmanin bile dogasina aykiri.
Soran+1 yılKadın ev işi yapmak zorunda değilse erkekte çalışmak zorunda değil
- +1 yıl
E tamam kanka ben de onu diyorum işte
- +1 yıl
Ama açlıktan ölmek için iki tarafta inatlaşirsa yurumez bu işler.
Soran+1 yılE peki erkek çalışmazsa kadın ev işlerini yapmazsa ne olacak
+1 yılhicbise
00 Yorumla
+1 yılÇalışıyor mu
00 Yorumla- Devamını Gör (10)
Devamını Gör(55)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Ev & Yaşam > Sorular > Eşim ev işlerini yapamam diyor, ev işlerini yapmayacaksa ne yapacak bu kadın?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler