Aklımdan çalı gülü veya lavanta geçiyor ama onlarında boyları uzun..
Susuzluğa, güneşe, soğuk hava ve ayaza dayanıklı, yaz ve kış aylarında çiçeği olan, yeşil kalan, kısa boylu, baktıkça tefekküre vesile olacak uzun ömürlü bir çiçek biliyor musunuz?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer 
Selamun aleykum abi.
Çamgillerden birçok öneri gelecektir bunun için, ama bodur olan tüm çam türleri yine 1.5-2 metre dolaylarına ulaşır zamanla. Ben Çam familyasından, ladin ve ardıç familyasından 1 metre ve altında kalan çalılık tipi bitki görmedim, deneyimlemedim. O yüzden bu sana uymayacaktır. Zaten çiçek unsuru da yoktur...

Soğanlı bitkilerin tamamı önerilebilir ama bence o da sorunlu olacaktır. Çünkü soğanlı bitkiler her yıl düzenli olarak dikildiği yerde tekrar çıkıyor olsa da, bu süreç içerisinde yaprak dökümü, boyutta küçülme muhakkak olur. Ayrıca soğanlı bitkiler kış ayazında ne olur bilemiyorum, anemon, zambak, sümbül tamamı soğanlı bitkidir.

Libya çimi denen bir bitki var. Ağaçlar. net'de yıllar önce görmüştüm ben, konusu duruyordur belki de. İnanılmaz farklı bir tür. Çim kadar dayanıklı değil ama 0 derece de hatta -1-2 derecelere değin dayandığı ve yayıldığı söyleniyor. Yayılıyorsa bu başınıza iş açabilir, ama baharla birlikte çiçekli olup, yaprağını hiç dökmeyen bir türdür.

Lavantayı şiddetle önerebilirim. Askerdeki karakolumda 100 kadar lavanta fidesi vardı. Lavanta Aralık ve Ocak ayı olmasına rağmen, tamamen çiçeklenmemesine rağmen, sabah kalktığımızda 6-7 gibi ellerimi sürerek geçerdim yanından ve müthiş kokardı. Lavanta İç Anadolu'da bile olabiliyor, yani illa kıyı illere hacet yok. Daima yeşil kalır, daima çiçek vermez ama sizin de bahsettiğiniz üzere lavanta baktıkça feyz alınabilir bir bitkidir fidesi iyi olursa.

Ortanca ve diğer suya bol ihtiyacı olan iri çiçekli bitkilerin ben müdahalesiz kendi kendine yeşil kalacağına çok inanmıyorum. Onu da öneremem.

Çalı tipi güller aslında görsel olarak da en çok önerilebilir türlerden. Güldeki sıkıntı çok çabuk haşereye maruz kalabilen bir tür olmasıdır. Evlerde saksıda bakmaya kalkan, bahçede görseli için ekenlerin en büyük derdidir bu. Diktikten sonra ilaçlanırsa ama sanırım önüne geçilebilir bunun da.

Allah gani gani rahmet eylesin abi, dilediğin gibi feyz alınabilir kaliteli bitkilerle donatmanı, gittikçe de tebessüm ile izlemeni dilerim inşaAllah.
bir ara bunun için çiçekçilerle bile görüşmüştüm. önerdikleri çiçekler ise Libya çimi, buz çiçeği, ortanca çiçeği, Acem halısı çiçeği. Zambak, anemon, frezya, safran ise bir kez dikildiğinde her sene kendi kendine açıyormuş. birkaç tane daha vardı ama isimlerini hatırlayamadım.
Annemin mezarına gül ve zambak diktik. Tam ortaya lavanta. Gül hatmiyi çok severdi. Baş tarafına ektik. Bu yıl mavi sarmaşık ekti babam.
Mevsimlik çiçekleri her bahar başında ekiyoruz. Gül, zambak ve lavanta her yıl rengarenk açarlar.
Eig için teşekkür ederim
Acem halısı diye bir çiçek var o çok güzel, dayanıklılığını sorup alabilirsiniz ve birde buz çiçeği.
Babamın mezarlığında susam çiçeği var, o her sene açıyor kuruyor tekrar yeşeriyor çoğalan bir çiçek.
Rica ederim. Amin...
EİG için teşekkür ederim.
Cevap
1Cevap
Buz çiçeği dikerdim ben çok seviyorum ve çok güzel arsız bir çiçek
Mezarlık çiçeği var yeşili bol turuncu çiçek açar. Mezarlıkta Çiçek’ten ziyade yeşillik olması daha uygun görülmüş.
Menekşe güzel sene boyu kalıcı değil ne yazık ki ama kökü yerinde oldukça her bahar tekrar açacak.
Çiçekler ölüler için değil bence dostum.
Çiçek yerine daima duayı tercih ederim.
Sevgiyle duayla ek hepsi tutar diye dusunuyorum
Insallah
Sardunya olabilir..
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?