Ev nasıl temizlenir?

Annem 56 yaşında, emekli öğretmen ve üniversite 2. Sınıf öğrencisi. Babam 60 yaşında bir bilgisayarcı. 255 m²lik, çift daire üzerine tek daire planlanan ancak bir de 2. kat çıkılarak 3 daire boyutuna çevrilen devasa bir evde yaşıyoruz. Evet belki büyük ev denildiğinde insanın aklına gelen şey bu değil ama, büyük işte. Ayrıca her tarafta eşya var. Çok kitap okuruz. Bir oda dolusu duvardan duvara rafların ikişer üçer sıra doldurulduğu bir kütüphanemiz var. Ben oranın hiç boşaltılıp temizlendiğini hatırlamıyorum. İçinden çıkamayız zaten. Üst katta tamamen babamın elektrik eşyaları, çalışma alanı, masaları, yatağı falan var. Ta üniversite yıllarında kullandığı disketler dahi duruyor. Tahmin edilemeyecek kadar dağınık ve haliyle pis orası da. Annem 30 sene kadar önce üst kata çıkıp temizlemeyi bırakmış zaten. Senede bir ancak temizlenir. Oturma odasında 6 kişilik bir yemek masası var, annemin çeyizinden kalma, üzeri kitap dolu. Ben orada çalışıyorum. Yanında annemin bilgisayar masası ve kitaplığı var. Oralar da tıka basa dolu. Televizyon sehpası var, televizyonu kaldırdık, üzeri süreli yayın dolu. Terasta çiçekler ve ağaçlar var. 70m² falan sanırım orası da. Camekan var, içerisinde biri sanayi tipi 2 dikiş makinesi, 1 mutfak tezgahı, yemek masası vs. var. Salon zaten müze gibi. İlkokulda ilçenin müzesine gittiğimde evde daha çok şeyin olduğunu fark etmiştim... Kısacası evin her tarafı eşya dolu. Ve her şey lazım gözüyle bakılıyor. Bina zaten 50 senelik, kendi kendine dahi kir üretebilir. Annem babam da zaten temiz insanlar değilken bir de yaşları eklenince işin içine iyice temizlik denen kavramdan uzaklaştılar. İyi ihtimalle 2 haftada bir temizlik yapılıyor evde. Benden de derece bekliyorlar. Oturup çok sıkı çalışmam gerekiyor. Çalışıyorum da. Ancak alerjilerim başladı. Toz perişan ediyor beni. Çok zamanım yok. Başlıca neleri, ne sıklıkla yapsam ev daha temiz kalır? Bir yeri temizlemeye başladığımda kulak çubuğuyla ovalamaya varıyor işin sonu. Pratik, hızlıca nasıl temizlik yapabilirim? Hafta içi 7.00/18.00 arası, cumartesi 8.30/17.00 arası, pazar günü ise 9.50/18.00 arası dersim var. Kalan zaman içerisinde ev temizlenebilir mi? Nasıl?
Ev nasıl temizlenir?