Evlerin müstakil, iki ya da üç katlı olduğu, geniş bakımlı, çimlerle dolu bahçelerin olduğu evleri beğeniyor musunuz?
Yoksa çok katlı kutu gibi, havuzlu daireler mi hoşunuza gidiyor?
Yoksa çok katlı kutu gibi, havuzlu daireler mi hoşunuza gidiyor?
Müstakil ev iyidir yüksek katlı sevmiyorum hep söylüyorum. Binalar üstüme geliyor gibi sanki çocukluğum bahçeli üç katlı bir evde geçti. Güzeldi o günler.
Ben de müstakil evleri artık daha çok seviyorum. Eskiden yüksek severdim çocukluk işte
Yüksekte güzel hani şehir hayatı için oksijen ve manzara farkı oluyor. Önü açık arazide müstakil ev güzel olur. Bende evet öyle yüksek severdim çocukken korku nedir bilmiyor insan ne güzel şey çocuk olmak hatta ben bizim evin balkonundan sarkardım 😂😂😂
Evet ben de korkmuyordum çocukları gizli bir güç de koruyor bence. 😇
Bunu daha çok hacılara sormak lazım. Talan ettiler İstanbul’u. şehirleşme sıfır. Partiden oy vererek menfaat uğruna 80 senedir talan edildi. Güngören’deki birçok yapı hazineden çalınma, şimdi o evleri gelde iste.
Peki çözümü ne olacak İstanbul için mümkün müdür böyle evler bu nüfusla
Yorum biraz dinsel olarak sakıncalı bir yorumdu. O yüzden.
Yazdığın bir kesimi hedef alan görüştü. Aynı görüşte olabiliriz ya da olmayabiliriz biraz daha yumuşak kelimeler seçilmeli diye düşünüyorum.
Bak güzelce anlatıyorum bahsettiğin kesim benimle de aynı görüşte değil ancak yorumu biraz ağır buldum.
Apartman tarzı binalarda yaşayanlar için rahat ve konforlu olurdu, insanlar daralıyor bazen ağız kokusu çekmekten. Alt komşu, üst komşu, yan komşu. Peh, yazarken yoruldum.
Kesinlikle bunaltıcı
Cevap
9Cevap
Ah ben öyle hayranım ki o evlere 😍 Yazın Bodrum'da evimiz biraz andırıyor bu tarzı. Ama kışın İstanbul'da, apartman dairelerine sıkışıp kalıyoruz.
Kılın kader aynı
Kışın
İsterdim de ülkeyi site beton yığınına çevirdiler tek katlı yerleşik düzen için para babaları varken zor her şey rant kavgası
Tek kat aslında bulunduğun yeri de alıyorsun daha mantıklı
Orası öyle ama hayal ettiğim böyle bir şey
https://youtu.be/Z0A02h1I2Is
Harika
kesinlikle keske orada yaşayabilseydim
Keşeke... ama nüfüs fazla gün geçtikçe artıyor toplama kampı olursa ev apartman dikecek yer kalmayacak kaldıki müstakil olsun
Maalesef sürekli insan geliyor bu gidişle imkansız herkes üst üste
Kim istemez ki apartman daireleri insanı kendi kişiliğinden soğutuyor...
Kişiliği yıpratıyor gibi geliyor
Ruhsuzluk oluşuyor
Evet maalesef ayanı çatı altında birbirine yabancılaşan insanlar nasıl huzurlu olabilir..
Müstakil daha iyi ya bu konuda dış ülke çok başarılı ben beğeniyorum hem sokakları da temiz
Kesinlikle katılıyorum
Müstakil ev her zaman tercihim siteler ve çok katlı binalarda oturmak istemem
Onlara kaldık 😓
Amerikan tarz evleri cok güzel, keske bizim burada da evler böyle olsa…
Koskoca bahçeler tek eve ait 🤍
Evet bence gayet güzel oluyor en azından kimseyi rahatsız etmemiş olursun gönlünce eglenebilirsin
Kesinlikle evler çok uzak birbirine ona rağmen gürültü yapmıyorlar
Ama onlar çalmıyor zaten. Çok sessiz oluyor hele geceleri. Bizim gece müziği açan şahinli drift atıyor
Haberlerde bakıyorum hep yanlışlıkla bir eve giriyorlar. Yazık gerçekten gülüyoruz ama üzücü düşününce hayat standardımızı düşürüyorlar
Türk insanının kafası varoş. Öyle şeyleri sevmez. Her şeyin en rezilini seçer
Müstakil evler candır oysa.
Ortadoğu ülkesi işte
Amerika'da olduğu gibi Türkiye'de de var. İstanbul'da olmasını bekleme Newyork'ta da yok çünkü.
Orada da var. Ama kasabaları Çok güzel bir de o insanlar çok sinirsiz ya bizim burada herkes her an kavga edebiliyor
Burada duyar kasacapız diye ceza da uygulatılmıyor. Sonra neden suçlular yüz buluyor diyorlar
Keşkee... Ne zaman görsem özeniyorum keşke mimarimiz full mustakil olsa :)
Keşke ya müstakil ev candır
Yaygınlaşsa bile alcak para var sanki😒
Hiç sorma belki mucize olur
Kesinlikle çok isterdim hatta olması gerekiyor daha sağlıklı daha huzurlu
Evet keşke öyle olsa hayalim o evler 😢
Kesinlikle modern ve çok güzel
Katılıyorum
Keşke ama bu ülkede istemez bazıları
Hayir istemem
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?