Bir araştırma sonucunda Türkiye'de her 5 kişiden 2'si haftada 5 veya 7 kez evini temizliyormuş. Haftada 1 temizlik neyinize yetmiyor diye sorguladım açıkçası. Sizce kendimi mi sorgulamalıyım?
Türkiye’de her 5 kişiden 2’si haftada 7 kez evini temizliyormuş. :( Haftada 1 kere temizlik yapan ben pis miyim?
Pis değilsin bu değişken durum. Mesela bizim evde normalde herkes çalıştığı için herkesin evde olduğu hafta sonu topluca temizlik yapılır. Ama evde olan kadınlar genelde sıkıntıdan temizlik yapıyor özellikle çocuklu evlerde daha sık temizlik olması gerekir çünkü dağılıyor etraf çok çabuk. 🌸
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Konunun dışında ama şunu anlatmak isterim, Türk kadınlarının omuzlarında çok fazla yük var. Evliyse eşi çocuğu eşinin ailesi çevre vs. Çok fazla kişi var etrafında ve sinir stres sahibi olmamak elde değil. Biliyorsunuz ki bir çift evlendiği zaman ailelerde evleniyor bu yüzden aileler arasında tartışmalar çıkabiliyor bu da çiftleri etkiliyor tabii. Erkek sabah işe gider akşam gelir kafasını dağıtacak olaylar olur çevresinde fakat kadın çalışmıyor ve bütün gün evdeyse bu ailevi sorunlarını sürekli düşünüyor kafasında gereğinden fazla düşünüyor bu da onu sürekli temizlik yapmaya itiyor. Bi zamanlar benim de aynı durumdan olmuştu. Sorunlarımı kafamda gereğinden fazla büyüttüm ve sürekli evde olduğum için düşüncelerimi temizlikle attım atmaya çalıştım. Zor zamanlardı. Nasıl bi bağlama yaptım bilmiyorum ama kesinlikle anlattıklarımın arasında ilişki var.
Bu evini, çevreni ne kadar temiz tuttuğuna bağlı. Herkes bütün evin odalarını dağıtmıyor sonuçta. İnsanın sürekli durduğu odalar bellidir. Onlar dışındakiler temiz kaldığı sürece çok fazla temizlik yapılmasına göre yok.
Arkadaşla evde kalırken haftada dönüşümlü 2 sefer temizlik yapıyorduk 3. gün oysa 4. gün ben gini bölüştük zamanı sanırım biraz pissin. 😂 Ama çocuklu bir ev ise yapacak bir şey yok toparlanmaz haftada bir normal olabilir.
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
64
Cevap
32
Cevap
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Turk kadininin oldum olasi bu temizlik merakini anlamis degilim. Ustelik o kadar kimyasala maruz kalmak, o kimyasallarin kokusunu solumak kalmak saglik açısından da tehlikeli. Ama bu biraz da toplumsal bir sorun.
Eve gelen bazi kadin misafirler, kaynana, gorumce, elti. Bu kiz temiz mi diye ortaligi gözleriyle yiyorlar. Oranin buranin tozuna parmak atıp bakanda var. Sonra o evin sahibinin dedikodusunu yapiyorlar. Evi toz icindeydi, kil tüy vardi, boyle kadın mi olur, kocasına yazik, ne pis pasakli kadin diye. Kadin temiz degilse erkek anneleri ogluna layik dahi görmez mesela. Bizim millet kendiyle değil hep baskalariyla ilgilenir ve açık arar. Bu sorunlardan dolayi temizlik hastamız cok.
Bunlar ikiye ayrılıyor. Temizligi gercekten sevenler, temizligi terapi olarak gorenler, diger kesimde arkamdan konuşmasınlar, pasakli kadin demesinler diye zorunlu temizlik yapanlar. Yani bu orana şaşmamak gerek. Bu ulkenin insanlariyla yaşamak zor. Bu ulkede kadin olmak zor. Kadinsan erkeklerden de destek gormezsin, kendi hemcinslerinden de. Daha cok kuyunu kazarlar, açığını ararlar. Bu ulkedeysen kadinsan her konuda mukemmel olman gerekir. Yemekte, temizlikte baska seylerde. Beceriksiz asla olamazsin. Eğer bu islerden anlamiyorsan, bilmiyorsan eksik kadınsındir.
O ne saçma şey ya hastalık resmen haftada 7 kere temizlik. O zaman o evde hiç oturma daha iyi yani. Temizlik yapmak için mi yaşıyorlarmış? Ha bazen dipköşe temizliklik olur 1 2 günden bile fazla sürebilir onlara lafım yok da, o da ayda yılda bir olur. Haftada bir en uygun olanı bence.
Haftada 1 kez temizlik yapsam hastaneye kaldirirlar beni. İsten gelince ilk isim temizlik yapmak
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Bende her gün temizlik yapıyorum ama benim temizliğim her gün camları silmek kapıları silmek, koltukları silmek VS vs değil. Her gün ev toparlanır, tüp felan silinir, 2 günde bir ev süpürülür silinir o yani. Her gün dip köşe yapanlara kolay gelsin vallaha. Çıkılmaz ki işinden. Her hafta sonundaki temizlikte bile hepsini aynı anda yapmıyorum şahsen. Bunu da itiraf etmeliyim.
Türk Kadınları temizlik hastası. Kendilerine zarar verircesine çamaşır suyu meraklısı. Temizlik yapmak için baştan o işin stresine girip, sonra sinirli sinirli yapıyorlar. Bende yapıyorum evimi, hiç öyle değilim. Çok yazık.
Herkesin evine göre değişir. Biz beş kişiyiz ve en küçük ben olmama rağmen her gün temizlik yapıyoruz. Yani bu kir bu pasak nereden geliyor gökten mi yağıyor anlamadım ki. Hele bir de siz çocuklu aileleri düşünün Allah sabır versin.
Bence bunun sebeplerinden biri çalışan kadınların az olması. Özellikle evli kadınlarımızın çoğu bütün gün evde bu yüzden kendilerini temizliğe verdiklerini düsünüyorum.
Haftada bir temizlikten kasıt ne acaba. Haftada bir mi yemek yeniyo evde veya haftada bir mi duş alınıyo wc kullanılıyo üst baş değişiyo.. Ha bir de evde evciliniz varsa dur bi haftaya kdr mama yeme tüy dökme falan mı demek gerekiyor.. Günlük temizlik diye bişi var. İhtiyaca göredir bu. Yalnız yaşayıp yatmadan yatmaya eve gelen biriyle iki çocuklu 7/24 kullanımda olan, ha bir de misafiri geleni gideni olan evi bir tutamazsınız.
Haftada bir kez temizlik mi olur dedim.. O evin içinde sanırım yaşayamam..
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Temizlik için robot aldım iki günde bir temizliyor onun dışında evi pis görmedikçe ben de el atmıyorum genel olarak fazla kirli olmuyor zaten. Her gün temizlik biraz fazla bence. Ama tek yaşıyorum tabi kalabalık aileler için belki normaldir.
Yokya saçmalıyorsun evlenince hadi neyse anlarım da bekarsan farketmez nasıl kendini rahat hissediyorsan
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bunun nedeni senin tek ya da az kişiyle kalman. Standart bir ailede min 2-3-4-5 çocuk olabiliyor haliyle ortalık coşuyor. Yani insan sayısı ve yaşları önemli. Bulunulan yer önemli. bazı şehirlerin havası full toz vs. barındırıyor.
Ben her gün temizlik yaparım evimde. 7 gün ne dmeek ya 🤦♀️
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Degilsin venim annem mesela iki gunde bir gelip odami supuruyo neymis toz varmis Geliyi dolabimi siliyo sonrada aksam cok yoruldum diyiyo e gereksiz temizlik yaparsan yorulursun tabi
Temizlik algısına göre değişir misla ben hergun süpürüp silerim evi tuvaleti banyoyu yıkarım 15 günde bir cam kapı silinir mobilyalar 3 günde toz oluyor onlarida 3 günde bir silerim ama komşumuz haftada 1 cam siler hergun kapı dolap siler yani
temizlik ypmazsan yaada az yaparsan olay şu kaşıntı hastalığına kapılırsın zaten şu an vücudunda kaşıntılar vardır doktora gidersin egzema der onun sebebi temizlik yapmamak toz içinde yaşamak ne fes darlığı hastalıklarını demiyorum bile