Yemek masasını glitter ve epoksi ile kaplayıp parlak granit gibi bi desen vermek istiyorum ama masanın maliyetinden fazlasına denk geliyo epoksi kaplama. 3-4 kg gerekir diyo internette, neredeyse bikaç bin tl demek bu da. Yerine kullanabileceğim başka bir reçine vs var mı?
Epoksi reçine çok pahalı. Yerine ne kullanabilirim?
Bu malzeme tekne yapımında ve tamiratında da çok kullanılır. Maalesef dolarla birlikte bunların fiyatları uçtu gitti. Polyester veya Vinilester var birde. Fiyat olarak çok farkedeceğini düşmüyorrum ama.
1
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Jelkot diye bişey buldum o daha ucuz. Glitterla karıştırıp aynı şekilde uygulayabilir miyim ki?
Jelkot dediğin de fiber yatların en dış yüzeyidir ve aslında bi tür boyadır. Koruyuculuğu yüksek bir boya. Elyaf ve epoksi kat kat yatırılıp teknenin formu oluşturulur en üst katında da jelkot uygulanır ve genelde beyazdır. Şeffafını görmedim hiç. Bir zaman bu tekne sektörüne girmeyi çok düşünmüş ondan biliyorum, her şey pahalılaşınca hayal oldu.
Sende benim gibisin sanırım. Kendin bir şeyler yapmayı seviyorsun. Hem ucuza gelir hemde kendi emeğimle yapıp el becerisi hobisi gibi daha anlamlı olur diyorsun. Ama maalesef bu ürünlerdeki pahalılık tekne sektörü de olmak üzre bir çok yere vurdu. Ben kendime bir tekne yapmayı düşünüyordum 2 yıl içerisinde her şeyin fiyatı öyle bir uçtu ki acayip zorlaştı. Hammadde, iç donanım, dış donanım, motor, yelken, kromlar, metaller, ahşap kontralar. Haricen marina ve bakım maliyetleri her şey katlanarak uçtu. Zor dönemdeyiz, hobilere bile ulaşamaz olduk.
Öyle deme ama hanımefendi. Tamam bir çok şey hazır almaya göre daha pahalıya gelebilir ama el emeğinin yeri başka oluyor ama. Bu pahalıya geliyorsa uyguna gelecek başka şeyler de yapabilirsiniz tabi 🙂
zor bir soru ama ceviz ağacı bir masayı vernikle muhteşem yapabilirsin
0
6 Yorumla
Soran
+1 yıl
Rengini değiştirmek istiyorum. Yanlış ve defolu göndermişler iade etmeye üşendik. Siyah granit istemiştim ama o da çok pahalı. Epoksiyle yapmak aynı paraya geliyo ne anladım o zaman bu işten. Eskiden de bu kadar pahalı mıydı bu reçine?