Bu kadar detay, onemli mi?

Ev arkadaslarimdan bu konuda rahatsizlik hissettigim icin ayri bir eve ciktim. Yani bana evi pislendikce temizlemek, bulasiklari soyle bir pirille sungerle yikayip koymak, evi arada bir supurup viledalamak, asiri tozlanan yerleri spreyli temizleyiciyle silmek yeterli geliyor. Ama onlar yetmez, bulasiklari camasir suyuna basarak yika, tozlanan seyleri silme banyoda hortumla yika, hali kilimleri supurup silme balkonda her hafta silkeleyip fircala, her bulasik yikadiginda lavaboyu da camasir suyuyla yika diyorlar ama bu kadar fazla zaman ayirmak bana sacma ve cilala-parlat yapmak gibi geliyor. Bu gune dek hep boyle yaptim ve yilda bir iki nezle olmak haric hic hasta falan da olmadim. Bu kadar hijyeik olmaya ayiracagim vakitte kendime zaman ayirmak daha mantikli geliyor. Ev daginik ya da pis degilse bence yeter yani her seyi devamli parlatmak camasir suyuna basmak halilari her hafta silkelemek fircalamak cok luzumsuz geliyor. Bu kadar zaman ayirmak luzumlu mu sizce? 3 saat bu kadar sey yapmaktansa 1, 5 saat benim dedigim gibi yapip kalan 1,5 saatte tiyatroya gidiyorum bence boylesi yeter her gun saatlerce temizlik mi yapilir tek izin gunumde de kilim mi silkeliyim 3 saat
Bu kadar detay, onemli mi?