Kabarık gelen faturaları düşürmek için ne gibi önlemler alınabilir?

Dikkatli kullanım şart elektrik su ve doğalgaz. Dikkatli kullanılıdıgında çok ciddi anlamda tasarrufu mümkün olan seyler
4 kişilik aileyiz 103 tel geldi son elektrik su 49 geldi.
Merkezi sistem ısıtma kullandıgımız için kombi ve ocakta soğalgaz aylık 25-30 tl civarında ancak su var.
Mesela 1 insan 15 litre su ile banyo yapar ve 10 dakikada temizlenip çıkabilir ya da banyo keyfi denen bir icat çıkarttılar 80-90 litre su ile yıkanırsın 45 dakika kalırsın banyo da su, elektrik ve doğalgaz daha cok harcanır.
Binanızın konumu da önemli güneş ne kadar sağlıklı giriyor evinize.
Binada mantolama yapılmış mı?
Gün ışığını doğru kullanıp gereksiz olan her düğme kapatılmalı.

Peteklerin içinin ve dışının temiz olması ısı kaybını azaltır.
Bu ve bunun gibi küçük dokunuşlarla yüzde 20-25 tasarruf mümkün.
Selam gadası 🙃
Bunun için yapılacak pek bir şey yok gadası. Çünkü bizler her zaman tasarruf modunda yakıyoruz. Ama gelen zamlar bizlerin yapmış olduğu tasarrufu gözardı ediyor. Devletin aldığı kdv bile bayağı farkediyor. Yapılacak en güzel şey battaniye içinde sarılıp oturmak olacaktır.
#gadası

Ya ben her ne kadar kabarik gelirse gelsin Isidan asla tasarruf yapamiyorum yapmam Soguk bi odada oturamam Baska bi konuda tasarruf yaparim belli ama dogalgazda asla yapamiyorym
Ve evimin 3 yil once herseyi yenilendi
Anladim canim ☺️ Gel beklerim her zaman icin.. 3 yil once bizim evlerde isole edildi ve cam vercevelee degisti Kombi degisti Eskiye nazaran Simdi daha iyi isiniyor bu bir gercek
Tesekkur ederim ins 🌺 😘
Cevap
2Cevap
Evim giriş katta
Yalıtım yok ve ev buz gibi
Hiç. Bir şey yapamıyorum maalesef. En son peteklerin arkasına köpük benzeri bir malzeme varmış ondan alıcam işe yarar mı bilemiyorum.
Zemin katlar şanssız bu konuda
Yüksek giriş değil, değil mi?
Dediğini şey;
www.malzemegetir.com/.../...vhas%C4%B1-800x636.jpg
Evet resimdeki. Bilmem işe yarar mı
Yerlere bir faydası olmaz diye düşünüyorum. Yüksek giriş değilse ve altta daire yoksa en çok oturduğun kalktığın yerlere, yerden ısıtma yapabilirsin.
Bu petek izalasyon lehvası, petek den çıkan ısı, duvarı ısıtmasın diye yapılmış bir şey..
Arkası hatta cam yünü var önü de aliminyum levha..
Levha sayesinde petekten gelen ısı duvardan çok eve gidiyor..
Çok faydalı aslında, bir ara benim de aklımdaydı :)
Altta daire yok evet.
Bir alıp deneyeceğiz artık
İyi bir ısı yalıtımı şart. Mümkünse evinizi ahşap yaptırın beton binalara göre kat kat daha iyidir.
Kapı altları için sünger konulabilir.
Isı yalıtımı kesinlikle olmalı
Saate bal dökün
başımızdakileri postalamak
Duvar yalıtımı, iyi kalın camlar, panjur
Battaniye time
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?