Evimde holde ve mutfaktaki petekleri kapatmayı düşünüyorum. Ancak bunun kombiye, dolaşıma ve ısınmaya olumsuz bir etkisi olur mu? Ya da sadece kısmak mı gerekir?

Selam gadası 🙃
Genelde tasarruf yapmak için bu tarz petek kapatma durumunu çok yapan insan var gadası. Ama şöyle de bir durum söz konusudur. Kapatılan yerlerin soğuk olacağını unutmamak gerekiyor. O soğuk olan yerlerin sıcak olan yerlere etkisini göz önünde bulundurmak gerekiyor. Soğuk kısımlar sıcak kısımları eğer ki etkilerse kapatmak bir işe yaramaz. Kombi belli bir ayarda kapatmadan durursa evin sıcaklığı korunmuş olur. Sıcak su daima sıcak kaldığı için ekstra yakıt harcama söz konusu olmaz.
#gadası
Makine mühendisiyim ve 2006 dan bu yana mekanik tesisat sektöründe çalışıyorum ;)
* Evinizde bazı odalardaki (genelde kullanılmayan odalar) radyatörleri kapatmak size tasarruf anlamında bişi katmaz.. özellikle koridordan gelecek soğuk hava diğer ısıtmaya çalıştığınız mahallerin sıcaklığını düşürecektir.. evinizi bir bütün olarak düşünmelisiniz.
* Tasarruf için oda termostatı öneriyorum. Bunu kullanırken kombi ısıtma suyu derecesi 55-60 derece , oda termostatınızda 21-22 derece olarak ayarlamalısınız.. Geceleri biraz daha serin ortamda uyumak sizi rahatsız etmiyorsa oda termostatınızı programlayıp yatma saatiniz ile kalkış saatiniz arasını 20 dereceye düşürebilirsiniz..
çok teşekkürler.
salonumda termostat var. 21 derceye ayarlı. kombi üzerinde ayarları değiştireyim o zaman.
ısı yalıtımı çok zor. ne bina dışında bir yalıtım var ne evde. üst katımadaiklerde yazlıktalar.
tamamdır ölçümü de yaparım.
sağolun tekrar
Uzman değilim. Ne kadar Petek az yanarsa Kombi daha az enerji harcar, sürekli ısıtmak için, ısıyı sabit tutmak için çalışmaz. Su ev içinde ve sistemde daha az dolaşacak. Kombiyi rahatlatır.
Sadece Kapalı petek alanları serin olur. Bu da sizin tercihiniz. Birde Açık olan petekler yani odaların kapıları kapalı tutulmalı ki, oda ısısı düşmesin, ani değişime girmesin. Isı ne kadar oda da sabit kalırsa Kombi daha az çalışır ve tasarruf sağlar
Kullanılmayan odaların peteklerinin kapatılması herhangi bir zararı yok yanlız petek temizliği açmadan yapılması daha sağlıklı bir ısınma sağlar
geçen sene temizletmiştim her sene gerekli mi?
Gerekmez
Cevap
6Cevap
Olmaz, ama şu şekil minimum 2 ya da 3 petek açık olmak koşulu ile tasarruf elde edersin 2 ya da 1 petek açmak dolaşımı zorlaştıracağından kombi deposunda basınca ve arızaya neden olur diğeri ise petekleri kısma olayı reglaj ayarı denen şey ise kombiye en yakın peteği ençok kısarsan ve kombiye en uzak peteği tam açarsan kombiye en uzak olan peteği ısısını arttırmış olursun buda tasarrufa olumlu yansır
Bunu bende düşündüm ama işin içindekiler teknik olarak tasarruf sağlamaz diyor. Bunun yerine önerim merkezi ısıtma değilse kombinizin derecesini düşürmek örnek 65 derecedeyse 55 'e indirmek daha çok tasarruf sağlıyormuş.
Ben de araştırdım sanırım kapalı petekler kombinin ssitemini de bozabiliyormuş dolaşımla alakalı sıkıntı çıkartıp. Teşekkürler
Bende kapatamıyorum. Çünkü soguyan evi ısıtmak için daha çok enerji harcıyor kombi. Yani tasarruf yapalım derken tam tersini yapıyoruz. Zaten peteklerde ona göre konuyor odalara. Bi hesabı var yani.
Elbette olur aynı katta başka bölgelerde kalorifer yandığı sürece ısıtmak için daha çok yanacaktır size bir tasarruf sağlamamakla beraber ısı dağılımını bozacaktır.. Mesela bizim evimiz 4 katlı ve en üst kata bir misafir kalmaya gelmedikçe petekler açılmaz aynı katta tamamı kapalı ise bu tasarruf sağlar
Balkonlar olabilir ama ev içerisinde petek kapatmak ne yazık ki olumsuz etkiye sebep.
Bende hepsi full yanıyor ama pek bir etkisi olduğunu düşünmüyorum kapatmanin👍
hayır olduğunu sanmıyorum🌺💫💭👼
Olmaz, ben doğalgazı acmiyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?