Günden güne gelen zamlar da işin cabası..
Peki siz, günlük yaşantınızda ve evinizde, su ve elektrik tasarrufu için neler yapıyorsunuz?

Su ve enerji tasarrufu konusunda aşırı hassas birisiyim ihtiyacımdan bir fazlasını kullanmayı asla kabul etmiyorum elektrik faturası ortalamam 100 lira su faturası 50 60 lira bandında ve kesinlikle cimrilik yapmıyorum tüm İhtiyaçlarımı karşılıyor hiçbir şekilde ihtiyaçlarından geri kalmıyorum Sadece doğru kullanıyorum hem cebime hem de dünyaya böyle bir iyilik yapmak beni mutlu ediyor
Elektrigi dusunerek yakiyoruz. Fazlaca lamba kullanmam zaten ama su icin oldukca fazla tasarruf uyguluyorum.
Yikadigim ot sebze vb sularini biriktirip suzup bunu yer kovasinda kullaniyorum. Buna mataradaki sular da dahil.
Bulasik makinasina %90 kirli koyuyorum. Bir minik kaseye su koyup bulasiklari siyirmak yontemiyle makinaya koyuyorum.
Camasir makinasi full dolmadan calistirmiyorum ve kisa programi tercih ediyorum.
Banyoda cok fazla zaman gecirmiyorum. Mesela sicak su gelene kadar suyu kovaya koyup bunu da wc vb icin degerlendiriyorum.
Sifona sonuna kadar basip bir cis icin 10 lt su harcamiyorum.😁
Cunku su gercekten kiymetli ve azaliyor. Cok zorda kalacagimiz gunler 10 sene icinde onumuze gelecek. Bunu ogrenmeliyiz.
Tesekkurler 🙏💙
Eig icin tesekkurler 💙🙏
Beyaz esya alirken cok dikkat ederim.. Biraz fazla veririm ama en ekonomik olanini aliyorum.. Gunluk yasantimda elimden geldigi kadar su ve Elektirigi ihtiyacim oldugu kadar kullanmaya dikkat ederim..
😀🙈
Gereksiz fişleri prizde tutmuyorum öncelikle :) Odalardan çıkarken mutlaka ışıkları kapatıyorum. Suyu da idareli kullanmaya çalışıyorum. bulaşıkları akan sudan geçirmiyorum. Bir leğen su yapıp o sudan geçiriyorum sonrasında da makineye atıyorum. Bu şekilde daha tasarruflu oluyor.
Cevap
0Cevap
Kızlardan En İyi Cevap seçilmiş, ancak hala cevabını paylaşarak katkıda bulunabilirsin.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?