Bayramlar hala sizi heyecanlandırır mı, yoksa sıradan mı? Sevdiklerimizi birer birer kaybedince bayramlar da sıradan gelmeye başlıyor sanırım. İnsan hep o kalabalık ev ahalini arıyor... Bayramların hangi yönü hoşunuza gider?
Bayramlar hala sizi heyecanlandırır mı, yoksa sıradan mı?
Şimdilerde bayram falan umursayan yok, Kurban Bayramı'ni bile mangal partisi yapmak için kullananlar var; koyun veya dana kesmek, aslen fakirlere dağıtılmak için yapılması gereken bir olay.
Günümuzde bazi insanlarca, komşular arasında değiş tokuş ya da et stoğu için kullanılıyor.
Kucükken bayramı gunler oncesinden şafak sayarak beklerdim, bayram günü sabah 6 da uyanır kahvaltı ederdik ailece, sonra bayram harçlığı heyrcanı sarardı. akrabalara gider, akrabalar bize gelirdi. dolu dolu yaşardık bayramı.
Bu saydiklarımın hiç biri artık yok. ne akrabalara giderim, ne akrabalar gelir, harclik derdi yok, heyecan yok. hiç birsey yok. zaten toplum. olarak bayramı öldürdük. bayram dedin mi, millet bodrum, antalya tatile gider.. yani kültürrl bir değeri kalmadı bayramların.
Bayramlar çocukluğumla birlikte öldü benim için. Artık kapılara şeker toplayan çocuklar bile gelmiyor. Komşular et dağıtmak için yarışırken şimdi kimse kapımızı bile çalmıyor. Samimiyetsiz bayram mesajlarından da nefret ediyorum. O yüzden artık benim için bayramlar yok.
Geçen sene de zaten baya buruk kırık bir bayramda ama bu seni zaten kendi ülkemde de olmadığım kimseye yakın olmadığım için bayram aslında benim için bayram değildi yani sıradan bir günden hiç farkı yoktu
Eskiden sevmezdim bir sürü insan gelirdi şimdi pandemi den dolayi herkes evinde evlilik iş okul soran saçma sapan akrabalar yok bu pandeminin tek iyi yanı olabilir umarım alışkanlık olur tüm bayramlar pandemi sonrası da böyle geçer
Siradan gelior artik eskiden herkes kurban keserdi simdi kimse kurban kesmeyi birak kasaptan evine et alicak ailesini cocugunu mutlu edecek durumu yok yani bayramlarda artik luks oldu zengin lerin bayrami oldu gariban ise aksma evime ekmek alabilcekmiyim derdinne dustu oyuzden bayramlar artik siradan birgun gbi goruorum
Benim için sıradan bir günden farkı yok. Zaten devir değişti, eski bayramlar da kalmadı bahsetttikleri gibi. Yani heyecanlandıracak bir şey de yok ortada.