Sizce Dünya nasıl yok olacak? İlla ki Dünya'nın bir sonu olacak. Bilim insanları bununla ilgili teorilerde bulunuyorlar. Örneğin; Dünya'nın çekirdeği soğuyacak, Güneş ölmeye başlayacak, Dünya ölümcül yörüngeye sürüklenecek, Dünya başka bir gezegenle çarpışacak, Dünya asteroid yağmuruna tutulacak, Dünya kara deliğin içine çekilecek, Dünya ışın patlamasına maruz kalacak gibi... Sizce Dünya'yı nasıl bir son bekliyor? Sonu kendi kendine mi gelecek, yoksa buna insanlar mı sebep olacak?
Teoman'ın şarkı sözünü anımsattı sorduğun soru, biraz alakasız olabilir: "Herkes dedi merak içinde, ölümden sonra hayat var mı diye? Boşuna düşünürler, sanki hayat varmış gibi ölümden önce..."
Büyük Patlama Teorisine göre Evren'in tahmini yaşı 14 milyar yıldır. Bu aslında bir teoride değildir, bilim dünyası tarafından kesin bir şekilde kabul edilen bir görüştür. Bu patlamayla birlikte durmadan genişleyen Evrenin genişlemesi duracaktır. Ve kendi içine doğru bir kapanma yaşanması gerçekleşecektir. Varolan her şey enerjiden oluşuyor, yıldızlar doğar ve ölür tıpkı insanlar gibi. Güneşin de bir gün enerjisi bitecek, evrenin genişlemesi de duracak. Tamamen kaotik bir durum oluşacak, zaten Evren o kadar düzen ve ahenk içinde de değildir. Aksine anlaşılması güç, karışık bir yapıdadır.
İnançlı biriyim kıyamete inanırım fakat herşeyde olduğu gibi bununda bir sebebi olacaktır elbette. Güneşin yok olma, yok olma safhasında dünyayı da içine alacak derecede büyümesi vs. uzmanlara göre daha milyar yıl var. Ozon tabakasındaki deliğin büyümesi, küresel ısınma, buzulların erimesi, kuraklık kıtlık vs. insanları bitirir dünyayı değil. İnancıma göre dünya da yok olacak kıyamette. Yani bu da uymuyor. İnsan hataları dünyayı bitirebilir ama kainat devam eder sebep bu da olamaz. En mantıklı teori her galaksinin merkezinde bulanan devasa kara delikler tarafından çekilerek yok olmak sanırım.
Benim daha fantastik bir düşüncem var :D Şimdi dünya büyük bir hızlı dönüyor dimi öyle yavaş falan değil belgesellerde gördüğümüz gibi. Hızla dönen dünya birdenbire zıng diye dursa ne olur? fizik kuralı hızla dönen bir şeyi aniden durdurursanız o hızla üzerindeki her şey fırlar. İnsanlar, binalar, hayvanlar, dağlar, okyanuslar :D
Güneşimizin soğumasına milyonlarca yıl var. Bir ihtimal büyük göktaşı olabilir. Fakat bene dünyamız kendi intikamını alacak. Hem de en acımasız şekilde..
Dünya bizim onun üzerinde olduğumuzun bile farkında değil. Bir aslanın ceylanı avlamasına vahsilik diyenlerimiz çıkıyor. kime göre? Yeri geliyor kuraklık, yangın, sel deprem, taşkınlarla milyonlarca canlı yok oluyor ve bu yer kürenin umrunda mı zannediyorsunuz? Evde bebek var yangın fizik kurallarına aykırı davranayım; bebekte çok tatlıymış söneyim demiyor. dünyaya Merkür, mars, Neptün, Plüton, Uranüs, Venüs ve bunların uydularıdan ve hatta plütonunmusu ufak gezegenimsilerden sekip dünya yaşamını yok edebilecek bir gök cismi olabileceğini zannetmiyorum. Gelenlerde atmosferde yanıp parçalanıyor. Bence insanlar yok olur lakin dünya yolculuğuna devam eder
Dünya yok olmadan önce uygarlıklar yok olacak, Atlantis ve Lemurya gibi. Aydınlanma olacak ve bunun sayesinde yüksek bilime sahip olacağız. İnsanlık bu bilgiyi her zamanki gibi yok etmek için kullanacak. Aynı zamanda ışık hızını kullanmayı öğrenip uzay yolculukları da başlayacak, insan ömrü çok uzayacak. Güneş cüceye dönüşmeden önce çok vaktimiz var.
Dünya kendi ekseni etrafında 1600 km hızla, güneşin etrafında 108.000 km hızla dönen. Yaz aylarında 5 milyon km güneşe yaklaşır kışın uzaklaşın eliptik bir yörüngede bunu sürekli tekrarlayan evimizin. Karanlık ve derin uzayda Küçük mavi kum tanesinin sonu ; çekirdeği 4,5 milyar yıldır sönmeden yanıyor ama sonu onunla alakalı. 🖖
Dünya eğer insanı yok etmezse insan yüzünden yok olacak. Sebebi de atmosferin yok olması olacak. Bu sebeple çekirdeğin soğuyacağı teorilerinin aksine aşırı ısınarak patlayacak ve yer küre dağılarak toz bulutu haline gelecek.
Genelde toplumlar uçurumun dibine geldiğinde evrim geçirir ya da bir üst seviye medeniyet haline gelir insanların olacağını sanmıyorum güneş ölmeye başlayacak süpernova haline gelip patlayacak
Ben dunyanin yok olacagina inanmiyorum evet insanlarin hayvanlarin doganin vs bi sonu var ama dunya nin yok olcagina inanmiyorum keske olsa illa yok olacaksa 5 milyon 10 milyon sene sonra anca
Dünya bence vefat etmekte olan bir anaya bizler de onun çevresinde toplanmış çoğu çok pişman fakat yaşarken anasına çok zulmetmis evlatlarına benziyoruz... Bizlere uygun bir son sözü olacaktır...
Güneşin ölmesi teori değil kozmolojik bir gerçek değil midir? Nükleer füzyon yapan güneşin de her yıldiz gibi ömrü var 4 milyar falan daha güneşin ölmesi demek dünyanın da sonu demek zaten