Çiçek yetiştirmek istiyorum bu konuda çok tecrübesizim. Ne alsam kurutmam?
Cevabın nedir?
Cevapla
Çok Süper Cevap
- Gizli Üye(36-45)+1 yıl
Bitkiler, evin dekorasyonuna bambaşka bir hava katar. Bakımı konusunda endişeli iseniz kolay bakılan, birçok koşula dayanıklı bitkiler tercih etmenizi tavsiye ederim.
Bakımı kolay iç mekan / gölgeli bölge bitkileri
Para ağacı (Yeşim bitkisi) : Yaprakları oldukça gösterişli, etli ve parlaktır. Güneş gören bir yere koymanız yeterli. Çok fazla su istemez. Toprağı nemli olsa kafidir.
Paşa kılıcı : Yaprakları serttir. Olumsuz şartlara dayanıklıdır. Az su ister. Ayrıca hava temizleme özelliği vardır. Gündüz depoladığı oksijeni, geceleri serbest bırakır ve evin havasını yeniler.
Deve tabanı : Sosyal medyada sık sık denk gelmiş olabilirsiniz. Parlak kalp şeklinde yaprakları vardır. Bu bitki az sulama ister ve ışık koşullarına uyum sağlar.
Kaktüs / Sukulent : Bu bitki çeşitleri suyu pek sevmez. Bu konuda rahat olabilirsiniz. Evinizde küçük bir alan bile olsa güzellik katacaktır.
Kurdele çiçeği, Zamioculcas, Patos sarmaşığı, Telgraf çiçeği, Aşk merdiveni gibi dolaylı Güneş ışığı varlığında da kolayca gelişme gösteren bitkileri tercih edebilirsiniz.Bakımı kolay balkon çiçekleri
Görsel şölen sayesinde balkonları adeta bahçeye çeviren bitkilerin, kolay gelişen türden ve her havaya uyumlu olması gerekir.
Hercai menekşe : Toprak seçimi humuslu, doğal ya da hafif asitli türden olmalıdır.
Karanfil : Derin saksılarda, farklı bitkilerle yan yana da gelişebilir.
Petunya : Gün ışığını çok sever, ama suyu pek sevmez.
Lavanta : Kireçli toprağı çok sever. Soğuğu sevmez.
Sardunya, Kalanchoe, Afrika menekşesi, Cam güzeli, Barış çiçeği, Nergis, Atatürk çiçeği de 4 mevsim çiçek açan gösterişli bitkilerdendir.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
9
Cevap
10Cevap
- +1 yıl
Onu Sevmeyen mi Var: Papatya
Bahçelerde olduğu gibi balkon saksıları içerisinde de çok hoş duran papatyalar, alana samimi bir hava katıyor. Fakat papatya saksısını seçme aşaması ve sonrasında sulama konusuna dikkat etmek oldukça önemli.
Altı delikli, fazla suyu atabilen saksılar seçmek, papatyanızın köklerinin kurumasını engelleyebilir.
Kurumuş yaprakları ve güçsüz dalları kesmek, çiçeğinizin daha güçlü bir şekilde büyümesini sağlayabilir.
Papatyayı ne zaman sulamanız gerektiği konusunda toprağın kuruluğu size fikir verebilir. Toprak kuruduğunda (yaklaşık 2-3 günde bir) papatyanızı sulayabilirsiniz.
Renkli Bir Alanın En Büyük Doğal Yardımcısı: Begonvil
Mor, pembe, beyaz, kırmızı… Rengârenk bir balkon yaratma konusunda yanınızda olan begonvilin saksısını değiştirirken sulamasını yaparken bazı noktalara dikkat etmeniz gerek.
Begonvilin saksısını değiştirirken kökleri sarsmamaya dikkat etmelisiniz. Dilerseniz sizin için aşağıya bıraktığımız “Çiçeklerde Saksı ve Toprak Değişimi” videomuzu izleyerek, saksı değişiminin püf noktalarını öğrenebilirsiniz.
Gövdesi kalınlaştıkça bitkinin dal sayısı çoğalır fakat bu çiçeklerin azalmasına neden olabilir. Bu nedenle yaşlı dalları kesmelisiniz.
Fazla sulama da begonvilin çiçeklerinin azalmasına neden olur. Bu nedenle toprak kuruluğu doğrultusunda sulama yapmalısınız.
Açık Balkonlar İçin Uygun: Vinca
Aşırı soğuk ve sıcaklara, yarı gölge alanlara ve hatta susuzluğa direnci yüksek olan bu çiçeğe hava şartlarından daha fazla etkilenen balkonlarda yer verebilirsiniz. Yani vinca kışa dayanıklı balkon çiçeklerinden biri.
Sulama için net bir zaman aralığı olmasa da toprağının nemli olmasına özen göstermelisiniz.00 Yorumla Bu sana bağlı çiçeğin dayanıklı olması bakiminkolay olması değildir lakin kauçuk dayanıklıdır sardunya ortanca vs bunlardır ama bunlarda bile bakım ilgi gerektirir
00 Yorumla- +1 yıl
Çiçekçiye git anlat bu şekilde bir şey istiyorum onlar söyler sana
00 Yorumla - +1 yıl
Bizim evimizde fazlaca kaktüs var... Fazla su istemediğinden mi bilmiyorum ama haddinden fazla kaktüsümüz var
00 Yorumla - +1 yıl
Kaynana Dili kesin al bak bundan tam bana göre çiçek 1 ay bakmıyorum bile bir bakmışım hâla uzuyor fbdnjd
00 Yorumla - +1 yıl
ya cicekciden güneşe ihtiyac duymayan cicek aldim adi feslegenmis 1 gun sonra oldu ya
00 Yorumla - +1 yıl
Peygamber kılıcı diye bir çiçek türü var bakımı basit ve güzel bir çiçek onere bilirim
00 Yorumla - +1 yıl
Küpe çiçeği, begonya, menekşe, fesleğen, kaktüs
00 Yorumla - +1 yıl
Plastik yapay çiçek 😂😂
02 Yorumla- +1 yıl
Ü İÜ
- +1 yıl
Skulent çiçek
00 Yorumla Nergis galiba
Kokusu da harika oluyor00 Yorumla- +1 yıl
Kaktüs öneririm sevmiyorsanız sarmaşık öneririm
00 Yorumla - Gizli Üye(25-29)+1 yıl
Çöl kaktüsü 🌵
00 Yorumla - +1 yıl
En kolayı kaktüs
00 Yorumla - +1 yıl
kaktüs bence
00 Yorumla Begonvil
00 Yorumla- +1 yıl
Kaktüs
00 Yorumla menekşe bence
00 Yorumlakaktüs
00 Yorumla
Devamını Gör(14)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Merhabalar,
Bir bitki seçerken balkonunuz güneş görüyor mu, yarı gölge mi, hangi saatler arasında güneş alıyor, ortamın nem durumuna gibi faktörlere dikkat etmelisiniz. Unutmayın ki her bitki her iklimde yetismiyorlar. Size bir kaç bitki önereceğim.
1. Alisyum
Alisyum kokulu bir süs bitkisidir. Kolaylıkla bahçede balkonda saksı içerisinde yetiştirebilirsiniz. Zahmetsiz kendi kendine çoğalan ve yılın neredeyse çoğunda çiçek açarlar. Alisyum çiçeği bol güneşi sever o nedenle dış mekan veya balkon gibi güneşli alanlarda yetiştirmelisiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli husus çok fazla gübre verilmemelidir.
2. Mandevilla Çiçeği
Mandevilla zakumgiller ailesine mensuptur. Ana vatanı Amerika'dir. Mandevilla güneş alan ve serin esintili evlerde, balkonlarda veya bahçede yetişebilir. Öğlen kavurucu güneşinde perde arkasından güneş almalıdır. Doğrudan güneş alması yapraklarının sararmasına neden olacaktır. Mandevilla'nın yaprakları koyu yeşil, çiçekleri ise beyaz, sarı, açık pembe, koyu pembe, kırmızı ve bordo renkte boru şeklindedir. Çiçeklerinin iç kısmı ise sarı renktedir. Çiçekleri Mayıs ayında açar , Ekim ayına kadar çiçeklerini korurlar. Kışın don olayına karşı dirençsizdir. Çok fazla su istemezler. Toprak kurudukça su vermek yeterli olur ve çok hoş bir kokusu vardır.
3. Zinya (Kirli Hanım Çiçeği)
Halk arasında Kirli Hanım Çiçeği olarak bilinen zinyalar çok fazla bakıma ihtiyaç duymayan bir çiçekler. Kısmen veya doğrudan güneş görmelidir. Temmuz’dan Ekim’e kadar kırmızı, pembe, mor, sarı, turuncu ve beyaz renklerinde çiçek açar. Düzenli olarak su isterler.
Bitki Ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan