Amerikan mutfak pratik gibi gorünsede her zaman düzenli olmak zorunda aslında. Zira oturduğunuz yerde kalabalik bir tezgah görmek kimse istemez. Ayrı mutfak bu noktada daha kullanışlı oluyor.
Amerikan Mutfaklı ev mi yoksa klasik ayrı mutfaklı ev mi kullanışlıdır?
Bir evde ikisi de olmalı, neden? Amerikan mutfak, yemek hazırlayan, sunan, sofra toplayan kişinin de aile veya misafirle aynı ortamda bulunabilmesini, aynı zamanda birlikte vakit geçirebilmesini sağlıyor. Sadece ayrı mutfak olduğunda, kadınlar saatlerini genellikle minik, manzarasız, kuzeye bakan odacıklarda geçiriyorlar. Öte yandan açık mutfakta balık ve diğer deniz mahsülleri, kızartma gibi yemekler yapılırken salona kötü kokular sinebiliyor. Saçma gelebilir ama imkan varsa ikisi de olmalı. Bir de şikayetim olacak; standart mutfak tezgah boyları çok alçak. Kamburluk ve duruş bozukluğu yaratabiliyor. Hele yemek yapan erkekler için daha zor; belimiz ağrıyor. Bu konuyu yetkililere iletelim lütfen, olmuyor böyle:)
Daha dün ailecek konusu geçti.. Yurtdışında hep Amerikan mutfak vardı. Sebebi ise yemek yapma gibi bir kültür olmadığı için koku diye bir problem yok.. Yemek söyle en fazla microwave de ısıt ye.. Ülkemizde de son zamanlarda Amerikan mutfak yaygınlaşmaya başladı fakat yemek yapılan bir ortam veya aile için uygun olmadığı kanaatindeyim..
Amerikan mutfağı hoşuma gidiyor özellikle mini evlerde şöyle bir dezavantajı var evin içinde yemek kokusu olabilir ama ben deniz ürünleri tercih etmeyecegimden ağır bir koku olmaz diye düşünüyorum diğer yemekler bana rahatsızlık uyandırmaz aksine yemek kokusu aşırı hoşuma gidiyor evi ev yapıyor bence 😊✌🏻
Merhaba, Mutfak benim için ayrı olmalı ve kapısı olmalı. Amerikan mutfak sevmiyorum düzenden ziyade kendimi rahat hissetmiyorum hem yemek kokusu oluyor hem mutfağın yeri ayrı olmalı bana göre. Minimal küçük olsun ama ayrı olsun.
Amerikan mutfağı. Kendi evimize bakarken çok düşündük en son Amerikan mutfağına karar kıldık. Çok iyi oldu. Yemek yaparken ailemden kopmuyorum onlarla sohbet edebiliyorum mutfağa tek tıkılmamış oluyorum.