Benim 2 tane orkidem var 1 tanesi çok iyi 2 tane keiki verdi diğeri çiçek açıyordu hatta yeni bir dal daha oluştu ama 1 dalı kurumaya başladı internette budama yapın demişler yaptım ama halen kurumaya devam ediyor. Orkide bakımı hakkında bilgisi olan var mı nerede hata yapıyorum görmem gerek.
Güncellemeler
+1 yıl
...
Selam,
Eve aldığınız veya size hediye olarak gelen orkide en nadide çiçeklerden biridir. İyi bakıldığı takdirde uzun yıllar yaşayan güzelliğini gün geçtikçe koruyabilen bir çiçektir.
Orkide Bakımında Püf Noktalar
Toprak ve saksı seçimi
Su ihtiyacı
Orkideler çok nemli ortamları severler. Bu nedenle toprağının yani köklerinin asla kuru kalmaması gerekir. Orkideler için çeşme suyu asla kullanılmamalıdır saf su klorsuz su tercih etmelisiniz. Haftada 2 kez sulamanız yeterli olacaktır. Bulunduğunuz şehirdeki hava koşullarına göre de su ihtiyacı değişebilir. Bunun için saksınızdaki orkidenin köklerinin rengine dikkatlice bakmalısınız.
Işık - güneş ihtiyacı
Orkideler çok fazla güneş ışığını sevmezler, fazla güneş yapraklarının sararmasına neden olabilir. Orkideler doğrudan güneş ışığını sevmezler filtrelenmiş yani perde arkasından güneş alması daha uygun olur. Aydınlık ve havalandırılmış bir ortamda bakılmalıdır.
Gübre
Orkideleri düzenli aralıklarla sıvı gübreyle gübrelemeniz gerekir. Düzenli olarak gübrelenen orkidelerin çiçekleri ve yaprakları daha sağlıklı olacaktır.
Budama
Orkidelerin budanmasinin geldiğini saplarından anlayabilirsiniz. Sapları eğer kahverengi doğru dönmüşse eğer kahverengi olan kısımlarını steril bir bahçe makası ile yamuk bir şekilde kesmeniz gerekir. Eğer çoğaltma yapacaksanız saplari kahverengi dönmeden yeşilken kesip bu kısmı yeni bir orkide üretmek için çelik olarak kullanabilirsiniz.
Orkideler Hakkında Sıkça Sorulan Sorular
Orkidemin yaprakları kahverengi döndü
Bunun en büyük nedeni çok fazla güneş ışığına maruz kalmış demektir. Bitkinin yerini değiştirmek gerekir.
Orkide neden büyümüyor
Orkideler nemli ortamları severler. Nemli olmayan bir ortamda büyümüşse eğer ve yeterince güneş ışığı almamışsa büyümesi yavaş olacaktır.
Bitki Ve Çiçek Bakım Uzmanı
Eylül Emira Doğan
teşekkürler bilgiler gayet açıklayıcı olmuş
Cidden bitki ve çiçek bakım uzmanı diye bir uzmanlık mı var?