Echeveria sukulentine unlu bit bulaştı unlu bitle nasıl başa çıkabilirim?

Merhaba, annem unlu bitten sirkeli su ile kurtulmuştu. Bitki yapraklarını kaynamış su içerisine az bir miktar eklediği sirke karışımı ile siliyordu günlük olarak 1 haftada tamamen kurtulmuştu. Bitki yapraklarını da çok güzel patlatıyor bu yöntem..
Parlatıyor...
Deneyeceğim
Merhaba,
Bir sprey şişesine arap sabunu koyarak su ile inceltip sıkabilirsiniz. Ayrıca topragını degistirin ve diger kaktuslerden uzak tutun.
Cevap
3Cevap
Dibine tarçın dök gadası. Benimde evde ki çiçeklerin başına böyle birşey gelmişti. Bende tarçın hatta sirke sıkmıştım.
Sirke sıkabilirsin yapraklara asit sonuçta. Bizimkilere bulaşmıyor neden bulaştı seninkine acaba.
Arap sabunu sirke su karışımı haşaratlara karşı iyi geliyor. Deneyebilirsin.
Bit spreyi sıksan olmuyor mu
Ilaç vardı da bitti ya
He oda mı bitti o zaman baktım şimdi 3 - 4 ml çay ağacı yağı ve 500 ml su dökmen gerekiyormuş...
Da çay ağaçta mı yetişiyordu
Çayın kendisi ağaç 😂. Bizim burada bol 😂
Çim gibi bişi sanıyordum ben
Yok yok ağaç
Diğerlerinden uzak tut
Hiçbir fikrim yok üzgünüm
rizeli misinn
Yok Trabzon
tüh yakın tahmindi ama kabul edelim jdksls
Evet profilime baksan halbuki tam diyeceksin 😂
valla bakmamıştım sen ''bizim buralarda çay çok oluyor'' deyince ahaa dedim rizeli kesin o da tutmadı djskjds gerçi hiç tahminlerim tutmaz şaşırmadım jdksjkd
Ahahaj 😂
gülme ya kdjskdl çok kötü bi durum djskdkls
Tamam gülmüyorum
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhabalar,
Unlu bit nedir?
Unlu bit (pamuklu bit), gözle görülemeyecek kadar küçüktür. Bu sebeple çok hızlı yayılırlar ve bitkiler üzerinde beyaz lekeler oluşturur.. Daha çok bitkinin zayıf olduğu dönemlerde oluşmaktadır. Zayıf olduğu dönemlerden kastım ani hava değişim, bitkinin yerinin değiştirilmesi karşı bitkinin uyum sağlayamaması olabilir. Eğer bitkinin üzerindeki unlu bitten hızlı kurtuluş olmazsa bitki gün geçtikçe solar ve ölür.
Unlu Bit (Pamuklu Bitten) Doğal Yollarla Nasıl Kurtulabilirim?
Eğer bitkinin her tarafını sarmamışsa unlu bit kurtulmak biraz zamanınızı alabilir ama tabi öncelikle sabrınızın olması gerekmektedir. 2 şekilde unlu bitten kurtulabilirsiniz.
Kimyasal Yöntem için bir çok çiçekçi de, aktarlarda veya internet üzerinden bulabileceğiniz bir ilaçtır. Ancak kimyasal madde kullanırken dikkat etmeniz gereken bir kaç husus olacaktır. İnsan sağlığına zararlı bir zehirdir bu nedenle çocukların ve hayvanların ulaşamayacağı yüksek bir yere katmalısınız.
İlacı kullanırken muhakkak elinizde eldiven, ağzınızda maske bulundurmalısınız ve açık alanda bitkilere sıkmalısınız. İlaçlamayı her bitki için sadece 1 sefer yapmanız yeterli olacaktır. Şayet bitkiniz üzerinden bitler geçmediyse 10 gün sonra tekrar uygulamalısınız.
Doğal Yöntem, bu seçeneği de doğal yöntemlerle evde yok etmek için kullanabilirsiniz. Bunun için sizlere 2 tarif vereceğim.
Çay Ağacı Yağı
Adım adım yapmanız gerekenleri söyleyeceğim
Oksijenli su
Bunu 2 adımla yapacağız.
Bitki ve Çiçek Bakım Uzmanı
Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim Eylül Hanım. En yakın zamanda deneyeceğim ❤