Pandemi sürecinde evde toplu davet verdin mi, verir misin? Pandeminin ciddiyetini anlamayıp hala, özellikle hafta sonları, evde toplu davetler, hatta iftarlar düzenleyenler var. Siz bu konuda nasıl davranıyorsunuz?
Pandemi sürecinde evde toplu davet verdin mi, verir misin?
Şöyle ki, benim yaşadığım yerde iki ev halkı/ aile olmak kaydıyla en fazla beş kişi buluşmaya izin var. Toplu davetten sayılmaz ama daha dün akşam üç çift, toplamda 6 kişi iftar yaptık (tabi 3-3 oturuldu). Çünkü hepimiz iş gereği haftada iki kere test olan bireyleriz. Bunda bir sakınca görmedim öyle olunca. Onun dışında pandemi başlayalı abimin salonda nişanı/ evde kınası/ ve yine evde düğünü oldu. Engellenebilir birşey değildi, bana sadece katılıp katılmama seçenekleri sunulmuştu. Katıldım.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
2 senedir, evde corona yüzünden karantinaya giren ve 2 hafta karantinada ablamdan dolayı kalmamıza rağmen ve aşı olmadığım halde corona bulaşmadı. O yüzden 2 senemi heba edip kalabalık içine girmeyi istemiyorum ve bitene kadar girmeyeceğim. Aşıyı da evdekiler olduğu için ben olmayacağım. Evden dışarı da çok mecburi olmadıkça çıkmıyorum. Hiçbir aşıya güvenmiyorum.
Vermem onca insan ve ben evde oturuyoruz ben toplu davet yapıp koronayı yayıyım millet evde otursun haksızlık pandemide düğün nişan yapanlara çok kızıyorum ve ben evde oturuyorum tüm gün ne ben virüs olayım ne birisine bulaştırayım üstelik aşımı yaptırdım böylr söz nişan gibi etkinlik yapanlara hakkımı helal etmiyorum
Bunlar hep ameriganın oyunları virüs falan yok Ya da dur virüsü yaşlıları öldürsün diye mi yapmışlardı Ha yok yok virüs değil aşı öldürecekti Neyse benim de kafam karıştı :D
Üzülmeyelim en azından doğal seçilim olur daha akıllı olanlar hayatta kalır :)
Kapalı olan mekanların günahını onlar ekmek peşinde biz zevk peşinde olmamız gereken bir süreçteğiz bu pandemi bitince hergün yaparız rahat rahat😀😃😄 EVDEKAL!!!
Bırak evde toplu davet vermeyi, memlekete annemlere gitmedim yollarda oldu ki virüsü kapıp aileme sevdiklerime bulaştırırım korkusuyla. Çünkü toplu taşımayla gideceğim için o riski göze alamadım.
İkizim kız bütün kız arkadaşlarını çağırdı ben de tek erkeğim aralarında onlarla durdum o gün unutamam olm efsane bı gün du bı kız la baya konuştukta ikizim gözleriyle bana kızınca durdum 😔😔ama neyse o ortam yeter be 😅😅
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Hayır vermem. Verene de saygı duymam. Bu süreçte insanlar biraz daha idareli olmalı. Sana, bana bir şey olmayabilir fakat bizim yüzümüz başka insanların hayatını tehlikeye atmanın lüzumu yok..
bizim burada pandemi de sokağa çıkma yasağı var ama herkez dışarıda debetleme yok denecek kadar az mahallede geziyor millet dışarıda oturuyor çarşı meydanına gidersen de ceza yazıyorlar
Pandemi sürecinde evde toplu davet vermedim ve bunu doğru bulmuyorum kendim bizzat Aralık ayında Covid-19'a yakalandım insanlar ciddiye almıyor ama inanın çok sıkıntılı bir süreç sosyal mesafe ve maske kullanımı gibi kurallara mutlaka uyulmalı!